Elmondja valaki a nagy titkot, hogy miért zavar annyi embert az, aki tudatosan nem vállal gyereket?
BOCSI, TUDOM EZERSZER VOLT MÁR! De igazi választ még sehol sem láttam!
Pedig teljesen nyilvánvaló hogy egy ez a kérdés nagy tömegeket mozgat meg, kár tagadni. És azt is mindenki tudja (bár páran tagadják) hogy a gyerekteleneket sokszor megszólják és nem kedvelik. No de miért??? Kinek ártanak? Végre nyilatkozhatna egy olyan akit tényleg zavar, mert tudom hogy sokan vannak csak ilyenkor hallgatnak.
Én az olyan indokokban hogy "mert az az élet értelme, beteg, selejtes, meg fogja bánni" nem hiszek. Mert nem hinném el hogy ez ekkora indulatokat kelt. Kinek fáj az ha valaki valahol meg fogja bánni? Ő dolga. Szerintem senkinek nem fáj annyira hogy ekkora felhajtást rendezzen. Mégis gyakoriak a kirohanások ebben a kérdésben. Nos erre várnék végre egy igazi választ. És azért írtam ide mert itt vannak a gyerekesek, akiket a legtöbbször zavar, nem mondjuk a politika, vagy kutya témában, szóval bocsi ha valaki zavar.
Akkor nézz körül a világban. Nem ezt bizonyítja.
Had ismerjem már jobban magam. :)
Én nem akarlak meggyőzni arról,hogy vállalj gyereket!!!
Most szerintem lefognak hordani,de engem nem az a vágy hajtott,hogy anya legyek,hanem utáltam dolgozni,a szakmámban nem tudtam elhelyezkedni,hiába is próbáltam,szerettem volna inkább otthon lenni egész nap,hát így jött is a baba,aztán jött a pofára esés,mert az első pár hónap egy pokol volt a kisfiammal,na akkor sokszor mondtam magamba,hogy én hülye minek is kellett nekem....pedig már velem volt,de a szerettet amit mostanra iránta érzek nem egyből jött!Pár hét és megszületik a második babánk,várom őt,de már tudom,hogy mire vállalkoztam :)
Minden élőlénynek,az ember"állatnak" is elsődleges célja a szaporodás.Az utódok védelme sokszor a saját élet védelmére irányuló életösztönnél is erősebb lehet.MINDEN élőlényben ez van kódolva ösztönszinten.Az ember társas lény,és a társadalom fontos eleme,h születnek-e utódok.Ez ösztön,zsigerből ezt érzi mindenki.Ez a jó az egyénnek,és a társadalomnak is.
Aki nem így gondolja, az "selejtes".És a társadalomnak nincs szüksége selejtes egyedekre,ezért érzi szinte mindenki,h aki nem akar gyereket,az valahogy megvetendő,bűnös,"nem közénk való".Ösztönösen.Mert ez nem természetes.Aki nem akar gyereket,az nem szolgálja a társadalom,és a társai érdekeit,tehát nem részesülhet a társadalom előnyeiből sem.Ez oda-vissza dolog,adok és kapok.Mert a társadalom arra épül,h nem kizárólag saját önös érdekeinket nézzük.
(Nehogy szó szerint vedd amit írtam,remélem érted mire akarok kilyukadni.)
Megmondom őszintén,számomra is érthetetlen,hogyan lehet élből elutasítani valamit,amit sosem tapasztaltál.Gondolom fiatal vagy, a húszas éveid elején-persze lehet,h tévedek-,akkor még bebetonozott,kőbe vésett elvei vannak az embernek az élet nagy kérdéseiről.:)))
Szerintem sok embert azért zavar ez, mert ők maguk egész életükben olyan képet formáltak a "normális" életről, amiben benne van a gyerekvállalás is. És mivel számukra ez egy evidens dolog, ezért furának, érthetetlennek tartják azt, ha valakinek meg nem evidens. Persze nyilván ettől még nem kéne leszólni, piszkálni az ilyen embereket, de hát ez már csak így van. Mint hogy az iskolában a kevésbé jó tanulók piszkálják a strébereket (nem szimplán jó tanulókat, hanem a tényleg strébereket), pedig nekik sincs rá okuk, csak szimplán zavarja őket, hogy azok mások.
Különben engem aztán ugyan nem zavar, ha valaki nem akar gyereket, az ő dolga, az ő élete. Különben is, az élete során mindenki gyerektelen egy ideig :) Más kérdés, hogy valakinél ez az állapot tartós, ettől még ő is ugyan olyan ember, mint bárki más.
Szia!
Engem se zavar ha valaki nem akar gyereket,az O dontese.
Nem biztos,hogy mindenkinel elo jon az anyai oszton mint sok valaszolonal akkor pedig ott marad azzal az erzessel,hogy teher neki a gyerek.Es ezt a gyerek megerzi mert barmilyen kicsi is attol meg nem "hulye".
Ha valaki igy dont az tegyen arrol,hogy a fogamzasgatlas hatasos legyen.Az en baratnom se szeretne gyereket,elfogadtuk,senki sem piszkalja mondjuk o az a fajta csaj akirol lepereg minden.
Tapasztalom viszont az ellenkezojet is ezen az oldalon ennek a temanak,hogy a gyerektelenek leszoljak a gyerekeseket.Ezt sem kene,mert a gyerektelenek tenyleg nem tudjak milyen mikor valakinek gyereke van.Viszont tobb empatiaval kene egymashoz viszonyulnunk,mindenkinek el kellene fogadni a masik velemenyet meg akkor is ha a mienkkel nem egyezik.Mindenki egy kulon leny,kulon termeszettel,egyeniseggel es ez a csodalatos,hogy nincs ket egyforma ember tehat ket egyforma gondolkodas mod sincs.Az egyik csak gyerekkel erzi teljesnek az eletet a masik viszont gyerek nelkul.Nincs ebbe semmi rosz dolog,kenyszerbol senki se vallaljon gyereket!
DE!Az en olvasatomba nem tartozik ebbe az abortusz.
Ha egy par ugy dont,hogy nem akar gyereket(vagy csak eppen egy no) akkor gondsokodjon a fogamzasgatlasrol is.
Minden jot neked es igyekezz nem odafigyelni a sok rossz indulatu megjegyzesekre :)
1 eves kisfiu anyukaja:)
23:10
1, sajna nem a huszas éveim elején vagyok hanem a végén
2, a világnak nem csak gyereket lehet adni, önző egy 10 gyerekes anya is lehet szerintem pont az lenne az önzőség ha gyereket szülök közbe nem akarom és ő szenved. Nem az én érdekem hogy ne szüljek hanem a gyereké mert nem lennék jó neki.
3, ezek nem elvek, hát nem érted hogy nem tehetek róla hogy mit érzek? Ha akarnám hogy akarjak gyereket akkor sem menne! Nem tudok mit tenni ellene. Ez nem egy racionális döntés volt az elveimmel, hanem egyszerűen ilyen vagyok.
4, mesélnék neked az állatokról... De úgysem hinnéd el hogy a "gyerekteleneknek" baromi fontos szerepük van a társadalomban. Vegyük pl a farkasokat. "társadalomban " élnek de akár ötvenen is lehetnek mégiscsak egy azaz 1! darab farkas szülhet egész életében, a alfanőstény! Csakhogy a többi 25 nőstény nélkül (vegyük hogy a fele hím) aki SOSEM ellik, nem élhetne az az egy darab alom sem. Mert ők vigyáznak rájuk, etetik (ezért van a kutyáknál az álvemhesség mint betegség) stb... Nem haszontalanok. És Így van ez az embernél is még ha neked fáj is. Nagy dolgok vannak gyereken kívül is és nem mindent lehet gyerekkel csinálni.
Én jelen pillanatban inkább a túlnépesedésen aggódnék amit a föld nem fog örökké bírni. Nem hinném hogy ide még minnél több ember kéne (nem azt mondom hogy senkinek nem lehet gyereke emiatt csak hogy aki nem akar annak ne jöjjenek azzal hogy ez a társadalom érdeke)
Amit írtál igazán sértő, aki jóérzésű az nem mond ilyet... Én is tudnék cifrákat mondani az anyukákról de nem vagyok olyan. De mindegy, az ilyen embereknek hiába mondok akármit is, el vannak vakulva. Szüljél pár gyereket a társadalomnak helyettem is... Ha egy fogyatékost látsz az utcán azt nem köpöd le véletlenül hogy nincs haszhnára a társadalomnak? Tényleg te is biztos a társadalom miatt szültél nem az azért mert Te akartál... Jó hogy nem már megbüntetnéd a hozzám hasonlókat!
A többi megértőnek köszönöm a választ! Azért nem mindenki ilyen állatias már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!