Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmondja valaki a nagy titkot,...

Elmondja valaki a nagy titkot, hogy miért zavar annyi embert az, aki tudatosan nem vállal gyereket?

Figyelt kérdés

BOCSI, TUDOM EZERSZER VOLT MÁR! De igazi választ még sehol sem láttam!

Pedig teljesen nyilvánvaló hogy egy ez a kérdés nagy tömegeket mozgat meg, kár tagadni. És azt is mindenki tudja (bár páran tagadják) hogy a gyerekteleneket sokszor megszólják és nem kedvelik. No de miért??? Kinek ártanak? Végre nyilatkozhatna egy olyan akit tényleg zavar, mert tudom hogy sokan vannak csak ilyenkor hallgatnak.

Én az olyan indokokban hogy "mert az az élet értelme, beteg, selejtes, meg fogja bánni" nem hiszek. Mert nem hinném el hogy ez ekkora indulatokat kelt. Kinek fáj az ha valaki valahol meg fogja bánni? Ő dolga. Szerintem senkinek nem fáj annyira hogy ekkora felhajtást rendezzen. Mégis gyakoriak a kirohanások ebben a kérdésben. Nos erre várnék végre egy igazi választ. És azért írtam ide mert itt vannak a gyerekesek, akiket a legtöbbször zavar, nem mondjuk a politika, vagy kutya témában, szóval bocsi ha valaki zavar.

2010. júl. 5. 19:47
 101/138 anonim ***** válasza:
74%
Ja, és csak egy kérdés, ha már annyira szajkózod: honnan tudod, hogy neked nem jó? Sosem próbáltad. Aki próbálta, tudja, hogy jó. Te nem szeretnéd kipróbálni, ez rendben van. De ha nem tudod miből maradsz ki, attól mások tudhatják. Hiszen te csak HISZED, hogy ez neked nem lenne jó, mások meg TUDJÁK, hogy nekik igen. Ennyi.
2010. júl. 6. 18:48
 102/138 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha Te magad természetesen kezeled, kezelnéd a helyzetet, hogy tudatosan nem vállalsz gyereket, akkor a környezeted is úgy kezeli majd. Kb. minden csoda 3 napig tart, az is hogy te nem akarsz gyereket.

Személy szerint azt mondhatom, hogy egyszerűen a világban inkább az az általánosabb, hogy az emberek ösztönösen szeretnék génjeiket átörökíteni, és utódot nemzeni, és ezt tartják életük egyik fő céljának. Valahogy az a természetesebb, hogy családot alapítanak, majd gyermekeket vállalnak.

Ha valaki tudatosan nem akarna gyereket én is meglepődnék, de nem lennének álmatlan éjszakáim miatta, sőt még ki sem oktatnám. Az Ő élete, az Ő dolga, mint ahogyan a Tiéd is! Egyébként a Te válaszod sem teljesen racionális azzal kapcsolatban, hogy miért is nem szeretnél, mert LEHET, hogy nem változnának meg az ÉRZELMEID. Két szó, ami miatt eleve nem lehet racionális, ha már egy kis filozofálgatásnál tartunk!

Nem sajnállak, mert előtted is ott a választás lehetősége, felnőtt ember lévén el tudod dönteni, hogy Neked mi a legjobb. Mint ahogy én is el tudom. De azt senkitől sem várd, hogy mint ahogy Neked ez az élet(forma) a legjobb, a gyermekesnek meg a gyermekes, hogy valaki is beismerje, Neked jobb életed van, mint ahogy ezt egy kommentedben említed. (Hiszen mi anyukák, tudatosan vagy nem tudatosan vállaltuk a gyermekeinket, de ezt abból a meggyőződésből tettük, hogy ez így helyes, így jó, mint ahogyan Te tudatosan ugyanezen okokból nem vállalsz gyermeket!). Megbánni nem fogod, hiszen nem tudod, gyerekkel milyen lett volna az életed, és én sem fogom megbánni a gyermekeimet, mert nem tudom, hogy a teljes életem milyen lenne nélkülük! Különbözőek vagyunk, nincs ebben semmi rossz! Hidd el, ha Te magad meg vagy győződve döntésed helyességéről, akkor kötve hiszem, hogy bárkitől ilyen rossz néven vennéd a véleményét, amit Neked is el kell tudnod fogadni! És még valami, valahol a családot és a barátokat is említed, nálam alap dolog, hogy az ő véleményeiket meghallgatom, el is gondolkodom rajta, NEM SÉRTŐDÖM MEG, mert nem ellenem, hanem velem vannak, s elfogadom az ő álláspontjukat főleg egy ilyen kérdésben, de természetesen a döntést én hozom, mert ezt az életet én élem!

Minden jót! :-)

2010. júl. 6. 18:53
 103/138 A kérdező kommentje:

Tudod egy olyan hozzászólást nem olvastam hogy az elfogadlak, nem érdekel után nincs ott a DE, és ezt kéne eltüntetni. Elfogadlak de sajnállak mert kimaradsz (abból ami ugye számodra pokol lenne hiába maga a csoda másnak, ezt fogja már fel valaki...), elfogadlak de így de úgy.

Arra adj már egy értelmes választ miért sajnál valaki azért hogy kimaradok olyanból ami nekem csak rossz lenne? Ezt szajkózom de ugyanúgy ti is átsiklotok felette. Ti tudjátok milyen a gyerekkel, én nem de nem is akarom semmiképp, akkor ezen mi sajnálnivaló van? Sajnáljátok azt akinek nem lehet. Itt az a baj hogy azt hiszitek nekem is az lenne a jó ami nektek. És ez zavar. Gondolom te sem vagy tökéletes, úgyhogy nem kell kioktatni, lehet nekem ez a hibám hogy szeretek mindent pontosan leírni és szeretem ha pontosan értik.

Csak azt nem értem ti miért ragaszkodtok ahhoz hogy tökéletesek vagytok? Miért van az hogy annyi rengeteg beszólást kapom naponta, hogy az összes netes oldalon, gyerektelen honlapon, cikkben, könyvben elsők között említik az ilyen embereket elitélését, és erről számol be a legtöbb ember is. De azt mind semmi, ha ti azt mondjátok hogy nem úgy van akkor nem. Ez nem érdekes? Vajon melyik éjszaka álmodtam akkor a szítkokat amiket szórtak rám? Engem csak az zavar, hogy ti a világért sem vallanátok be hogy igen ti is gyarló emberek vagytok és hibáztok és nem csak a másik belenyugvására lenne szükség hanem arra is hogy ti is megváltozzatok és ne utálkozzatok annyira. Nem mindig csak a másik a rossz meg a mártír meg nem mindig csak a másiknak kell nem foglalkozni vele.

2010. júl. 6. 18:57
 104/138 A kérdező kommentje:

Tudom hogy nekem nem lenne jó. Mint említettem volt hogy azt hittem terhes vagyok de az első és utolsó gondolatom is az elvetetés volt és a minnél gyorsabb megszabadulás, érzelmeim cseppet sem változtak.

Azon kívül, nézz körül: hány rossz családot, rossz anyát látsz? Ilyen formán semmi jogod állítani hogy ez JÓ, csak azt hogy nekünk jó sok embernek meg nem. Ilyen egyszerű. Különben csak tökéletes anyák lennének és boldog gyerekek.

2010. júl. 6. 19:00
 105/138 A kérdező kommentje:
És akinek van gyereke az is csak azt tudhatja hogy neki jó! Másról nem tudhatja hogy annak is jó lenne, mert hiába egyforma a gyerekvállalás, az egyén különböző.
2010. júl. 6. 19:01
 106/138 anonim ***** válasza:
18:53-as vagyok. Közel sem vagyok tökéletes, ezt hol is olvastad??? Rengeteg hibám van, mint ahogy minden embernek, legyen annak gyereke, vagy nem legyen. Ez nem ettől függ. De ez hogy is jön ide???
2010. júl. 6. 19:01
 107/138 A kérdező kommentje:

Na igen a 18:50-as volt egy minden de és ha nélküli normális válasz.

Az érzelmek az csak egy része a dolognak. Az az érv amit úgy még a gyerek érdekében el tudnak fogadni. Ez nem az egyetlen. Való igaz hogy a döntés az érzésből jön, de ezzel semmi irracionáliasat nem teszek ész nélkül.

2010. júl. 6. 19:07
 108/138 A kérdező kommentje:
18:53 a tökéleteset azt nem neked írtam, akkor a tiéd még nem olvastam.
2010. júl. 6. 19:08
 109/138 anonim ***** válasza:
Rendben! :-) 18:53-as voltam
2010. júl. 6. 19:15
 110/138 anonim ***** válasza:
100%

Igen ezt szajkózod már oldalak óta, és kaptál is rá rengeteg választ, persze egyik sem felelt meg neked. Nem tartom magam tökéletesnek, sőt, vagyok olyan galád, hogy azt gondolom, olyan ember nem létezik.

Biztosan szar, hogy annyi támadást kapsz, de tudod mit? A te hibád. Minek hallod meg? Ezeken a dolgokon át kell lépni. Hoztál egy döntést, mit érdekel, hogy támadnak? Te tudod, neked mi a jó, kezeld ezeket a támadásokat normálisan, és majd elmaradnak. Nekem két olyan barátnőm is van, aki nem akar gyereket, és el is mondták, hogy miért, teljesen tiszteletben tartom a döntésüket. Soha nem veszik fel, ha emiatt támadják őket, mert értelmes ember nem hall meg minden bántást, hiszen abba belerokkan.

Szerintem beszélgess el mondjuk egy meleg fiúval, vagy lánnyal, és tanuld meg tőlük, hogyan kell kezelni az emberek ítélkezését.

Írtad, hogy azt nem érted, az emberek miért nem hiszik el, hogy neked nem jó. Hát azért, mert nem tudják elképzelni, hogy valami, ami ennyi örömet tud okozni, az másnak rossz lehet:) Így már érted? Ha valami maximálisan boldoggá tesz valakit, az nem is tudja elképzelni, hogy másnak ez nem jó. Írtad a kaját is példának, hát én is írok egyet: soha életemben nem voltam hajlandó megenni a süteményt. Nem tetszett, nem akartam. A mai napig nem eszek meg semmifélét:). Emiatt röhög rajtam az összes ismerősöm, hogy a süti annyira jó, hülye vagy, hogy nem szereted?

Remélem már érthető, hogy mire gondoltam:)

2010. júl. 6. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!