Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 22éves lány vagyok,a barátom...

22éves lány vagyok,a barátom 24, és 4 hónapja vagyunk együtt. Gyógyszert szedtem, és multhét csütörtökön derült ki hogy 10-11 hetes terhes vagyok. A barátom hallani sem akar róla. Miért nem akarja a babát?

Figyelt kérdés
Azt mondta hogy ő még fiatal,nem akarja magát lekötni,majd 30évesen jöhet a baba,vagy később.Pedig megvan a kellő segitség,és nem lenne hiány,semmibe.A lényeg az,hogy én 13évesen kaptam egy kezelést,ami 5 évig tartott,azért hogy legyen gyerekem,mert nem volt petefészkem se.Műteni nem lehetett,mert halált okozott volna.Most 22leszek,és csütörtökig abba a tudatban voltam hogy nekem nem lehet gyerekem soha.A petefészkem a végén kialakult,de néhány mm eltéréssel,de megvannak.Az orvosnál már voltam,és csütörtökön lenne az abortusz,amibe bele fogok örülni.Azt mondta a doki,hogy vákummal szivják,ami kockázatos,és azt is hozzá tette,hogy mivel volt ez a kezelésem,tegyem össze a két kezem hogy ilyen hamar,teherbe estem,ráadásul,eddig minden oké a magzattal,vagy embrióval.És ha elvetetem,megvan rá az esély hogy nem lehet több.Ezt elmondtam a barátomnak,de csak egyet hajt,hogy én kibaszok vele,ő nem akarja lekötni magát,meg ha megtartom,ő felköti magát.Anyósom sir,mert félti a fiát,ő is azt mondta vetessem inkább el,a nővére terhes,és ideges,sir,hogy mi lesz a párommal,mert ha valamit a fejébe vesz,megcsinálja.napok óta sirok.Szeretem a párom,és nem tudnék nélküle élni,de félek hogy nem lehet több babám...:( Attól rosszab nincs,amikor 21évig az ember abba a tudatban él,hogy ő soha nem élheti meg az anyai szerepet,és párnapja,az orvos 10hetes terhességet állapit meg,és még se tarthatom meg.Ebbe bele halok annyira szenvedek.Kérlek segitsetek,hogy mit csináljak,hogy meg enyhüljön???
2008. szept. 15. 13:57
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/254 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd hogy zsaroljon,tartsd meg a babát és szakíts a pasival,mondd neki nem kell tőle semmi,akkor miért kötné fel magát.Anyukád ha melletted van menni fog,én tutira megtartanám.Én véletlen lettem terhes enyém is meglepődött igaz nekem már van egy 9 éves kislányom,mondta kényelmesebb lenne ha elvetetném mert magas a vérnyomásom és emiatt lehetnek kockázatok,de nem vetetem el az én döntésem is.Már beletörődött én mondtam neki itthagyom pedig segítségem se nagyon lenne,de egy kistesóra nagyon vágytunk a lányommal.Ma már örül a babának csak jobb volt nyavalyogni.Az eddigi életét kényelmét féltette.
2008. szept. 15. 21:43
 62/254 anonim ***** válasza:
100%
Az a baba a részed,ha így nem szeret téged se szeret.
2008. szept. 15. 21:56
 63/254 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnallom, hogy ilyen helyzetbe vagy de en is mint a tobbi valaszolo megtartanam a babat.

Ha egyutt is maradtok a pasival par ev mulva majd azert akarja felakasztani magat mert nemlehet sajat gyereked. Ha nem hagy el most majd elhagy akkor, csak az ok lesz mas. Arrol nem is beszlve, hogy majd eljon az az ido amikor a kedves edesanyja azert fogja ragni a fia fulet, hogy hagyjon ott mert nem lehet unokaja tolled. Nem tudom lelekileg mit fogsz atelni es azt sem, hogy mennyire vagy eros de jol gondold meg, hogy megeri-e ezert a szerelemert es a srac kenyelmeert egy eleten at szenvedni?

Ha en ugy tudnam nemlehet gyerekem barmi okbol es megis megtortenne ez a csoda a vilagon nem lenne semmi ami ra tudna venni arra, hogy elvetessem.

Felakasztja magat?? Te meg ha elveteted es nem lehet tobbet gyereked akkor elve halsz meg, mert a foldon olyan no nincs aki ezt lelkileg feldolgozza.

2008. szept. 16. 08:30
 64/254 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nagyon sajnállak téged,de azt mondom hogy ne vetesd el ki tudja mikor lesz megint lehetőséged arra hogy ANYA légy?!Tudom mit érzel,mert nekem i s volt egy barátom akivel két évig jártam és engem is zsarolt hogy felköti magát ha otthagyom.2évig szenvedtem mellette ugyan ezért mert mi lesz ha....?De sikerült otthagynom és van egy 4éves kapcsolatom és menyasszony vagyok a volt pasim meg még mindig él és van másik barátnője.Aki ilyenekkel fenyeget az nem teszi meg csak a szája jár.Ha arra kényszerít hogy vetesd el akkor nem is érdemel meg téged.Az anyósodról ne is beszéljünk....gondolj bele milyen kapcsolat lenne ez ha most ők irányítanak.Mellesleg van egy ismerősöm akinek a párja és az anyja nem akarta hogy megtartsa a picit,de ő megtartotta hogy ő felneveli egyedül is és amikor meglátták a piciről készült fotókat(még a hasban)megszerették ők is és és már együtt várják a baba születését:D És ha anyudék meg melletted állnak akkor minden rendben lesz!!!Te döntesz,remélem jól!!!Majd írj hogy mire döntöttél!A kisbabád nem tehet semmiről és ő akar téged ha téged választott anyukájának!
2008. szept. 16. 10:34
 65/254 anonim ***** válasza:
100%

Mélységesen fel vagyok háborodva a te szeretett párodon.

A ti kapcsolatotok így is úgy is halálra van ítélve.Ráadásul van segítség akik melleted állnak, a szüleid.Tiszta sor hogy azt kell választanod a hogy megtartod 22 évesen az a normális ha így döntesz, neked most ne az legyen a fontos hogy a barátoddal akivel csak pár hónapja vagy együtt és az első nagy próbatételnél így viselkedik mi lesz...Kit érdekel.Az csak a fontos hogy te és baba jól legyetek.TARTS MEG! ÉN SZÍVBŐL REMÉLEM HOGY EZT A MEGOLDÁST VÁLASZTOD!Remélem megtudjuk megírod itt hogy mi lett a végeredmény!

2008. szept. 16. 11:02
 66/254 anonim ***** válasza:
100%
Édes Istenem ez szörnyű.... :( Azt hiszem újat nagyon nem tudok írni, csak csatlakozom annyi társamhoz.... Ez a fiú nem szeret téged, csakis magát. Ezért tud ilyen önző lenni és öngyilkossággal fenyegetőzni. Aki öngyilkossággal fenyegetőzik, az a legönzőbb ember a világon. És mivel nem szeret téged, ezért az abortusz után csak idő kérdése és elhagyna. Vagy te hagynád el, mert nem tudnál a szemébe nézni, annyira meggyűlölnéd, hogy megölte a saját gyerekét! Senki mással ne foglalkozz, csakis a GYERMEKEDDEL!!!! Már mindene kifejlődött, él benned! Amikor pedig megszületik, maga lesz a csoda! Nekem 4 hónapos a lányom és valahányszor ránézek, sírni támad kedvem a boldogságtól, hogy van nekem. Nem tudnám elképzelni nélküle az életemet és nem bírnám elviselni, hogyha bármi baja lenne! Nézegesd a babád ultrahangképét és éld bele magad az anyaságba! Te Drága fiatal lány, kérlek, nehogy elvetesd a gyermekedet!!!!!!
2008. szept. 16. 13:34
 67/254 anonim ***** válasza:
100%

Már írtam neked választ azt hiszem kétszer is. Férjemmel is beszéltem erről. S mindketten meg vagyunk rökönyödve. Imádkozunk érted illetve érteke a babával.

Nincs az a férfi aki megérdemel ekkora áldozatot, még a férjem szerint sem. Ilyen hozzá állással milyen apa lenne. Mindenképpen elhagyna most azért mert megtartod. De ha majd elveteted és bajod lesz gondolod, hogy kitart melletted? ( Biztos vagy benne,hogy jóban -rosszban melletted áll, mi van ha amikor ő úgy érzi készen áll az apaságra és szorgalmazná a dolgot te közlöd vele nem lehet édes, mikor lehetett volna te nem akartad és én úgy tettem ahogy kérted, de ennek ez volt az ára, többé nem lehet gyereked?)Hiszen úgymond most is bajban vagy. S olyan döntést akar kizsarolni belőled amit nem akarsz és ráadásul örök életre megbánnád. NE VETESD EL. LEGYÉL BOLDOG A BABÁDDAL. Tudom nem aranyélet egyedül álló anyának lenni főleg ilyen fiatalon. De nem tudhatod, hogy ez a csoda még egyszer meg adatik-e neked.

Ennek a pasinak meg annyi gyereke lehet még jobb-balkézről ,hogy csuda. Nem ér ennyit. Főleg azért mert innen ez a kapcsolat nem más mint folyamatos zsarolás. Most azt mondja ha megszülsz,megtartod ő megöli magát. S ha jön más probléma az életetekben akkor megint zsarolni fog.

Nekem volt ebben részem és tudom mekkora lelki sérülést tud az ilyen pasi okozni. Tőlem azt várta, hogy miután megismerkedtünk egész életem vele töltsem, ne létezzek a családomnak. Hát én nagy küszködés árán nem adtam fel a családom. Majdnem rá ment a főiskolám, de sikerült a diploma is és sikerült megtalálni azt a férfit aki most a gyermekeim apja és soha nem kérne tőlem ilyet és eszébe sem jut zsarolni. Ahogy nekem sem.

Kérlek jól fontold meg, hiszen már döntöttél. Ér-e annyit a döntésed megváltoztatása ,.hogy utána valaki miatt roncsként éld le az életed. Mert ez a döntés ,főleg ha ez a kapcsolat később valami másért megszakad, egy életen át kísérteni fog. S lelkileg mindenképp tönkre tehet.

2008. szept. 16. 13:52
 68/254 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sajnálom ami történt veled! Értelek is, meg nem is. Tudom, könnyű külső embernek tanácsokat osztogatni. Nagyon sokan ítrak neked, szerintem próbáld meg elemezni a válaszokat. 99%-uk, ha nem 100% arra bíztat, tartsd meg a picit. Ez jelent valamit, nem?! Aztán nézd meg azokat a válaszokat kiemelten, amikben saját történetüket, akkori érzésüket, döntésüket és mostani életüket írták le a válaszolók. Talán azokból mertíthetsz a legtöbbet.

Az én véleményem, hogy nem szabadna gondokodnod: a szüleid ott állnak melletted! Ők egész életeden át melletted voltak, szerettek és felneveltek. Az ő kívánságukat is meg kellene fontolnod. Úgy érzem abból a mit írtál, hogy anyukád is szeretné az unokáját! Az nem fontosabb, mint egy anyós????? És nem kell egyedül felnevelned, hiszen segít mindenben, azt írtad!

Anyósodra és a nővérre szeritem nem is kéne hallgatnod, a párodat kell, illetve már meghallgattad, úgyhogy most már neked kell tényleg döntened. Ha elvetetnéd miatta, mudnál rá utána ugyanúgy nézni, mint előtte? Szerintem megváltoznának az érzéseid iránta, még ha szeretet maradna, akkor is. És elgondolkodtam: ahhoz nincs mersze, hogy vállaljon egy gyermeket, mert feladná érte az övét, de ahhoz van hogy megölje magát?????????? Szerintem ennek semmi értelme! Ha pedig az abortusz után nem lehet több babád, meg tudnál neki bocsátani? Ha együtt is maradnátok, és pár év múlva akarná, te pedig (MIATTA!) nem tudnád neki megadni és esetleg emiatt elhagyna, úgy a te életedett tenné tönkre (na meg a piciét!

Szóval próbáld elemezni az eddigi válaszokat, ha jobb gyűjtsd ki papírra osztályozva őket. Lehet hogy sokan akik elolvassák hülyeségnek gondolják amit írok, de előbb próbálják ki ők is, akár ezzel a példával. Sokat segíthet a tisztán látásban. És ne sírf! Jól fogsz dönteni! A szíved nem engedi, hogy olyat tegyél, amit nem akarsz!

Beszélgess a szüleiddel is!

2008. szept. 16. 15:12
 69/254 anonim ***** válasza:
100%
Szerintm csütőrtökön inkább ülj be egy cukrázdába egyél egy jó sütit vagy ülj be egy moziba nézz meg egy jó filmet vagy csak sétálj egy jó nagyot.Mindegy mit csinálsz csak ne a kórházba menny,anyukád helyében én azért egy picit elbeszélgetnék ezzel az anyóssal,a saját kölykével foglalkozzon ne veled kűlgye a saját lányát abórtuszra hülye picsa.
2008. szept. 16. 15:20
 70/254 anonim ***** válasza:
100%
húú hát nemvagy könnyű helyzetbe az biztos!!de én is a babát választanám! én 21 éves vagyok egy 10 hónapos kislány anyukálya!!az életem egyik legszebb napja voltamikor megtudtam terhes vagyok!! eszembe se jutott az abortusz!! a férjem imádja a kislányát!!és ha nem vetetnéd el a picit akkor megtudnád miaz az igazi szeretet amit egy apró emberkétől kaphatsz! nem egy ilyen alak miatt veszíteném!! vagy netalán attól félsz hogy nemtalálsz másik párt magadnak mert lesz egy gyermeked??mert már másra nem tudok gondolni!!hogy ennyire véded!!remélem jól döntesz!!
2008. szept. 16. 19:57
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!