Elmondja valaki a nagy titkot, hogy miért zavar annyi embert az, aki tudatosan nem vállal gyereket?
BOCSI, TUDOM EZERSZER VOLT MÁR! De igazi választ még sehol sem láttam!
Pedig teljesen nyilvánvaló hogy egy ez a kérdés nagy tömegeket mozgat meg, kár tagadni. És azt is mindenki tudja (bár páran tagadják) hogy a gyerekteleneket sokszor megszólják és nem kedvelik. No de miért??? Kinek ártanak? Végre nyilatkozhatna egy olyan akit tényleg zavar, mert tudom hogy sokan vannak csak ilyenkor hallgatnak.
Én az olyan indokokban hogy "mert az az élet értelme, beteg, selejtes, meg fogja bánni" nem hiszek. Mert nem hinném el hogy ez ekkora indulatokat kelt. Kinek fáj az ha valaki valahol meg fogja bánni? Ő dolga. Szerintem senkinek nem fáj annyira hogy ekkora felhajtást rendezzen. Mégis gyakoriak a kirohanások ebben a kérdésben. Nos erre várnék végre egy igazi választ. És azért írtam ide mert itt vannak a gyerekesek, akiket a legtöbbször zavar, nem mondjuk a politika, vagy kutya témában, szóval bocsi ha valaki zavar.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:30
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:32
Ezekben a válaszokban sem voltde meg sajnállak, bocs ha valakit kihagytam. Csak szemezgettem.
"Meghallgathatom százszor de nem fog az enyém megváltozni mert nem is kell és mert nem csak egy vélemény, hanem ilyen vagyok."
Kedves kérdező, te most magadat győzködöd? Itt senki sem kételkedett a döntésedben és annak helyességében. Mi is meghallgathatunk százszor és nem fog változni a véleményünk. Te azt mondod nem akarsz szülni, ám legyen. Te dolgod.Mi meg elmondjuk, hogy kimaradsz valamiből. Mint ahogyan én úgy döntöttem, soha nem fogok autót vezetni. Ez az én döntésem. Nem nekem való, nem az én idegrendszeremnek találták ki. S ha kérdezik elmondom, hogy miért nem. Van aki nem érti. Aki vezet és szeret autót vezetni, az tudja, hogy én miből maradok ki. Biztosan igaza is van, de én tudom, hogy az autó vezetés nem való nekem. Aki meg ismer az szintén tudja és megérti. Ezen is lehetne vitatkozni. Miért is ne? Sértegetnek?! Ki sérteget kit?" egy agresszív tyúk" hogy téged idézzelek.
Ancimanci, szerintem add fel:) Ugyanezt leírtuk már neki páran, de az sem volt elég. Én is leírtam, hogy senkit nem érdekel, amit csinál, hiszen ő egy ismeretlen ember, ugyan kit izgat az élete?
Feltett egy kérdést, amelyben okokat keres, de hiába kapott számtalan okot, továbbra is csak hajtja a magáét, mintha nem látná be, hogy tényleg nem érdekes mások számára az ő döntése.
Inkább hisztis kislánynak tűnik, akinek halvány lila fogalma nincs arról, mit is akar, és saját magát győzködi, hogy ha ezt így elhatározom, akkor különleges leszek.
Kérdező, amit te csinálsz, az makacs, önfejű, senkire nem hallgat mártírkodás. A már említett igazságérzeted nem berzenkedik ez ellen? Nekem is óriási igazságérzetem van, de már bosszant, hogy mennyire tojsz minden véleményre, és csesztetsz mindenkit, ha nem tetszik a válasza azért, ha jót írt, akkor meg azért. Még mindig nem értelek, de nem is akarlak megérteni.
Ha nem érdekelne senkit akkor nulla válasz érdkezett volna. :) Én senkit nem kényszerítettem hogy írjon.
Én elfogadom más véleményét ha igaz és ezzel nem sért és nem okít ki. De ha nem igaz akkor miért fogadnám el? Ha Pl ha az a véleménye hogy a társadalom számára selejt vagyok (tuti nem vettétek észre mert miért is? akkor nem lenne igazatok, de volt aki ilyet írt) azt miért fogadjam el ha nem igaz? Illetve ti nem azt várjátok hogy fogadjam el hanem hogy tegyem magamévá és változtassam meg a sajátom.
Na, vettem a fáradtságot, és végigolvastam mindent, újra. Senki nem próbált arról meggyőzni, hogy változtass véleményt, csak leírták a sajátjukat. AZ, hogy ők sajnálnak, szívük joga, nem szabhatod meg senkinek, hogyan érezzen. Egy tolókocsis embert is sajnálnak sokan, függetlenül attól, hogy nem szorul rá. (mielőtt ezt is kiforgatnád, ahogy előszeretettek teszed a válaszokkal, közlöm, hogy nem tartalak nyomoréknak azért, mert nem akarsz gyereket, ez csak egy példa)
Tény, hogy vannak emberek, akiknek egész egyszerűen nem szabad szülniük, te is ezek közé tartozol. Nem baj, hogy nem szeretnél gyereket, hiszen szüljön az, aki adni is tud annak a gyereknek. (érzelmekre gondoltam, mielőtt visszaírnád, hogy jól élsz).
Semmi mást nem csinálsz, mint kiforgatsz mindent, csak azért, hogy hajthasd a magadét, figyelmen kívül hagyva mindent, amit a válaszolók szerettek volna veled közölni. Biztos vagyok benne, hogy a helyzet inkább az, hogy szeretnél te gyereket, csak úgy érzed alkalmatlan vagy anyának. Ha engem nem zavar a saját álláspontom, akkor nem veszek minden ellenvéleményt személyes támadásnak. És szerintem ezzel más is így van. Ha helyesnek gondolod az álláspontodat, akkor nem próbálsz másokat is meggyőzni annak helyességéről, hanem legyintesz az ellenkezőkre.
Senki nem írta azt sem, hogy selejtes vagy. A válasz egy általános leírás volt arról, hogy miért gondolhatják az emberek rossznak a döntésedet. Nem azt írta, hogy selejt vagy, amiért nem akarsz gyereket. Ezt csak egyedül Te gondolod.
Talán néhány napra vonulj el, és gondold át mit is akarsz Te valójában. Ha sikerül letisztázni, akkor talán nem az lesz a fő célod, hogy kínkeservesen erőltesd rá a véleményedet olyan emberekre, akik 180 fokban mást gondolnak a dologról.
És persze, tény, te ismered magad, és tudod mi a jó neked, de ha valamit nem próbálsz, akkor tudni nem tudhatod, hogy valóban jó, vagy rossz. Ez is tény.
Ez nem arról szól, hogy meg szeretnénk változtatni a te véleményedet, hanem arról, hogy mi mindannyian tudjuk, hogy a gyerek jó nekünk, te nem tudod, hogy rossz neked (hiszen nincs gyereked), csak gondolod.
Hú,ez nagyon fárasztó volt,esküszöm.Ez a sok blabla,értelmetlen fröcsögés,jaj.
Nem is értem,miért erőlködtek ennyien,hogy választ próbáljanak adni a kérdésre,tök felesleges volt.
Hagyjuk már....
Egy jótanács,amit ne vegyél sértésnek:
Fordulj segítségért valakihez,mert nagyon furcsa ember vagy...zavaróan furcsa.
Kérdező, egy kis stresszoldó: http://www.youtube.com/watch?v=ZthNYozVwNM Nyugi, semmi köze se gyerekekhez, se gyerektelenekhez, csak remélem, hogy neked is olyan jókedved lesz tőle, mint nekem :D
Bocs az offért, de a vidámságot jobban szeretem, és ez a kérdezőre is ráférne.
Hát igen akinek gyereke van az mindent tud, még azt is amit az igazi pszichológus nem. Csak úgy megemlítem, rendszeres vizsgálat kell a munkámhoz. Erről ennyit, szerintem ő kobban tudja a dolgát mint ti.
Az ilyen kérődző zenétől meg nem lesz jobb kedvem mert bozralom :D
Én nem kértem hogy írjanak ennyien, saját döntésetekből fárasztottátok le magatok. Sajnálom csak ezek után ne rám legyetek mérgesek. Mindenkinek vagy agya azt hiszem hogy eldöntse ír-s vagy nem. Továbbra is azt mondom szánalmas ez a mai világ, csak az utálkozás megy meg a kirekesztés aki kicsit is más mint az átlag, és továbbra is mondom nem ártana egy kicsit a gyerekeseknek is megváltozni mert ők sem ártatlanok ahogy állítják így aztán ne csodálkozzanak hogy gondjaik vannak, nem tisztelik őket, sőt sok helyen semmibe veszik (aztán még jönnek ide rinyálni hogy jaj nem engedtek előre meg nem adsták át a helyet meg jaj fellőktek- csodálkoznak?). Ez nem csak más hibája hanem nagyban az övék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!