Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmondja valaki a nagy titkot,...

Elmondja valaki a nagy titkot, hogy miért zavar annyi embert az, aki tudatosan nem vállal gyereket?

Figyelt kérdés

BOCSI, TUDOM EZERSZER VOLT MÁR! De igazi választ még sehol sem láttam!

Pedig teljesen nyilvánvaló hogy egy ez a kérdés nagy tömegeket mozgat meg, kár tagadni. És azt is mindenki tudja (bár páran tagadják) hogy a gyerekteleneket sokszor megszólják és nem kedvelik. No de miért??? Kinek ártanak? Végre nyilatkozhatna egy olyan akit tényleg zavar, mert tudom hogy sokan vannak csak ilyenkor hallgatnak.

Én az olyan indokokban hogy "mert az az élet értelme, beteg, selejtes, meg fogja bánni" nem hiszek. Mert nem hinném el hogy ez ekkora indulatokat kelt. Kinek fáj az ha valaki valahol meg fogja bánni? Ő dolga. Szerintem senkinek nem fáj annyira hogy ekkora felhajtást rendezzen. Mégis gyakoriak a kirohanások ebben a kérdésben. Nos erre várnék végre egy igazi választ. És azért írtam ide mert itt vannak a gyerekesek, akiket a legtöbbször zavar, nem mondjuk a politika, vagy kutya témában, szóval bocsi ha valaki zavar.

2010. júl. 5. 19:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/138 anonim ***** válasza:
43%
Gyereket akarni ösztön. És akinek nincs meg ez az ösztön, az hiányos ember... (az én olvasatomban)...
2010. júl. 5. 19:54
 2/138 A kérdező kommentje:
Oké ezt felfogtam bár nem adok igazat de mellékes. Viszont neked az miért baj ha valahol valaki "hányos"? Miben zavarja a te életed, lelked? Szerintem semmiben ezért nem értem a felháborodást.
2010. júl. 5. 19:57
 3/138 A kérdező kommentje:
Amúgy meg erről nem tehet az ember. Más embereket sem kedvelsz akik hiányosak akaratukon kívül? Pl egy félkezű embert...
2010. júl. 5. 20:01
 4/138 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek egy ilyen házaspárt,tudatosan nem akarnak soha gyermeket.Elfogadom az indokaikat,de nem értem meg...de sosem piszkálom őket.

Talán mert én nem tudnám elképzelni az életem gyerekek nélkül.

2010. júl. 5. 20:01
 5/138 A kérdező kommentje:
Ez fordítva is így van. Én sem értem más miért akar gyereket mindenáron, de amíg senki nem bánt senkit addig nincs baj, csak sajnos elég nagy csatározások vannak és ezt szeretném megérteni.
2010. júl. 5. 20:02
 6/138 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért, mert tényleg úgy hisszük, hogy akinek nincs gyereke, lemarad valamiről. Ettől még a te saját döntésed marad, s biztosan úgy döntesz ahogyan neked a legjobb. Egyik rokonunk nem vállalt gyereket. Ő nem akart. Viszont nagyon szereti kioktatni a gyerekes családokat a gyereknevelésről. Ezt viszont nem szeretem.
2010. júl. 5. 20:03
 7/138 anonim ***** válasza:
59%

igaza van elsőnek. Engem nem zavar, ha valaki nem akar, inkább sajnálom, mert:

1. nem tudja, mit szalaszt el

2. idős korára egyedül marad

3. öregotthonban fog megöregedni

4. azt hiszem, közülük kerülnek ki a legtöbben, akik elfásulnak, megsavanyodnak

5. szerintem sokan valamilyen szinten antiszociálisnak tartanak és ezért óckodnak azoktól, akik nem akarnak gyereket.

Engem nem zavar, csak furcsállom. Alig várom, hogy nagycsaládosak legyünk. Azt hiszem, a babánál szebb ajándékot nem adhatok a férjemnek. Egyetlen karóra sem ér fel ezzel.

2010. júl. 5. 20:05
 8/138 A kérdező kommentje:
Megértem, de miért zavar ha valaki valamiről lemarad, hisz nem is ismered jórészt őket? Engem nem zavar ha valaki, akárki akit nem ismerek lemarad valamiről ami nagyon jó mert ő dolga aztán kész...
2010. júl. 5. 20:06
 9/138 A kérdező kommentje:
Na azért gyereket nem idősápolónak kéne szülni...
2010. júl. 5. 20:07
 10/138 A kérdező kommentje:
Különben meg honnan tudod hogy ami neked jó az neki is? Mi van ha ő nem élvezné és csak szenvedne? Akkor kéne sajnálni, mert sokkal jobb ha úgy dönt ahogy érzi.
2010. júl. 5. 20:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!