Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmondja valaki a nagy titkot,...

Elmondja valaki a nagy titkot, hogy miért zavar annyi embert az, aki tudatosan nem vállal gyereket?

Figyelt kérdés

BOCSI, TUDOM EZERSZER VOLT MÁR! De igazi választ még sehol sem láttam!

Pedig teljesen nyilvánvaló hogy egy ez a kérdés nagy tömegeket mozgat meg, kár tagadni. És azt is mindenki tudja (bár páran tagadják) hogy a gyerekteleneket sokszor megszólják és nem kedvelik. No de miért??? Kinek ártanak? Végre nyilatkozhatna egy olyan akit tényleg zavar, mert tudom hogy sokan vannak csak ilyenkor hallgatnak.

Én az olyan indokokban hogy "mert az az élet értelme, beteg, selejtes, meg fogja bánni" nem hiszek. Mert nem hinném el hogy ez ekkora indulatokat kelt. Kinek fáj az ha valaki valahol meg fogja bánni? Ő dolga. Szerintem senkinek nem fáj annyira hogy ekkora felhajtást rendezzen. Mégis gyakoriak a kirohanások ebben a kérdésben. Nos erre várnék végre egy igazi választ. És azért írtam ide mert itt vannak a gyerekesek, akiket a legtöbbször zavar, nem mondjuk a politika, vagy kutya témában, szóval bocsi ha valaki zavar.

2010. júl. 5. 19:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/138 anonim ***** válasza:
71%

Nem értem,meg,hogy miért fosztják meg magukat a büszkeségtől amit a gyermekük miatt érezhet.Ehhez a büszkeséghez nem fogható semmi a világon,sem karrier,sem autó,sem lakás ,sem nyaralás.

Én bevallom,hogy elbőgöm magam valahányszor a gyermekeim sikert érnek el.Most legutóbb a tanévzárón,amikor szólították a fiamat,mert kitűnő lett.Hát semmiért nem adnám azt az érzést,ránézek erre a kis emberre akit én adtam a világnak,és minden bosszúságot feledtet amit csak valaha okozott.Hát ezt soha nem érezheti az,aki nem vállal gyermeket,elmagyarázni meg nem lehet,mert csak egy szülő értheti meg.

2010. júl. 5. 20:24
 22/138 A kérdező kommentje:

De sem értheted meg mit gondol egy másik ember. Honnan tudod hogy más is csak érezheti amit te? Akkor nem lennének családban szenvedő gyerekek.

Ezzel is azt érezteted hogy valaki karrier meg minden sz*r miatt nem akar gyereket pedig ez nem ilyen fekete (gyerektelen-rossz önző)-fehér (gyerekes-jó). Egyszerűen nem akar.

2010. júl. 5. 20:27
 23/138 anonim ***** válasza:
100%

Én megértelek.És értem is mi a mondanivalód.

Nem kell vele foglalkozni, vagy téged minden nap megtalálnak hogy miért nincs gyereked és hogy nem tudod miről maradsz le?Én sose akadnék ki ezen és nem is agyalnék ennyit.

Amúgy meg miután sztem akik itt vannak ezen az oldalon 98%nak van gyereke azoktól ne várj csodát,sztem kevesen fogják azt mondani amit hallani akarsz.

2010. júl. 5. 20:30
 24/138 anonim ***** válasza:
100%

Én magát a kérdést nem értem:) AZ tiszta, hogy te nem akarsz gyereket, de téged ezért megszóltak? Vagy lenéztek?

A saját személyes véleményem az, hogy akik emiatt lenéz, vagy megszól, az buta, korlátolt ember, hiszen úgy ítélkezik, hogy nincs a helyedben. Nagyon sok ilyen van, de hidd el, értelmes ember nem érti meg, mi az okuk erre, mert ez a legkevésbé sem racionális.

Nekem mindegy, akarsz vagy sem gyereket, a te életed, a te döntésed. Senkinek nincs hozzá semmi köze.

Én úgy gondolom, nem lenne teljes az életem gyerek nélkül, te meg úgy gondolod, hogy az életed így teljes. Nem vagyunk egyformák, és az eltérő életfelfogásunk ellenére sem rosszabb ember egyikünk a másiknál. És ne mellesleg nagyon sok olyan ember van, akinek egyszerűen nem is való a gyerek.

A kérdésre visszatérve: mivel racionális választ keresel egy érzelmi kérdésre, szerintem nem fogsz választ kapni:)

2010. júl. 5. 20:32
 25/138 anonim ***** válasza:
52%
Azért nézzük a dolog gazdasági oldalát is, hogy ki fog adót fizetni, miből lenne nyugdíjad, ha mi nem szülnénk gyereket? Összeomlana az ország gazdasága. Így is veszélyben vannak azok a társadalmak, ahol csak 1 gyereket szült a többség, mert a kormány nem engedte, pl. Kínában volt. Épp a múltkor volt ezzel kapcsolatban egy dok. film. Így is csökken és öregszik Magyarország lakossága. Nem csak az ilyen önös érdekeket kell nézni. Nem tudom miért pörögsz ennyire ezen a témán. Nem szülsz és kész. Kicsit már betegesen flusztráltak a kommentjeid.
2010. júl. 5. 20:36
 26/138 A kérdező kommentje:
Igen szerintem ti tudhatjátok egy felnőtt párt hányszor kérdeznek a gyerekvállalásról. Hát lépten-nyomon. És én meg nem fogok hazudni mert ennél többre becsülöm magam. És amikor megtudják akkor aztán jön a nagy nézés, leszólás, beszólás, kioktatás de azért néha-néha elfogadják.
2010. júl. 5. 20:37
 27/138 A kérdező kommentje:

Hát mert nem is téged hordanak el sokszor addig hogy bár meg se születtél volna... Jó hogy nem éreted. Én sem értem milyen a gyerek, ti sem érthetitek milyen fájó sokszor az emberek kitaszítása. Én is csak emberi lény vagyok, érzek, szeretném ha szeretnének...

Amúgy megértem a gazdasági részt de én úgy tudtam a nyugdíjamról én gondoskodok, főleg hogyha nincs gyerekem akkor azt a pénzt amit rá költenék elrakhatom és több marad mint az átlagnak. De akkor mit kéne csinálni? Kényszeríteni a szülésre a gazdasági helyzet miatt?

2010. júl. 5. 20:41
 28/138 anonim ***** válasza:
Akkor meg terelni kell, ha tudod, hogy nem értik meg.
2010. júl. 5. 20:42
 29/138 A kérdező kommentje:
Na de honnan tudom ki nem fogja megérteni? Nagy teher ha senkivel sem beszélhetek róla úgy hogy elfogadja.
2010. júl. 5. 20:43
 30/138 anonim ***** válasza:
69%
A nyugdíjadról nem te gondoskodsz, a nyugdíjat mindig a következő dolgozó réteg termeli ki. AZ állam nem tesz félre a te pénzedből, hanem egyszerűen elkölti a mostani nyugdíjasok nyugdíjára. Amnikor te leszel nyugdíjra jogosult, akkor majd az akkor dolgozók befizetéseiből fizeti a nyugdíjadat. Ezer éve így működik:)
2010. júl. 5. 20:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!