Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondja sok anyuka/apuka...

Miért mondja sok anyuka/apuka azt, hogy az ő életük értelme a gyerek? Miért lenne az?

Figyelt kérdés
Főleg az anyukáktól hallom ezt miután szültek, hogy életük értelme a gyerek. De miért? Az én életem értelme saját magam vagyok és az amit felépítettem magam körül. Van gyerekem, nagyon-nagyon szeretem, de a férjem sokkal fontosabb nála például. A munkámat is nagyon szeretem, hamar vissza is mentem. Sok ember miért gondolkodik ilyen furán?
2013. dec. 16. 14:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/133 anonim ***** válasza:
82%
25éves vagyok, de amióta megszületett a kislányom, nekem ő a világ közepe, mindent érte teszek, nemcsak én, az apja is, én azt gondoltam eddig, hogy minden nőnek megváltozik a fontossági sorrendje miután gyereke lesz, nekem egyértelmű, hogy ő a legfontosabb, persze imádom a párom, meg vannak dolgok, amik még fontosak és amik örömet okoznak nekem, de a lányom áll az első helyen mindenben. A férjed fontosabb mint a gyereked? A férjed simán megcsalhat, soha nem lehet tudni meddig tart egy kapcsolat, de a gyereked mindig a gyereked lesz!!!
2013. dec. 16. 15:26
 12/133 A kérdező kommentje:
Szerintem nagyon sok kapcsolat pont emiatt megy tönkre. Mert az anyuka csak a gyerekéért él, minden körülötte forog, a férj meg le van tojva, ő már csak apa marad, többé nem férfi. Az ilyen nőket megértem, hogy megcsalják. Attól még, hogy lesz egy gyerek, nem szűntök meg férfinak és nőnek lenni.
2013. dec. 16. 15:30
 13/133 anonim ***** válasza:
43%
Én egyetértek a kérdezővel, az életem adnám a fiamért, ő a legcsodásabb gyerek a világon. De! A férjem az, aki jó esetben élete, vagy életem végéig mellettem lesz, ő az, akire mindenben számíthatok, aki gondoskodik rólam, és a kicsiről, akihez szólhatok, ha a kicsi elaludt. Nekem ők ketten az életem értelmei, meg persze a munkám, amit imádok. Szerintem ez egyébként leginkább szófordulat, hiszen az ember lánya annyira imádja a gyerekét, hogy ki sem tudja máshogy fejezni. Azokat meg, akiknél "apa már nem lényeg, csak a gyerek" őszintén sajnálom, és kíváncsi leszek, mi lesz velük, ha felnő a gyerek, és kirepül.
2013. dec. 16. 15:33
 14/133 anonim ***** válasza:
88%

Nem, nem kizárólag a gyerekemért élek, de olyat sem érzek hála Istennek,hogy a férjem fontosabb lenne.

Az meg számomra egyenesen naivitás,hogy azt gondoljam a férjem soha nem fog elhagyni és erősebb a kötelék, mint a saját gyerekemmel!

Nem vagyok szakadt melegítős, állandóan otthonülős, kócos feleség, de nem is vagyok az aki, a gyerek 6 hónapos korában visszamegy dolgozni,ha kell,ha nem.

Próbálom a középutat megtalálni! Az én életem értelme az,hogy boldoggá tegyem a gyerekem, a férjem és velük együtt a saját életem!

2013. dec. 16. 15:52
 15/133 anonim ***** válasza:
77%
Valahol ez érthető. De gondolj bele, szegény gyerek hogy érezheti magát? Nem hülyék a gyerekek, érzik ezt, hogy a férjed az első. Ez azt jelenti, hogyha választanod kéne a férjed és a gyereked között, a férjedet választanád. Ez az érzés fogja megalapozni az életét, önbizalomhiánya lesz és mindenkit maga elé fog helyezni.
2013. dec. 16. 15:53
 16/133 A kérdező kommentje:
Na, azért nem arról van szó, hogy nem szeretem a gyerekem és ezt éreztetem is vele. :) Szeretem, nagyon, megadok neki mindent, de nem ő az első számú dolog az életemben. Naiv dolog, hogy azt hiszem életem végéig együtt leszek a férjemmel? Szerintem ez a normális. Már ha normális értékrendje van mindkét félnek. Elvégre őt tartottam arra érdemesnek, összekössem vele az életem és közösen vállajunk egy gyeremeket.
2013. dec. 16. 16:03
 17/133 anonim ***** válasza:
86%
szerintem azt megérzi a gyerek is, ha ő csak a második a sorban.
2013. dec. 16. 16:29
 18/133 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy megérzi, de eddig ebből semmi problémája nem adódott.
2013. dec. 16. 16:38
 19/133 anonim ***** válasza:
85%

"Naiv dolog, hogy azt hiszem életem végéig együtt leszek a férjemmel? Szerintem ez a normális. Már ha normális értékrendje van mindkét félnek. Elvégre őt tartottam arra érdemesnek, összekössem vele az életem és közösen vállajunk egy gyeremeket."

Igen, persze, mindenki így gondolja. De sajnos válóperes ügyvédként nagyon sok ilyen sírig tartó kapcsolat csúnya végét láttam már. És azt is, hogy hány emberben (akár férfi, akár nő) tartotta a lelket ebben az esetben az, hogy ott van a gyereke. 2. vagyok.

2013. dec. 16. 16:39
 20/133 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó! igazad van! De apuka nem érzi meg, ha ő elhanyagolható a kicsi miatt?

Sokan azt mondják, hogy "nem tudhatom, bármikor elhagyhat, a gyerekem meg itt marad nekem", és én nem értem az ilyen nőket/asszonyokat, hiszen a gyerek sem marad vele örökké, és ilyen gondolatokkal csak eleve megmérgezik a kapcsolatukat. (megjegyezném, hogy én pl. soha nem vállaltam volna gyereket, ha az jár a fejemben, hogy a férjem bármikor leléphet)

2013. dec. 16. 16:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!