Miért mondja sok anyuka/apuka azt, hogy az ő életük értelme a gyerek? Miért lenne az?
EGyébként itt van a kutya elásva. Anyukád feladta az életét miattatok. Ezt nem jószívvel tette, csak nem értem akkor miért csinált mártírt magából, tehát itt már bukik a dolog, hogy nálatok boldog szerető otthon volt.
Valószínűleg ezért gondolkodsz te is így, mert tudat alatt rettegsz attól, hogy a gyereked semmibe vesz, mint ahogy ezt érezte anyukád is. Ne tagadd, te magad írtál így róla"Soha semmit nem ért el az életben"
Ha az neked semmi, hogy felnevelt benneteket, akkor a családon belül elég helytelen az értékrendetek.
Ismerősöméknél is az anyuka egyetemi végzettséggel, gürcölt otthon 3 gyerekkel, mára felnőttek és csodálatosan tisztelik az anyjukat emiatt.
Gondoltam, hogy valaki mindjárt elkezd belelátni dolgokat és felcsap pszichológusnak. :)
Édeasányám utólag bánta meg, ötvenéves fejjel, amikor már rég kirepültem otthonról. Addig valódi szeretet, béke odaadás volt otthon. Nem, semmiféle tudatalatt frusztáltságom nincs emiatt, de gondolom nehéz elhinni hogy van olyan felnőtt nő aki rendelkezik kellő önismerettel és érzelmi intelligenciával ahhoz, hogy helyrerakja a szülei hibáját és még tanuljon is belőle. Nem, nem rettegek semmi ilyesmitől sem. Tudom, nehéz elhinni, hogy van aki nem úgy gondolkodik mint a nagy átlag de mégis saját döntéséből, frusztráltásgmentesen él így, és még boldog is. :) Köszönöm mégegyszer midnenkinek, aki érdemben hozzájárult az értelmes vita kialaukásához. :)
Amikor egy felnőtt ember pszichésen és érzelmileg valóban elég érett, akkor gond nélkül belátja, hogy van tudat alatti frusztrációja. Ugyanis mindenkinek van. Annak is, aki "tökéletes" családi életet élt gyermekkorában (bár erősen kétlem, hogy létezik ilyen). Nem létezik olyan ember a földön, akinek ne lenne ilyen jellegű defektusa. Amíg valaki azt állítja, hogy neki aztán semmi ilyenje nincs, addig nem érett ilyen téren, és nincs megfelelő önismerete.
Az engem is mellbe vágott, hogy anyukádra úgy tekintesz, mint aki nem ért el semmit életében. Így már érthető, hogy miért nem tekintesz a gyermekedre kincsként, és miért nem gondolod, hogy az életed értelme akár az is lehetne, hogy benne megtaláld a rejtett tehetséget, és fejleszd azt, hogy boldog embert nevelj belőle. Pedig elmondásod szerint te már befutottál, neked már nem kell karriert építened. Általában ilyenkor szoktak az emberek más cél után nézni. Lehetne az a cél akár a gyermekeddel kapcsolatos is, nem?
Azt pedig nagyon sajnálom, hogy semmit nem váltott ki belőled a dal. Azért linkeltem be, mert azt reméltem, hogy ezzel megmutathatom neked is, és a téged kritizálóknak is, hogy valójában mély érzéseid vannak, csak esetleg te magad sem látod, hiszed el. Ez így nem jött össze sajnos.
A kérdésre pedig továbbra sem tudok neked mást mondani, int hogy karrierista típus vagy. Soha nem fogod megérteni a családcentrikus típusú emberek érzelmeit. Feleslegesen kutakodsz, mert hiába mondunk bármit, soha nem fogod átérezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!