Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmondja valaki a nagy titkot,...

Elmondja valaki a nagy titkot, hogy miért zavar annyi embert az, aki tudatosan nem vállal gyereket?

Figyelt kérdés

BOCSI, TUDOM EZERSZER VOLT MÁR! De igazi választ még sehol sem láttam!

Pedig teljesen nyilvánvaló hogy egy ez a kérdés nagy tömegeket mozgat meg, kár tagadni. És azt is mindenki tudja (bár páran tagadják) hogy a gyerekteleneket sokszor megszólják és nem kedvelik. No de miért??? Kinek ártanak? Végre nyilatkozhatna egy olyan akit tényleg zavar, mert tudom hogy sokan vannak csak ilyenkor hallgatnak.

Én az olyan indokokban hogy "mert az az élet értelme, beteg, selejtes, meg fogja bánni" nem hiszek. Mert nem hinném el hogy ez ekkora indulatokat kelt. Kinek fáj az ha valaki valahol meg fogja bánni? Ő dolga. Szerintem senkinek nem fáj annyira hogy ekkora felhajtást rendezzen. Mégis gyakoriak a kirohanások ebben a kérdésben. Nos erre várnék végre egy igazi választ. És azért írtam ide mert itt vannak a gyerekesek, akiket a legtöbbször zavar, nem mondjuk a politika, vagy kutya témában, szóval bocsi ha valaki zavar.

2010. júl. 5. 19:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/138 A kérdező kommentje:
Miért tán a szex témakörben keressem vagy hol? :D Hol vannak a gyerekesek ellentétei akiket zavar a dolog ha nem itt?
2010. júl. 6. 15:26
 72/138 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz kategóriát találni, ebben igazad van. Talán az egyéb "nagykategória"? Mindenesetre a kérdés kiírása előtt láthattad, hogy itt 99%ban anyukák vannak, illetve akik szeretnének azok lenni. És hülyeség sztereotípiákat gyártani, a családos, illetve egyedülálló, gyerekes, illetve gyermektelen nem embertípus, hanem egy-egy állapot! Szerintem rengeteg anyuka van, akit teljességgel hidegen hagy, hogy másoknak van gyereke vagy sem!
2010. júl. 6. 15:51
 73/138 anonim ***** válasza:
Már csak azért sem nézzük le a gyermektelen nőket, mert valaha mindannyian voltunk gyermektelenek. Valamiért úgy érzed (legalább is nekem ez jön le) hogy kevesebb vagy azoknál akiknek gyermekük van. Érezheted, egy olyan társaságban ahol többségben anyukák vannak, hogy ki vagy rekesztve, hiszen akinek gyereke van óhatatlanul beszélni fog róla. Ám ez nem ellened irányul. S ha megkérdezik az ismerősök, hogy mikor lesz babátok? Ne kapd fel a vizet, mert bár te nem szeretnél gyermeket, az élet természetes része, hogy a párok gyermeket vállalnak (előbb vagy utóbb). S hogy ezen csodálkoznak? Igen, mert nem megszokott. Ám attól, hogy te másként gondolkodsz érzel, ne próbáld elhitetni, hogy a világ ellened van, s minden (egy-két kivétellel) szülő gonosz. Mert rád mer csodálkozni. Ez a te döntésed volt, fogadd hát el. A világ ilyen és ilyen is marad. A nem megszokott nem minden napi dolgokra rácsodálkozunk, rákérdezünk esetleg hitetlenkedünk.
2010. júl. 6. 15:58
 74/138 A kérdező kommentje:

Csodálkozzon ha akar, de a beszólás nem csodálkozás (pl az abortálós, azt is egy ismerős mondta).

Gyerektelen mindenki volt de tudatosan gyereket nem vállaló nem mindenki! Te csak úgy éltél hogy most nincs gyereked, de majd lesz! De én úgy élek hogy sosem lesz. Ez két különböző élet.

2010. júl. 6. 16:14
 75/138 anonim ***** válasza:
77%

Én csak azt nem értem, hogy te mindig arra panaszkodsz, hogy bántanak (itt az oldalon), amiért te nem akarsz gyereket. De kb. havi rendszerességgel teszel fel ilyen kérdéseket, gyakorlatilag te akasztod a céltáblát a nyakadba. Leírtam most is, korábban is, szerintem teljesen rendben vagy azzal, hogy nem akarsz gyereket. De ne gondold, hogy a világon mindenki ezt mondaná. Miért is kéne? Ez olyan, mintha én állandó jelleggel erősen konzervatív embereket faggatnék arról, hogy miért nem fogadják el, hogy tetoválva vagyok, vagy muzulmán férfiakat kérdezgetnék arról, hogy miért zavarja őket, hogy lenge az öltözékem, amikor nem ártok vele senkinek.

Fogadd el, hogy sosem fog az egész világ egyetérteni veled, és amúgy a világon mindenkinek van olyan dolga, amit mások elítélnek. Engem is számtalan dolog miatt el lehet ítélni, csak egy bizonyos idő után rájöttem, hogy hiábavaló fáradtság olyanoknak bizonygatni az igazam, akik úgysem fognak velem egyetérteni.

2010. júl. 6. 16:17
 76/138 A kérdező kommentje:
Én csak egy-két kérdst írtam ki, szerintem amíg ez egy anonim oldal addig ne állíts ilyen biztosan valamit. Ha máshol is azt olvasod hogy bántják az nem azt jelenti hogy én írom hanem azt hogy, tényleg többet bántják az ilyen embert mint az átlag. Csak valaki érzékeny rá valaki meg nem. Tanácsolni mindig könnyű, megtenni nem mindig.
2010. júl. 6. 16:21
 77/138 anonim ***** válasza:
76%
Na azért nagyjából sejtem, hogy melyiket írtad te, elég jól fel tudom ismerni az emberek stílusát. De mindegy is, ha csak egy-két ilyen kérdést is írtál ki, akkor sem értem, hogy mire jó ez neked.
2010. júl. 6. 16:22
 78/138 A kérdező kommentje:
Miért, nem foglalkozhatok azzal ami érdekel? Engem nagyon érdekel ez a téma. Szinte mindent elolvastam már róla amit találtam.
2010. júl. 6. 16:24
 79/138 anonim ***** válasza:
53%
Felőlem nyugodtan foglalkozz vele, csak te magad is tapasztaltad már, hogy egy ilyen kérdésen sokan megbotránkoznak. Ha nem zavar, akkor nem probléma, csak látom, téged zavar, hogy nem fogadja el mindenki a véleményed. Ezért nem értem, hogy miért ilyen módon próbálsz infókat gyűjteni a téged érdeklő témáról.
2010. júl. 6. 16:31
 80/138 A kérdező kommentje:
Botránkozzanak csak meg, nincs igazuk. Ez nem egy vélemény hanem tény és igaz: aki nem akar gyereket az ugyanolyan embert és nem tesz semmi rosszat ami miatt ne fogadhatnák el. Ez nem csupán vélemény, ennek így kellene lennie.
2010. júl. 6. 16:39
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!