Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmondja valaki a nagy titkot,...

Elmondja valaki a nagy titkot, hogy miért zavar annyi embert az, aki tudatosan nem vállal gyereket?

Figyelt kérdés

BOCSI, TUDOM EZERSZER VOLT MÁR! De igazi választ még sehol sem láttam!

Pedig teljesen nyilvánvaló hogy egy ez a kérdés nagy tömegeket mozgat meg, kár tagadni. És azt is mindenki tudja (bár páran tagadják) hogy a gyerekteleneket sokszor megszólják és nem kedvelik. No de miért??? Kinek ártanak? Végre nyilatkozhatna egy olyan akit tényleg zavar, mert tudom hogy sokan vannak csak ilyenkor hallgatnak.

Én az olyan indokokban hogy "mert az az élet értelme, beteg, selejtes, meg fogja bánni" nem hiszek. Mert nem hinném el hogy ez ekkora indulatokat kelt. Kinek fáj az ha valaki valahol meg fogja bánni? Ő dolga. Szerintem senkinek nem fáj annyira hogy ekkora felhajtást rendezzen. Mégis gyakoriak a kirohanások ebben a kérdésben. Nos erre várnék végre egy igazi választ. És azért írtam ide mert itt vannak a gyerekesek, akiket a legtöbbször zavar, nem mondjuk a politika, vagy kutya témában, szóval bocsi ha valaki zavar.

2010. júl. 5. 19:47
 91/138 A kérdező kommentje:

Igen azt kértem az válaszoljon aki elitéli. Azt nem mondtam hogy egyet is értek vele és megértem, mert tudom hogy nincs mit elitélnie.

Kimaradok valamiből ami NEKED jó és ezt nem bírod felfogni. Miért sajnálsz olyan miatt ami nekem nem jó? Hogy lehet valakinek olyat kívánni ami neki rossz? Ez kb olyan mint hogy van két egészséges ember, egyik odavan egy kajáért a másik meg ugyanattól a kajától rosszul lesz és gyomorrontást kap. És ez kaját nem minősíti sem az embereket. Épp ezért valamire nincs egyetemes törvény hogy jó vagy rossz az embernek hanem minden egyes személynek más. És ezt nem értitek. Mert magatólból indultok ki pedig nem nehéz elvonatkoztatni. Én is mondhatnám hogy sajnállak mert miből maradtok ki a gyerek miatt, hiszem nekem meg az a csodás ahogy én élek, de nem mondom mert őszintén nem érdekel ki hogy él csak ne szóljon meg és mert nem gondolom hogy mindenkinek csodás ami nekem.

Tudod más dolog ok nélkül lesajnálni engem és más azért sajnálni, mert már elhordtak (amit nem én találtam ki, no de azt persze te jobban tudod) mindennek bűntetlenül.

2010. júl. 6. 17:59
 92/138 A kérdező kommentje:
*bűntetlenül
2010. júl. 6. 17:59
 93/138 A kérdező kommentje:
Ja hiba, de ha azt mondom hogy a tiédben is akkor mindjárt jön még ötven tigris anya hogy én milyen egy bunkó vagyok.
2010. júl. 6. 18:01
 94/138 anonim ***** válasza:
78%

A kajás hasonlat nem jó, mert nem lehetsz rosszul olyasmitől amit meg sem kóstoltál.

Na, hogy egy kicsit jó is legyen neked és megtudd amit akartál. Azért zavar, hogy nem vállalsz gyereket, mert utálom a sajátjaimat és nem tudok elmenni tőlük szórakozni. Megkeserítik az életem. Irigylem, hogy oda mész ahova akarsz és azt csinálsz amit akarsz. Ráadásul föl is vágsz rá.Én meg szenvedek a kölykeimmel. Neked is úgy kéne szenvedned, ahogy nekem! Te3ssék szülni és szenvedni! Vágod?!

Remélem ezt szeretted volna hallani és most már boldogan hajtod álomra a fejed este...

2010. júl. 6. 18:15
 95/138 anonim ***** válasza:
75%

Értsd már meg, hogy itt a válaszok 99%-ban nem volt szó arról, hogy az veled a baj, hogy nem akarsz gyereket. Én sem írtam ilyet, meg sokan mások sem. Az a baj, hogy kötöd az ebet a karóhoz, miszerint téged mindenki lenéz, sajnál, utál azért, mert nem akarsz gyereket. Azt kéne megérteni, hogy ez épp úgy nem igaz, mint ahogy az sem, hogy egyszer mindenki el fogja fogadni a te álláspontodat.

Amúgy meg bármennyire is nem hiszed, a tetoválás meg a tervezett gyerek-nem-vállalás eléggé hasonló. Itt az oldalon már nekem is írtak olyat, hogy csak tanulatlan, bunkó emberek tetováltatnak, meg amúgy is sok embernek ez a véleménye, tudom, tapasztalom. Na és? Személyes döntésem volt, hogy én tetovált ember leszek, mint ahogy neked is az, hogy nem vállalsz gyereket. A döntésem meghozatalakor tisztában voltam vele, hogy sok embernek nem fog tetszeni, de nem érdekelt. Téged miért érdekel ennyire, hogy kinek nem tetszik egy döntésed, amivel nem ártasz senkinek? Toll a fülükbe és ennyi. Szerintem kicsit eltúlzod a problémát. Inkább tanuld meg, hogyan állítsd le a téged leszóló embereket, azzal többre mész. Mindenkit SOSEM fogsz meggyőzni, és nem is érdemes. Inkább örülj annak, hogy vannak, akik szeretnek és elfogadnak. Van egy párod, aki úgy gondolkozik mint te, úgy akar élni, ahogy te, ez miért nem jó neked így? Miért kéne teljesen más mentalitású, idegen embereket meggyőzni arról, hogy neked jó így? Te tudod, hogy akarsz élni, nem ők. Akkor meg?

2010. júl. 6. 18:18
 96/138 anonim ***** válasza:
45%
Ja, ha meg az általad nem kóstolt ételtől is undorodsz, akkor terhes vagy. XD
2010. júl. 6. 18:23
 97/138 A kérdező kommentje:

Miért a többi ember miért várja el hogy tiszteljék? Mert ez a normális. Akkor miért nem várhatom el?

De én pont olyan vagyok hogy ránézésra, szgra tudom hogy melyik kaja finom nekem és eddig sosem tévedtem. Különben meg hogy a kajánál maradjak, miért "kóstoljak" meg olyan dolgot aminek már a külseje sem tetszik, az illata sem és semmilye amit az ízén kívül látni lehet próbálgatás nélkül? Nekem olyan kaja nem ízlik aminek csak az íze jó de a szaga, színe akármilye nem. Amúgy meg szerintem minden épeszű ember tudja hogy egy gyereket nem lehet "kipróbálni" olyan nincs hogy kipróbálom hátha megváltozok, mert ő egy ember, mit csinálok ha mégse változok meg? Kidobom és ő szenved vagy nevelem és mindketten? Hát ez nem egy ruha amit visszaviszek ha nem jó...

2010. júl. 6. 18:26
 98/138 A kérdező kommentje:
Nem mindegyikről csak attól ami nem tetszik, nem kell viccelődni. Mert nem lenne olyan vicces a reakcióm ha igaz lenne, én tényleg komlyan gondolom.
2010. júl. 6. 18:27
 99/138 anonim ***** válasza:
65%
Mit vársz a hozzászólóktól? Eddig még senki nem tudott neked olyat mondani ami jó lett volna. Pedig nagyon sok olyan hozzászólás van, amelyik megért és elfogadja az állás pontodat. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy te nem tudod elfogadni, hogy mások másként gondolkodnak. Ám ha valaki meg ért téged, azt észre sem veszed. Neked tényleg nem is szabad szülnöd, mert egy gyerekere oda kell figyelni,meg kell hallgatni. S ha másképpen gondolkodik meg kell érteni.
2010. júl. 6. 18:39
 100/138 anonim ***** válasza:
80%

Hallod, már meg vagyok győződve róla, hogy EGYÁLTALÁN nem olvasod el a hozzászólásaimat, csak kiragadsz egy két szót és arra reagálsz. Én NEM sajnállak. Ahhoz, hogy sajnáljalak, valamilyen érzelem kellene legyen bennem, de engem te nem érdekelsz. Nem érdekel, hogy van gyereked, vagy nincs, akarsz, vagy sem, szomorú vagy, vagy sem. Hidegen hagy.

Feltettél egy kérdést, és folyamatosan értetlenkedsz, annak ellenére, hogy ha figyelmesen elolvasnál egy-két választ, akkor rájönnél, hogy a világ szarik rá, hogy mit csinálsz, de jóhiszeműen megpróbál rámutatni, miért GONDOLJÁK mások, hogy hibát követsz el.

Nem mondja senki, hogy tévedsz, sőt, tiszteletben tartják a döntésedet. Csak kíváncsi vagy a véleményekre, hát kapsz párat, ezen érthetetlen, miért rinyálsz ennyire.

Nagyon fafejűen reagálsz, hát megpróbálom újra:

Az emberek tesznek rá, hogy akarsz-e gyereket. Az a maximum 1%, aki beleszól, az beleszólna abba is, hogy akarsz, vagy szülsz. Nekik lételemük, hogy megszóljanak másokat, vagy ezért vagy azért.

A maradék ember magasról tesz erre, nyugodj bele. Viszont akár tesznek rá, akár nem, ha te kérsz tőlük VÉLEMÉNYT, akkor elmondják, amit gondolnak. Nem kívánnak elítélni, se rábeszélni semmire, nem gondolják, hogy emberileg kevesebbet érsz náluk. Csak ők TUDJÁK, mit jelent, ha az embernek gyereke van, és egyszerűen azt sajnálják, hogy te ebből kimaradsz, hiszen te nem tudod. De hangsúlyozom, nem izgatja őket, hogy miért döntesz így. Senki nem ítél el, azon az 1 %-on kívül, mégis akkora világfájdalmad van, hogy az hihetetlen.

A tisztelettel kapcsolatban meg csak azt kérdezném, ugyan miért kellene téged tisztelnem? A tiszteletet ki kell érdemelni, ismeretlen embereket nem tisztelek. És nem is várom el, hogy te tisztelj engem. Összekevered a dolgokat, a döntésedet, a véleményedet tiszteletben tartom, hiszen a te életedet te irányítod, cserébe elvárom, hogy te is tartsd tiszteletben az enyémet. Ez ennyire egyszerű.

2010. júl. 6. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!