Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmondja valaki a nagy titkot,...

Elmondja valaki a nagy titkot, hogy miért zavar annyi embert az, aki tudatosan nem vállal gyereket?

Figyelt kérdés

BOCSI, TUDOM EZERSZER VOLT MÁR! De igazi választ még sehol sem láttam!

Pedig teljesen nyilvánvaló hogy egy ez a kérdés nagy tömegeket mozgat meg, kár tagadni. És azt is mindenki tudja (bár páran tagadják) hogy a gyerekteleneket sokszor megszólják és nem kedvelik. No de miért??? Kinek ártanak? Végre nyilatkozhatna egy olyan akit tényleg zavar, mert tudom hogy sokan vannak csak ilyenkor hallgatnak.

Én az olyan indokokban hogy "mert az az élet értelme, beteg, selejtes, meg fogja bánni" nem hiszek. Mert nem hinném el hogy ez ekkora indulatokat kelt. Kinek fáj az ha valaki valahol meg fogja bánni? Ő dolga. Szerintem senkinek nem fáj annyira hogy ekkora felhajtást rendezzen. Mégis gyakoriak a kirohanások ebben a kérdésben. Nos erre várnék végre egy igazi választ. És azért írtam ide mert itt vannak a gyerekesek, akiket a legtöbbször zavar, nem mondjuk a politika, vagy kutya témában, szóval bocsi ha valaki zavar.

2010. júl. 5. 19:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/138 anonim ***** válasza:
59%

Engem baromira nem érdekel.Nem szólok meg senkit azért mert nem akar gyereket az ő dolga minek eröltessek én bármit is.Ám de ha mégis megszületik az illető gyereke 3-4 év múlva akkor ő saját maga fogja belátni hogy mekkora hülye volt hogy úgy gondolkodott azelőtt.(lsd.én).Én sem akartam,munka karrier,pénz,lakás,buli,stb...

Sőt még egy kisbaba látványa sem hatott meg.Aztán fordult a kocka,és rájöttem hogy hülye voltam, mert bár közhely, de az anyaság a világ legcsodálatosabb dolga!

2010. júl. 5. 20:09
 12/138 A kérdező kommentje:
Ismétlem nem mindenki olyan mint te. Te nem általánosíthatsz. Van aki megszüli aztán szenved és a gyerek is szenved mert jól érezte hogy neki nem való gyerek. Sok ilyen van, csak ezt nem merik elmondani mert tabu. De ha megnázzük hány család van akik nincsenek jóban, ahol az anya nem is igazi anya, hát ez is állhat mögötte..
2010. júl. 5. 20:12
 13/138 anonim ***** válasza:
42%

Hát ha valaki megszüli és szenved, ott már eleve valami baj van.Nem egészséges az tuti!

Neked ugye nincs gyereked?

2010. júl. 5. 20:14
 14/138 A kérdező kommentje:
Különben is, olyat nem láttam még hogy valaki arra akar rávenni, milyen jó gyerek nélkül. Fordítva ezt miért szabad? Ha nem érdekel ki mit csinál miért akarod te életed igazságát ráhúzni mindenkire? Miért mondod hogy mindenkinek az a jó ami neked? Miért nem léehet elfogadni hogy ugyanolyan jó döntés ez is? Ettől nem lesz kisebb az anyaság de mindenkinél jobb sem leszel az anyadágtól.
2010. júl. 5. 20:15
 15/138 anonim ***** válasza:
53%

Engem nem zavar, barátnőméknek nem lehet, viszont őket sajnálom, mert egy csodálatos dolog marad ki az életükből.

Amíg nincs valakinek, addig nem is tudja milyen ha van. Amikor egy kis Életet nevelsz, gondozol nap, mintnap. Látod fejlődi, felnőni, hogy minden nap valami újat csinál. Meg amikor a szemedbe néz, szinte zavarba ejtő, úgy tud nézni, hogy látszik, hogy a lelked mélyére lát.

De téged nagyon felkavar ez a dolog. Miért? Ha Te nem akarsz, lépj túl azokon, akik ezt nem értik. Nem kell agyon boncolgatni a témát. Van aki nem akar és kész, ennyi.

2010. júl. 5. 20:16
 16/138 A kérdező kommentje:
Nincs és nem is lesz, és ettől nem vagyok kevesebb sem rosszabb, sem beteg. Én felelős vagyok, mert nem fogok egy gyerekkel totózni hogy jaj hátha megváltozok. Rengeteg ilyen anya van a földön, nézzetek be a család témakörbe! Ettől még nem biztos hogy beteg de ami nincs arról nem tehetnek!
2010. júl. 5. 20:17
 17/138 anonim ***** válasza:
22%
A baba egy ártatlan, szeretnivaló, pátyolgatandó lény. Hibátlanok, tiszták és tökéletesek. Szerinted miért nézünk megvetően egy olyan nőre, aki egyszerűen nem akarja őket? Ha őket nem, akkor kit? Nyilván csak saját magát. Az ilyen ember pedig önző.
2010. júl. 5. 20:17
 18/138 A kérdező kommentje:
Azért zavar, mert szerintem minden normális embert zavar ha lesajnálják, lenézik vagy rosszabb esetben utálják is. És a többség sajnos így vélekedik. Engem nem érdekel ki hány gyereket szül, fordítva (elfogadom de sajnálom, de lemarad meg minden nélkül) miért nem lehet? Csak szeretném megérteni mi ezzel olyan nagy baj.
2010. júl. 5. 20:19
 19/138 A kérdező kommentje:

És kinek árt azzal ha esetleg önző? Hiszen nincs gyereke akivel szemben önző lehetne.

A babát sem hinném hogy megésrti az aki nem akarja, hiszen nem megöli, eldobja vagy elveteti hanem csak meg sem csinálja. Mi ebben a bűn?

Szerintetek az ember szándékosan kényszeríti magár hogy ne akarjon gyereket? Nem hinném. Nem tehetünk róla.

És még mindig: attól hogy te gondolsz valamit a gyerekekről, még nem kell másnak is azt gondolni és nem is tudja mert ő más ember. Ha nem árt akkor megteheti. Nem?

2010. júl. 5. 20:22
 20/138 A kérdező kommentje:
Ha én imádok valamit vagy valakit attól még nem hiszem hogy mindenkinek imádni kell és mindenkinek csak jó lehet.
2010. júl. 5. 20:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!