Elmondja valaki a nagy titkot, hogy miért zavar annyi embert az, aki tudatosan nem vállal gyereket?
BOCSI, TUDOM EZERSZER VOLT MÁR! De igazi választ még sehol sem láttam!
Pedig teljesen nyilvánvaló hogy egy ez a kérdés nagy tömegeket mozgat meg, kár tagadni. És azt is mindenki tudja (bár páran tagadják) hogy a gyerekteleneket sokszor megszólják és nem kedvelik. No de miért??? Kinek ártanak? Végre nyilatkozhatna egy olyan akit tényleg zavar, mert tudom hogy sokan vannak csak ilyenkor hallgatnak.
Én az olyan indokokban hogy "mert az az élet értelme, beteg, selejtes, meg fogja bánni" nem hiszek. Mert nem hinném el hogy ez ekkora indulatokat kelt. Kinek fáj az ha valaki valahol meg fogja bánni? Ő dolga. Szerintem senkinek nem fáj annyira hogy ekkora felhajtást rendezzen. Mégis gyakoriak a kirohanások ebben a kérdésben. Nos erre várnék végre egy igazi választ. És azért írtam ide mert itt vannak a gyerekesek, akiket a legtöbbször zavar, nem mondjuk a politika, vagy kutya témában, szóval bocsi ha valaki zavar.
Én vagyok az, aki nem értette a kérdést. El sem olvastad rendesen, amit írtam szerintem, mert akkor nem így reagálnál. Csak leírtam, hogy nem értem, miért tetted fel a kérdést, és még meg is kérdeztem, hogy mi az okod. Jó, hogy azonnal támadsz, így nem is csoda, hogy senkivel nem tudod megbeszélni. Nem lehet, hogy téged baromira zavar, hogy nem akarsz gyereket, ezért érzed ennyire találva magad, ahányszor felhozzák a témát?
Figyelj, ez a te életed, a te döntésed. Miért másoknak akarsz megfelelni?
Jó mondjuk amire mi nyugdijasok leszünk 1. meg sem érjük, 2. talán nem is kapunk mert az ÁLLAM lenyúlja.(volt már rá példa)..
Nemtudom te milyen körökben forogsz de amig nem volt gyerekünk tőlünk soha senki nem kérdezte meg hogy mikor akarunk, de ha meg is kérdezték volna megmondtam volna hogy nem lesz mert nem akarok és kész.Mit érdekel engem másnak a véleménye..És az hogy ki vagy rekesztve az már túlzás mondhatnám hogy picit beteges, ne pörögj rá ennyire te igy gondolod a hozzád közelállók gondolom megértik a többi meg nem számit.
Nem, nem értik meg. Sem a szüleim, sem barátok, csak felfogják (bár néha beszólnak) de nem értik meg. A párom az egy dolog de annál több ember kell. És ő is bármikor meggondolhatja magát.
És tényleg minden környezet, és ember más, itt folyton megkérdezi mindenki.
Én nem gondoltam hogy támadok valakit is, lehet te értetted félre. :) Egyszerűen csak idegesít ez a logikátlanság, zavar és sehogy sem értem mi baja van másoknak ezzel. Csak nyugodtan szeretnék élni mindenféle rossz megjgyezések és pillantások nélkül. Meg persze azt sosem mondja senki hogy " jó hát bocsi mi is csesztetjük azt aki nem olyan mint mi", mindig csak a másik túlozza el mikor ti sem tudhatjátok milyen az életformám ahogy én sem a tiéteket. :D
Én elfofgadom, de legbelül sajnálom az ilyen embereket.
Addig én sem tudtaam. 28 évesen nem is akartam még gyreket, a fiam becsúszott és akkor rájöttem, hogy akinek nincs gyerek, az eg nagyon nagy dologról marad le, amit semmi sem pótol. Azóta van egy láyom is, igaz 9 éve különbség a két gyrek között, így alakult, de meghalnék értük.
Amíg nincs gyereked, addig úgysem fogod tudni, hogy mit fogsz megbánni, de egy csodát hagysz ki az életedből, az viszont biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!