Miért mondja sok anyuka/apuka azt, hogy az ő életük értelme a gyerek? Miért lenne az?
Én sem olvastam minden választ, de a kérdező legtöbb kommentjét igen.
Elég provokatív maga a kérdés is. Erre azért nincs jó válasz, mert érzéseket kér számon,amit eredendően lehetetlen megmagyarázni. Azt hogy a férjed és a munkád fontosabb a gyereked iránt érzett szeretetednél, olyan indokok miatt amik észérvek, nekem felfoghatatlan. A munkádból kirúghatnak, pikk-pakk mert mindenkinél van jobb.A férjed otthagyhat egy másik nő miatt, mert mindenkinél van szebb, vonzóbb. Soha, de soha nem tudhatod, elég sokakkal megtörtént már a világtörténelemben. Ezek miatt alárendelni a gyereked, hideg számításból, aki viszont a legelső perctől feltétel nélkül szeret és a világban amíg él te leszel a fix pont az életében érzelmileg, mert ugye a szeretet önfeláldozásról, alázatról szól.
Nem vagyok ősanya típus, de az hogy a gyerekemet a világon mindennél jobban szeretem, a világon a legtermészetesebb dolog. Nem bántani akarlak, de te alapvetően egy hideg, érzelemmentes nőnek tűnsz, nem szoktam ilyet mondani, de neked nem kellett volna szülnöd. Nem az a jó anya aki minden szir szart megvesz a gyerekének. Hanem aki érezteti vele, hogy ő a legfontosabb a világon. Te nem tudod éreztetni, mert nem érzel ilyet. Felnevelsz egy csalódott, lelkisérült gyereket és sosem fogod megérteni mit vesztettél.
Feltetel nelkül szeret....
Igen de meddig?? Amig suliba nem kerül. Lehetsz akarmilyen jo anya, ha az osztalytarsainak majd csak annyit mond:Ez a büdös k. megint nem enged a buliba.Vagy a hülye anyam nem ad penzt. Tudod en sok ilyet hallottam osztalytarsaktol anno.
Az ilyeneket soha nem ütöttek meg a szüleik, soha nem nelkülöztek semmiben, megis ennyire halasak.
Honnan tudod, hogy a te gyereked nem lesz ilyen?
Miert vagy biztos abban, hogy idöskorodban majd radnyitja az ajtot?
Az a baj hogy erre sincs biztositek.
A ferjem es en is azon a velemenyen vagyunk, hogy a legfontossabbak egymasnak vagyunk, es csak utana jön a gyerek. Ez van.
Az én gyerekem nem lesz ilyen, ne aggódj emiatt.
Az én osztálytársaim meg soha nem beszéltek tiszteletlenül a szüleikről. Tudod, olyan lesz a gyereked, amilyennek neveled.
Amikor egy gyerek azt mondja az anyjáról, hogy "Az a b.... k... nem ad pénzt, meg nem enged el bulizni", akkor abban a kapcsolatban már a leges legelejétől fogva hiányzott az a mély érzelmi kötődés, az a szeretet, aminek alapvetően meg kellene lenni nem csak egy anya-gyermek kapcsolatban, hanem egy apa-gyermek kapcsolatban is!!!! Egy gyermekkel éreztetni kell, hogy szeretik, hogy mindent azért tesznek, hogy őt védjék, hogy neki jó legyen. Ezt minden gyermeknek éreznie kell már onnantól kezdve, hogy képest ezt felfogni, és megérteni. És ha ezt tudja, ha ezt érzi, és akkor rá fog jönni, hogy a szülei nem azért nem engedik el egy-egy buliba, mert direkt ki akarnak vele tolni, hanem azért, mert a legjobbat akarják neki.
A másik: ha egy gyermek rengeteg szeretet kap, akkor rengeteg szeretet is ad, mert tudja hogyan kell. Napjában millió meg egyszer jönnek oda a gyerekek csak azért, hogy megpusziljanak, megöleljenek engem is és az apukájukat is. Más gyermekekkel is így bánnak, őket is szeretik, vigasztalják, megölelik, stb. És ezek a szeretet mennyiség az ilyen gyermekekben nagyobb korukra is megmarad. És ebben az esetben soha nem fog eszükbe jutni, hogy olyan szavakkal illessék a szüleiket, mint amiket fentebb emlegettetek. Nyilván mindenki ismeri a mondást, hogy a gonoszság gonoszságot szül. Na ez a szeretetre is ugyanúgy igaz: a szeretet szeretetet szül. Csak meg kell rá tanítani a gyermeket. És ez csak akkor sikerülhet, ha ő maga is olyan mennyiségű szeretet kap.
Elkényeztetés? Ebből sok féle van. Mivel kényeztették el az említett gyerekeket? Márkás ruhák, játékok tömkelege, finomságok? Nyilván ezekből, és nem szeretetből.
Az enyémek pl éppen szeretettel vannak elkényeztetve és nem a boltban vásárolható javakból.
Kedves Kérdező!
Hallgasd meg ezt a dalt, és meséld el utána itt nekünk, hogy mit érzel közben, mire gondolsz közben, elérzékenyülsz-e:
Mindenki aki támad, rögtön arra gondol, hogy én valami szívtelen anyuka vagyok, aki rühelli a gyerekét. :D
Nem, csak egyszerűen nem ugrálom körbe, és van életem, karrierem, szerelmi életem is mellette. Akkor éreztem kiteljesedettnek az életemet, amikor a férjemmel úgy döntöttünk, összeházasodunk. A gyerekünk a döntésünk volt, aki majd kirepül idővel, természetesen utána is a gyerekünk marad és segítjük, szeretjük, de újra kettesben maradhatunk, csak egymásnak. :) Mert egymásnak vagyunk a legfontosabbak az életben. Erre szerettem volna kilyukadni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!