Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmondja valaki a nagy titkot,...

Elmondja valaki a nagy titkot, hogy miért zavar annyi embert az, aki tudatosan nem vállal gyereket?

Figyelt kérdés

BOCSI, TUDOM EZERSZER VOLT MÁR! De igazi választ még sehol sem láttam!

Pedig teljesen nyilvánvaló hogy egy ez a kérdés nagy tömegeket mozgat meg, kár tagadni. És azt is mindenki tudja (bár páran tagadják) hogy a gyerekteleneket sokszor megszólják és nem kedvelik. No de miért??? Kinek ártanak? Végre nyilatkozhatna egy olyan akit tényleg zavar, mert tudom hogy sokan vannak csak ilyenkor hallgatnak.

Én az olyan indokokban hogy "mert az az élet értelme, beteg, selejtes, meg fogja bánni" nem hiszek. Mert nem hinném el hogy ez ekkora indulatokat kelt. Kinek fáj az ha valaki valahol meg fogja bánni? Ő dolga. Szerintem senkinek nem fáj annyira hogy ekkora felhajtást rendezzen. Mégis gyakoriak a kirohanások ebben a kérdésben. Nos erre várnék végre egy igazi választ. És azért írtam ide mert itt vannak a gyerekesek, akiket a legtöbbször zavar, nem mondjuk a politika, vagy kutya témában, szóval bocsi ha valaki zavar.

2010. júl. 5. 19:47
 111/138 anonim ***** válasza:
100%

Már bocs, de ezek szerint akkor te el sem olvastad, amit először írtam. Első körben megválaszoltam a kérdésed, azaz hogy MIÉRT, aztán leírtam a saját véleményem:

"Szerintem sok embert azért zavar ez, mert ők maguk egész életükben olyan képet formáltak a "normális" életről, amiben benne van a gyerekvállalás is. És mivel számukra ez egy evidens dolog, ezért furának, érthetetlennek tartják azt, ha valakinek meg nem evidens. Persze nyilván ettől még nem kéne leszólni, piszkálni az ilyen embereket, de hát ez már csak így van. Mint hogy az iskolában a kevésbé jó tanulók piszkálják a strébereket (nem szimplán jó tanulókat, hanem a tényleg strébereket), pedig nekik sincs rá okuk, csak szimplán zavarja őket, hogy azok mások.

Különben engem aztán ugyan nem zavar, ha valaki nem akar gyereket, az ő dolga, az ő élete. Különben is, az élete során mindenki gyerektelen egy ideig :) Más kérdés, hogy valakinél ez az állapot tartós, ettől még ő is ugyan olyan ember, mint bárki más."

Ahogy látom, ha valaki nem kritizál, az neked tökéletesen elkerüli a figyelmedet.

2010. júl. 6. 19:31
 112/138 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem is H. Petra jól látja, csak a provokátorokat keresi a kérdező, hogy hőböröghessen kedvére.

Szerintem a kutyát nem érdekli, hogy nem akar gyereket, csak ő fújja fel, ő csinál belőle problémát.

2010. júl. 6. 19:46
 113/138 A kérdező kommentje:
Hidd el én örülnék legjobban ha a kutyát se érdekelné. De sajnos a szítkokat és egyéb kellemetlenségeket amik ott vannak ha nem is hallom meg, nem csak álmodtam. Ha valakit zabar tartsa magában aztán kész, vagy menjen ki a pusztába és ordítsonb csak rólam szálljanak le mert én hazudni nem fogok meg bájologni.
2010. júl. 6. 19:55
 114/138 anonim ***** válasza:
19.20-as vagyok, válaszolnál nekem is?
2010. júl. 6. 20:27
 115/138 A kérdező kommentje:

Sajnos nem ismerek meleg emberkéket bár biztos érdekes lehet. Viszont sajnos én ott is azt látom inkább hogy titkolják meg félnek, utálják őket az emberek meg állandóan a felvonulással jönnek. mikor ők sem tehetnek róla hogy milyenek. És csak kevés van aki felvállalja, de néha az meg hülyét csinál magából, pl az ilyen közéleti személyiségek.

Ez az én hibám hogy túlzott igazságérzetem van, Mérleg vagyok xD

2010. júl. 6. 20:35
 116/138 anonim ***** válasza:
83%

De jó, hogy egy ilyen elmebeteg hülye nőnek nem lesz gyereke. Tényleg sajnálni való vagy, de nem azért mert nem szeretnél gyereket, hanem mert borzasztóan idegesítő vagy, akinek bármit magyarázhat az ember nem érti meg. Aki nem írta, hogy sajnál, azt észre sem veszed? Szerintem menj pszichológushoz! Megsavanyodott egy nőszemély vagy!

Azt hiszed, ha fújod a magadét, akkor megutáljuk a gyerekünket, és rá fogunk jönni, hogy neked van igazad? Hát nincs! Én akartam gyereket, te nem, és ezt nagy ívben le is szarom.

2010. júl. 6. 20:38
 117/138 anonim ***** válasza:
68%
Nahát! Ebből micsoda vita lett:-) hajrá csajok! Te meg kedves kérdező! Látod! Elérted, hogy mindenki Téged szidjon! Vissza nyalt a fagyi? Megint mindenki bánt, és senki nem ért meg:-( Szerintem tényleg mutatkoznak a savanyúság jelei! Egyszer elmehetnél egy oviba vagy olyan helyre ahol őszinte tiszta szeretett adó gyerekek vannak! Hátha megértesz minket anyákat! Ha már Mi nem értünk meg:-) Most biztos pörögsz, és agyalsz mivel vághatnál vissza a sok "Buta" tyúknak:-D
2010. júl. 6. 20:50
 118/138 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem nagyon unatkozik,mert egyedül van és idej árkál vitázni, mert senki más nem áll le vele társalogni a hülye témájáról, itt meg egy kicsit a figyelem középpontjában érezheti magát.

Kisebbrendűségi komplexusban, és feltűnési viszketegségben szenvedsz, drága, a "problémáidat" te magad gyártod, illetve beképzeled.Fordulj szakemberhez, én sajnállak.

2010. júl. 6. 20:54
 119/138 anonim ***** válasza:
87%

A túlzott igazságérzet egy dolog, de az a baj, hogy egyáltalán nem vagy hajlandó teret adni a tiédtől eltérő véleménynek. Azt hajtogatod, hogy miért nem értjük meg, hogy egy gyerek neked rossz. Azért nem érti meg egy csomó ember, mert nem értik miért állsz ennyire negatívan valamihez, amit nem ismersz. Mert ismersz gyerekeket? Megnyugtatlak, az nem ugyanaz. A saját gyerek teljesen más. Az anyukák tudják, milyen érzés, amikor egy apró puha kéz megsimogatja az arcukat, majd odabújva azt suttogja, szeretlek anya.

Te úgy gondolod, hogy ez neked rossz lenne, de nem tudhatod! Honnan tudod, hogy neked ez rossz?

Nem azért sajnálnak, mert nem értik, hogy nem akarod, hanem mert neked abban nem lesz soha részed, hogy a saját gyereked hozzád bújjon. Mindegy, hogy azt hiszed, rossz lenne, sőt lehet, valóban nem való neked egyáltalán gyerek - tehát vagy emiatt, vagy más miatt, de nem fogod érezni, hogy MILYEN. Nem biztos, hogy jó. De az sem, hogy rossz. Ha olyan nagy az igazságérzeted, akkor talán ezt nem ártana végiggondolnod.

2010. júl. 6. 21:10
 120/138 A kérdező kommentje:

Hidd el elég jól ismerem magam ahhoz hogy tudjam mi lenne a jó nekem. Bár errefelé már lassan az ovisok is beszólnak az embernek és csak rosszalkodnak (itt egy rossz iskola van, mellete az ovi) de azért a többésg biztos rendes, ettől függetlenül engem nem érdekelnek a gyerekek. És semmi értelme olyanért sajnálni amit én nem akarok megtapasztalni sem. Nem tudom mi ezen a baj.

Véleménye mindenkinek lehet addig amíg nem sért meg mást és amíg nem az én életem oktatja ki mert azt én jobban tudom mint ő. Legyen a véleményed hogy Neked csodás életed van csodás gyerekkel és Te sosem tudnál nélkülük élni, ez miért nem elég? Miért kell még hozzá tenni Engem is, jaj sosem fogom tudni meg ilyenek? Vagy mégis minek kéne teret adnom? Meghallgathatom százszor de nem fog az enyém megváltozni mert nem is kell és mert nem csak egy vélemény, hanem ilyen vagyok.

2010. júl. 6. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!