Miért nem tudja kivárni a vásárlást?
Én értem, hogy egyszerűbb a gyerek szájába tömni valamit, mintsem megmondani neki, hogy várjon, hisz akkor foglalkozni kéne a gyerekkel, nevelni és határokat megszabni..
Aztán lehet jönni sírni a GYK-ra, hogy a gyerek akaratos, erőszakos. Persze, hisz ezt szokta meg, hogy nyaffan egyet, és anyuci rohan a szájába tolni valamit. Vagy pedig a gyerek szellemileg nem tanul gyorsan, és nem tudják megértetni vele, azokat szívből sajnálom.
Két lányom van, mindkettő jólnevelt gyerek, nem néznek maguk elé csendben, de megértették, hogy van, amikor várni kell. Akár egy kiflivégre is.
Semmi másról nem szól itt a pontozás, mint arról, hogy egyetértesz-e a kérdezővel, vagy nem.
A meddig engeditek? kérdést feltevőjének: nem mindenbe belezabálásról szólt a kérdés, hanem kifliről. És én mindkét gyerekemnél kb. 3 éves korig engedtem, de csak kiflit, csomagolt dolgot soha. Ma már nagyok, és soha nem volt probléma, 3 éves kor körül egyből, hiszti nélkül megértették, hogy ilyen nagy gyereknek ezt nem lehet.
"Én értem, hogy egyszerűbb a gyerek szájába tömni valamit, mintsem megmondani neki, hogy várjon, hisz akkor foglalkozni kéne a gyerekkel, nevelni és határokat megszabni.. "
Kedves kérdező, gratulálok! Ha te ebből vonod le, hogy valaki hogy neveli a gyerekét, nagyon okos lehetsz! Mint írtam, gyerekekkel foglalkozom, így szívből ajánlom neked Ranschburg Jenő, vagy Vekerdy Tamás írásait, már ha mondanak ezek a nevek neked valamit.Valamelyikük ezt az általad feszegetett problémát is említi.
Hát akkor kedves kérdező te egy "igazi szuper anya" vagy,kérlek taníts!
Gratulálok a jól nevelt gyerekeidhez,és sajnáld csak le tovább akinek "szellemileg visszamaradott".
Vérlázító a stílusod!!!
6. válaszoló vagyok ismét!
Nekem 5 és 3 éves a gyermekeim!
Igazi eleven gyerekek, de egyszer volt, hogy bepróbálkoztak, hogy ott a boltban szeretnék kibontani a csokit nem engedtem meg nekik! Sőt el se vettem vissza tettem a polcra, amíg abba nem hagyták a hisztit, mentünk tovább, elmondta, hogy csak akkor fogjuk megvenni és csak otthon ehetik meg, mert amúgy a bolté!
Mivel én is boltban dolgozom (papír bolt) és vannak itt is mutatványok a gyerektől, így tudom nem szeretik az emberek amikor hisztiznek a gyermekeik.
Sőt én is kiakadok teljesen, ha a gyermekeim hisztiznek!!!! De lehet, őket tanítani a helyes viselkedésre, és én már jó úton haladok, következetes vagyok velük szemben!!
Szóval, ma már úgy megyek be a gyermekeimmel a boltba, hogy visznek magukkal 1-1 kosarat, választhatnak maguknak 1-1 valamit, amit ők tesznek majd fel a szalagra és ők is vihetik haza. Csendesebb a vásárlás egy fokkal, de még mindig van úgy, hogy valamin összevesznek, vagy egyéb nem tetszésüket hangosabban nyilvánítják ki. De nem esznek a boltban!!
Üdv ismét a két gyermekes Anyuka
12-es vagyok.
Kedves kérdező és többiek kíváncsi lennék hogy olyankor mit tennétek ha pont a boltos adja a gyerek kezébe a kaját,mint a mi esetünkben is?
Mert nem én és nem a gyerek kéri,de kap 1-1 szelet sonkát vagy bármit. Ilyenkor ki kéne akadnom???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!