Testvérek között ( fiú-lány) 3 év korkülönbség sok? Tudnak együtt játszani?
a fiatalabb bátyám és én köztem 3,5 év van(idősebbik bátyám 7 évvel idősebb nálam).a fiatalabb bátyámmal az elején együtt játszottunk sokat,aztán egyszer ugy 7 éves korom körül fordult.állandóan téptük egymást(szó szerint),veszekedtünk.persze nem mindig,csak mikor ránk jött az 5 perc(fél évente 1-2x).aztán pár év múlva megint fordulat(ez ugy 14-15 éves korom körül lehetett).mentünk mindenhova.ha valami volt akkor hozzá mentem h segítsen.sokat voltunk együtt.sajnos most már ritkán találkozunk mert külföldön élnek mind2en,de én nagyon örültem neki hogy van 2 bátyám akikre mindig lehetett számítani.
az idősebb bátyám inkább csak bébicsősz volt míg kicsik voltunk.
Öcsém és köztem ennyi van. Amikor kicsik voltunk, sok bolondságot találtunk ki együtt, de azért igazából nem volt az a nagy együtt játszás. Szerintem ez a 3 év korkülönbség nem annyira szerencsés dolog, mert pont egy olyan szintkülönbség, ami sokáig állandó. Pl. egy 3 éves és egy 6 éves gyerek esetében. A kisebb még csak akkor kezdi az ovit mondjuk, a nagyobb meg az iskolát. A nagyobb mindig sokkal nagyobbnak érzi magát, pont egy más korszakba lép, mint a testvére, a kisebb meg mindig úgy érzi, hogy le van maradva a nagy mellett, nem érti, hogy neki miért más dolgok a fontosak már.
Vagy pl. a kicsi 9 éves, a nagy meg 12, na ilyenkor már a nagy félig-meddig tininek számít, míg a kisebb még nagyon is gyerek, pont a legjátszósabb korszakban.
Szóval én úgy vagyok vele, hogy az 1-2 év korkülönbség, vagy a több év (5-től fölfelé) a jobb, mert ha kicsi a korkülönbség, akkor tényleg jobban tudnak együtt játszani, ha meg nagyobb, akkor már a nagy van elég érett ahhoz, hogy úgy játszon a kistestvérrel, mint egy nála kisebb gyerekkel, nem várja el, hogy ugyan azt csinálja mint ő, inkább "babázik" vele, általában kicsit gondoskodóbb szerepet tölt be az életében.
Az én gyerekeim között pont 3 év van.A fiam most 6 éves(nagycsoportos ovis),a lányom 9 éves(3.osztályos).
Nekem tudnak együtt játszani,(általában építőjátékokkal,társasjátékkal,kirakós játékokkal,néha autózni is szoktak együtt),de a lányom szokott neki meséket olvasni,és a rajzolásban színezésben is segít az öccsének! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!