Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondja sok anyuka/apuka...

Miért mondja sok anyuka/apuka azt, hogy az ő életük értelme a gyerek? Miért lenne az?

Figyelt kérdés
Főleg az anyukáktól hallom ezt miután szültek, hogy életük értelme a gyerek. De miért? Az én életem értelme saját magam vagyok és az amit felépítettem magam körül. Van gyerekem, nagyon-nagyon szeretem, de a férjem sokkal fontosabb nála például. A munkámat is nagyon szeretem, hamar vissza is mentem. Sok ember miért gondolkodik ilyen furán?
2013. dec. 16. 14:55
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/133 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a hozzászólásokat.

Én egyszerű ember vagyok, szeretem az egyszerű beszédet, amiről tudom mit jelent, nem kell mögé gondolnom, meg úgy gondolnom, hogy itt valaki azt gondolja.....

Nekem ezek nagy-nagy lufik-ezek az ilyen mondatok. Pl. életem értelme, melletted állok, mindent megtennék.....

Van egy fiam, nagyon szeretem. De ilyen tökéletlen mondatokat nem szoktam mondani.

2013. dec. 20. 14:21
 52/133 anonim ***** válasza:
63%
52: de, megérzi, elég bolond vagy, ha azt gondolod, hogy ezeket nem veszi le egy gyerek
2013. dec. 20. 14:27
 53/133 anonim ***** válasza:
14%
Drága, majd akkor mondd rám, hogy bolond vagyok, ha mondtam rád hasonlót, oké? Egyébként meg ne akard megmagyarázni, hogy megérzi, ha vele vagy többet, és szereted, gondoskodsz róla, és nem "apával" vagy inkább, ha időd teheti, hanem vele... ugyan már. Szerinted ha valaki imádja a férjét, annak folyton a s3ggében lóg?
2013. dec. 20. 14:48
 54/133 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert az. Ennek nincs miértje. Bzonyos anyukák megszülik a gyermeküket, és érzik, hogy most lettek azok akik. Érzik, hogy eddig az életük nem volt teljes, hiányzott belőle valami. Most megkapták. Ezek az igazi anyatípusok. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy te nem vagy jó anya, szó se róla. De vannak anyák, akik szó szerint arra születtek, hogy anyák legyenek. Nekik minden gondolatuk reggeltől estig az, hogy a gyermeküknek mit szeretnének megadni. Milyen jövőt szánnak nekik felnőtt korukban, és holnap mivel fogják egy kicsit még boldogabbá tenni őt. Ennek nincs miértje. Ez csak van. Sosem fogod megérteni, mint ahogyan ők sem fogják megérteni a te életszemléletedet. Minden ember más. Ennyi az egész.
2013. dec. 20. 22:30
 55/133 anonim ***** válasza:
87%
Én elfogadok mindent, de az a rész, hogy "a férjem sokkal fontosabb nála"........... Ha jól értem, csak egy gyereket szültél. Nem írom le, amit gondolok, mert annyira provokatív, annyira a valóságtól elrugaszkodott unatkozó, buta kérdés, hogy hihetetlen. Mint a világ mostanában. Van, aki ilyen anyát kap, van, aki másmilyet... De az, hogy te milyen szülő vagy, a gyereknek nem mindegy, nem neked!!!!
2013. dec. 21. 10:11
 56/133 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy mentem el szülni, hogy előtte szuperjó állásom volt, és nagyon szerettem, sokat dolgoztam, jó volt a kollektíva is, el sem tudtam képzelni, hogy mindezt otthagyjam majd, mikor kezdett nőni a pocakom. Aztán mikor lett egy babánk, utána nemsokkal mégegy, elgodnolkoztam azon, hogy oké, előtte is jó volt az életem, de most- sokkal jobb. Úgy érzem, hogy anyaként teljesedtem ki igazán. Pedig nem vagyok ősanya tipus egyátalán. Úgy érzem, ők adtak igazi értelmet az életemnek, a létemnek, hogy felnevelhetem őket, és embert faraghatok belőlük. Rengeteg tanulok tőlük, magamról is, és sokat tanítom őket. Lett harmadik gyerekünk is. Nagyon jól érezem magam velük, úgy érzem boldog az életem.

És sosem rangsoroltam, hogy a férjemet, vagy a gyereket szeretem-e jobban, vagy főleg, hogy a 3gyerekemből melyiket? Én a féjremért és mind a három gyerekemért tűzbe mennék, sőt a szüleimért és tesómért is.

A férjemmel én is azzal a gondolattal házasodtam össze, hogy örökké fog tartni- és nem naívságból, de abban a pillanatban, mikor kimondtam az igent- akkor 100% biztos voltam benne, hogy így lesz. ENnek már 8.éve. Természetesen közbejöhet akármi... de nem úgy akarok élni, hogy ezen gondolkozzak és ez a gondolat feketítse a napjaimat. Szóval nem úgy mentem férjhez, hogy tartson legalább 10évig... aztán majd lesz másik- szóval értitek!

Egyébként meg el kell fogadni az embereket olyannak amijenek. MIndenki más, mindenkinek máshogy jó. Ha neked így jó, így vagy boldog, ám legyen.

2013. dec. 21. 10:47
 57/133 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell mindent ilyen tragikusan végletesen felfogni. A gyermekeim az életem értelmei. És ez nem azt jelenti, hogy a férjemet nem szeretem, nem foglalkozok vele, és nem dolgozok a házasságunkért, vagy nem sütök, főzök, takarítok, végzek szabadidős tevékenységeket, stb, mert minden pillanatban a gyermekeimet ajnározom. Erről szó sincs. De azért élek, hogy neki jó legyen, hogy neki mindent megadjak. Azért dolgozok, azért kelek fel reggel. Ha nem lenne gyermekem, akkor mégis milyen céllal éljem az életem? Építgessem a karrierem? Akármilyen karrierről is lehet szó, század annyit sem ér, mint egy gyermek. Tehát reggelente felkelnék, munkába mennék, túlóráznék, amíg bírom, aztán haza aludni. És tenném ezt mindaddig, amíg a munkahelyi stressz miatt ki nem kötök egy pszichiáternél. Ennek nem sok értelmét látom. Ha viszont azért dolgozom, hogy a gyermekemnek jó legyen, és neki mindene meglegyen, az máris értelmet ad az egésznek. Hát ezért a gyermek az élet értelme.
2013. dec. 21. 18:10
 58/133 anonim ***** válasza:
65%
Ezeknek az anyàknak nem való gyerek, mint te.
2014. jan. 5. 19:21
 59/133 anonim ***** válasza:
22%
Köszönjük Emese az ítélkezést,neked nem posztod eldönteni kinek való gyerek semmivel sem rosszabb a kérdező a gyereküket majom szeretettel "szerető",gyermekükön lógó,elvakult anyukáknál,sőt sokkal egészségesebben gondolkodik!
2014. jan. 5. 20:02
 60/133 anonim ***** válasza:
40%
58as! Miért mondod ezt? Talán az a jó anya, aki elhanyagolja a férjét, mert van egy gyereke? Na ne már... Igenis, nekem is ugyanolyan fontos a férjem, mint a fiam, lehet lepontozni, meg "szaranyázni", ez akkor is így marad. A fiam egészséges, boldog, kiegyensúlyozott kisfiú, imádom, de a férjemet is, és nem hiszem, hogy be kellene állnom az elvakult, ősanyák sorába, akik úgy el vannak ájulva a gyereküktől, hogy a párjuk már lényegtelen lesz nekik, mert a "gyerek" az isten..nem az, és nem is szabad annak lennie. Egy ilyen "okos" nő inkább menjen spermabankba, ne nyomorítsa meg a férje/párja életét a csőlátásával.
2014. jan. 5. 20:09
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!