Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmondja valaki a nagy titkot,...

Elmondja valaki a nagy titkot, hogy miért zavar annyi embert az, aki tudatosan nem vállal gyereket?

Figyelt kérdés

BOCSI, TUDOM EZERSZER VOLT MÁR! De igazi választ még sehol sem láttam!

Pedig teljesen nyilvánvaló hogy egy ez a kérdés nagy tömegeket mozgat meg, kár tagadni. És azt is mindenki tudja (bár páran tagadják) hogy a gyerekteleneket sokszor megszólják és nem kedvelik. No de miért??? Kinek ártanak? Végre nyilatkozhatna egy olyan akit tényleg zavar, mert tudom hogy sokan vannak csak ilyenkor hallgatnak.

Én az olyan indokokban hogy "mert az az élet értelme, beteg, selejtes, meg fogja bánni" nem hiszek. Mert nem hinném el hogy ez ekkora indulatokat kelt. Kinek fáj az ha valaki valahol meg fogja bánni? Ő dolga. Szerintem senkinek nem fáj annyira hogy ekkora felhajtást rendezzen. Mégis gyakoriak a kirohanások ebben a kérdésben. Nos erre várnék végre egy igazi választ. És azért írtam ide mert itt vannak a gyerekesek, akiket a legtöbbször zavar, nem mondjuk a politika, vagy kutya témában, szóval bocsi ha valaki zavar.

2010. júl. 5. 19:47
 81/138 anonim ***** válasza:
90%
Így is van. Szerintem a többség elfogad, csak te értetlenkedsz. Valamiben mindannyian mások vagyunk és ezt az orrunk alá is is dörgölik. Te ebben vagy más. Na és? Akkor mi van? Olyan vagy mint mindenki, csak kicsit nagyobb dobra vered a "különlegességed".
2010. júl. 6. 16:53
 82/138 anonim ***** válasza:
83%

Az 1 eves kisfiu anyukaja vagyok aki tegnap valaszolt mar neked.

Megmondom oszinten,hogy sajnallak mert a kommentjeidbol csak ugy jon a keseruseg,biztos sok bantast kaptal mar.

De:itt szinte mindenki szepen valaszolt neked,senki sem bantott,te voltal az aki mindenkinek a valaszat kiforgattad,bele magyaraztal valamit amit szerinted az illeto gondolhatott csak nem merte leirni.

Valami van meg a hatterbe ami miatt te igy erzel,ilyen hangnembe valaszolsz.

Azt a valamit kell elobb letisztaznod magadba.Ha sikerul akkor konnyebb lesz neked.

Ha te elfogadod magad olyannak amilyen vagy akkor mas is elfog fogadni teged ezzel egyutt mert latja a kisugarzasodbol,hogy te igy erzed jol magad.

De te ehez gorcsosen ragaszkodsz es ezt az emberek eszreveszik.Ha te nem csinalnal ebbol nagy ugyet akkor mas se tenne.Hidd el.

Minden jot!

2010. júl. 6. 17:11
 83/138 anonim ***** válasza:
87%

Tetoválós hasonlat szerintem nagyon jó! Nekem van, több is(3). Ezzel felvállaltam, hogy bizonyos emberek bunkónak gondolnak - személyes ismeretség nélkül. Van, hogy megjegyzéseket kapok utcán, bkv-n, (pedig konzervatívan öltözködök), akkor rosszul esik, igazságtalannak érzem. Ám nem kérdezgetek meg mindenkit, hogy mit gondol erről. Nem próbálok meggyőzni idegeneket, hogy 1-1 szép tetoválás ízléses is lehet, igényes, kulturált ember viselheti.

A válaszokról annyit, hogy itt, ahol sokszor "vérre menő csaták" :) zajlanak /hozzátáplálás, otthonszülés, bölcsibe adás, együttalvás/ meglehetősen nyugodt, elfogadó válaszokat kapsz (ezért nem is értem a felháborodásodat).

2010. júl. 6. 17:16
 84/138 A kérdező kommentje:
Én nem tudtam hogy a tetoválást elitélik. Nem hinném hogy olyan komoly dolog mint a gyerektéma, ami kihat az életre. Én sem arra akarom rávenni őket hogy milyen jó gyerek nélkül, csak hogy Nekem jó és senkinek sem ártok. Nem reklámozom, viszont a gyerekesek eléggé.
2010. júl. 6. 17:21
 85/138 anonim ***** válasza:
74%
Észre vetted? Egyetlen hozzászóló sem akart téged rábeszélni a gyerek vállalásra. Nem?
2010. júl. 6. 17:38
 86/138 A kérdező kommentje:
Dehogynem, mindenki azt mondta hogy sajnál, meg miről maradok le, meg úgyis meggondolom, meghogy ő is ilyen volt azán megváltozott stb...
2010. júl. 6. 17:41
 87/138 anonim ***** válasza:
84%

"Dehogynem, mindenki azt mondta "

Minden hozzászólást elolvastál? A nagyja nagyon megértő, elfogadó, még akkor is, ha másként gondolkodik a gyermek vállalásról.

2010. júl. 6. 17:47
 88/138 anonim ***** válasza:
53%
17:11-es valaszolo vagyok:Oszinten:Mi rosz volt abban amit irtam?Miert kellett lepontozni?
2010. júl. 6. 17:47
 89/138 anonim ***** válasza:
74%

Álljunk már meg egy percre. Én pl. már többször írtam neked, de egyszer sem próbáltalak rábeszélni, sőt sajnálni sem sajnállak (vajon miért is kellene?)

Viszont te tetted fel úgy a kérdést, hogy válaszoljon az, aki elítéli, hogy nem akarsz gyereket, és mondja meg miért ítél el. Ezek után végképp nem értem, miért vagy ennyire kikészülve azon, hogy ERRE válaszoltak neked.

Ha átnézed a kérdésed, meg a kommentjeidet, akkor rájössz, hogy te folyamatosan áldozati szerepben tetszelegsz, pedig ez a te döntésed, és ha valakinek nem tetszik, akkor is köteles tiszteletben tartani.

Fel vagy háborodva azon, hogy sajnálnak páran, pedig a legjobb szándékkal teszik, azt sajnálják, hogy kimarad valami az életedből, amit bár te nem akarsz, de nem tudod milyen. Ez csak erről szól.

Ehhez képest teljesen elmerülsz az önsajnálatban, amit saját magadnak generálsz, hiszen ha nem bánt senki, akkor majd te belemagyarázod, hogy de mégis, csak hogy tovább mártírkodhass. Érdekes, hogy az egyértelmű hozzászólásokat annyiban méltatod válaszra, hogy kiforgatod, amelyik pedig azt írja, sajnál, mert valami jóból maradsz ki saját döntésedre, azt a személyed elleni támadásnak veszed.

Nem értelek. Tulajdonképpen mit akarsz?

2010. júl. 6. 17:49
 90/138 anonim ***** válasza:
68%
Tényleg lehet valami agybaj nálad. Jól mondta itt az egyik válaszoló, értetlenkedsz... Tudod, miből áll az egész topicod??? A te kisregényeidből, amiben halálra magyarázkodod a témát... "De így... de úgy... 20 soros monológok, győzködés". Azt kérted, írjunk konkrét választ. Kaptál már vagy ötvenet. Neked mégsem jó egyik sem, csak fonod belőle a mellékszálakat... Valami hiba van az agyban???
2010. júl. 6. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!