Elmondja valaki a nagy titkot, hogy miért zavar annyi embert az, aki tudatosan nem vállal gyereket?
BOCSI, TUDOM EZERSZER VOLT MÁR! De igazi választ még sehol sem láttam!
Pedig teljesen nyilvánvaló hogy egy ez a kérdés nagy tömegeket mozgat meg, kár tagadni. És azt is mindenki tudja (bár páran tagadják) hogy a gyerekteleneket sokszor megszólják és nem kedvelik. No de miért??? Kinek ártanak? Végre nyilatkozhatna egy olyan akit tényleg zavar, mert tudom hogy sokan vannak csak ilyenkor hallgatnak.
Én az olyan indokokban hogy "mert az az élet értelme, beteg, selejtes, meg fogja bánni" nem hiszek. Mert nem hinném el hogy ez ekkora indulatokat kelt. Kinek fáj az ha valaki valahol meg fogja bánni? Ő dolga. Szerintem senkinek nem fáj annyira hogy ekkora felhajtást rendezzen. Mégis gyakoriak a kirohanások ebben a kérdésben. Nos erre várnék végre egy igazi választ. És azért írtam ide mert itt vannak a gyerekesek, akiket a legtöbbször zavar, nem mondjuk a politika, vagy kutya témában, szóval bocsi ha valaki zavar.
Azért nem akarok mert nem érzem hogy kéne. Ennyi. Nem vágyom rá és nem jön be a gyerekes élet, nem érdekelnek a gyerekek, nem érdekel hogy mi lesz meghalok, nem félek az egyedülléttől stb.
Jobb lenne ha azért nem akarnék mert féltem a mellem, a karrierem meg a bulikat? Jóllehet ezek pontos indokok, de nem hiszem hogy értékes embert takarnának. Én nem mondok ilyet mert nem igaz, egyszerűen csak érzem hogy nem kéne.
Nincs gyerekem, nem tudom milyen, azt viszont tudom hogy nekem is jogom van ugyanolyan teljes életet élni, semmivel sem kevesebb nehézségűt. A gyerekkel nem jobb leszel másoknál csak más. Nem tudom az anyukáknak miért fáj ha nem csak ők a jók? Nem a gyerektől lesz teljes az élet hanem ha azt teszed amitől boldog leszel, nem bánsz meg semmit. Valakinek ezt a gyerek hozza meg valakinek más.
Előtted lévő kérdezőnek: az a baj hogy én el tudom fogadni hogy másnak a gyerek az élete. De ti nem tudjátok ha valakinek nem az! Én senkit nem akarok meggyőzni hogy ne szüljön, fordítva viszont igen! Te is megitéled az életem, hiszen azt mondod vak (vagyis beteg, nem jó) és akinek gyereke van az lát (vagyis annak milyen jó). Én inkább azt mondanám, valaki ezt szereti, valaki meg azt. Nem azt kéne megérteni hogy milyen gyerektelennek lenni, hanem azt hogy attól mert neked jó, csodás, még másnak nem biztos hogy az, mert minden ember más! Szerintem ezt akárki meg tudja érteni! Mit érdekel mást hogy én nem akarom azt amit ő imád? Senkinek nem ártok. Én is tudnék mesélni csodás dolgokról az életemben de felfogom hogy másnak nem biztos hogy az a csoda. Épp azt nem értem miért nekem aki semmi rosszat nem teszek kéne tűrnöm és hallgatnom, míg az ellenkező oldal mondhatja a magáét. Nekik nem kéne kicsi javulni, fejlődni? Miért képzelhetik azt hogy ők többek csak mert gyerekük van? Hol itt az egyenlőség? Sehol... Azért mert valami szív kérdése még nem kell teljesen elveszteni a józan eszét.
Nem azt kérem számon miért hiszed magad boldognak, hanem azt kérem számon hogy miér hiszed, Mindenki így boldog és jobb.
Az meg már elnézést de hogy jobb vagy? Sok anyuka beképzelt lesz, és nem hinném hogy ez jogos, ha te nem akkor ne vedd magadra. Az írást mindig ki lehet forgatni, a sértő dolgokat nem észrevenni hogy a te oldaladnak legyen igaza, de teljesen biztos vagyok benne hogy nem értettem félre. Csak valaki burkoltan írja hogy kevesebbnek néz, és valaki nem. Mindenhova beszurkáltátok, hogy hát igen ezt meg azt nem tudja, ilyen felelősség, olyan felelősség. Csak mint egy mellékesen de közben tök tiszta hogy mire értitek, arra hogy akinek nincs gyereke az buta, önző, kevesebb mint mások. Ártatlan példák voltak ugye? Azért mindig csak a rossz példák jöttek, nem? Arról senki nem írt hogy ismer egy gyerektelen ember akit kedves, normális és boldogabb mint ők, mert akkor az ti értéketek érzitek kevesebbnek...
És nem vontam kétségbe semmit, mivel nem én reklámozom kétségbeesve hogy jaj de jó a gyerektelenség hanem pont fordítva van, ti akarjátok mindennáron ráhúzni mindenkire! Attól hogy valamiből nem kérek még nem sértem meg!
Kérdem én.Miért az anyák között keresed a kérdésedre a választ??
Amúgy nagyon eröltetett a gondolkodás módod,és valóban te kötsz bele mindenkibe aki esetleg nem azt a választ irja amit te hallani szeretnél, sztem egy jó szakembert keress fel aki meghallgat és segit kilábalni az érzelmi gödörből amiben vagy.
Egyedül te oktatsz itt ki mindenkit. Senki nem szólt le téged, hogy nem akarsz gyereket. Fejezd már be. Hagy legyek már beképzelt (egyébként nem vagyok), hogy van egy gyönyörű, okos kislányom. És jó lenne ha nem sértegetnéd itt az anyukákat. Te nem azért vagy selejtes, mert nem akarsz gyereket (még jó), hanem mert bediliztél. Ja, én örülök, hogy nincs gyereked, igazad van, van aki nem lenne jó anya, és te nem lennél az. Inkább én köszönöm, hogy nem szülsz gyereket!
További szép napot, ja és pontozz le nyugodtan, ebből is tudom, hogy igazat írtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!