Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondja sok anyuka/apuka...

Miért mondja sok anyuka/apuka azt, hogy az ő életük értelme a gyerek? Miért lenne az?

Figyelt kérdés
Főleg az anyukáktól hallom ezt miután szültek, hogy életük értelme a gyerek. De miért? Az én életem értelme saját magam vagyok és az amit felépítettem magam körül. Van gyerekem, nagyon-nagyon szeretem, de a férjem sokkal fontosabb nála például. A munkámat is nagyon szeretem, hamar vissza is mentem. Sok ember miért gondolkodik ilyen furán?
2013. dec. 16. 14:55
 101/133 anonim ***** válasza:

Nekem a családom a legfontosabb..A családért teszek mindent.A család a 2 gyerekem a férjem és én vagyunk.Ebben a kis körben mindenki egyenrangú, próbálunk egyensúlyt tartani.Mindenki szeret mindenkit, van mikor valakinek kicsit több törődés kell ez tény, de azért mert mondjuk épp többet foglalkozok a kicsivel, mert tanuló időszakban van, vagy egyszerűen csak aktívabb, az nem jelenti azt hogy a páromat vagy a lányomat kevésbé szeretném, vagy kevésbé lennének fontosabb.

Elég beteg gondolkozás az, hogy jobban szeretem a gyerekem mint a párom, vagy fordítva..!!!

Mert a család az család..egy normálisan működő családban nincsenek rangsorok!Normális családban mindenki figyel a másikra, és ha valakinek kicsit több odafigyelés kell, akkor a másik nem dobja be a durcát!!

2014. jan. 29. 14:28
 102/133 anonim ***** válasza:
76%
Atyaeg milyen emberek vannak itt:D Na elmondom a tutit. Szerintem 2 ember nem csalad azt gyerek teszi azza. Es meg nem is kell feltetlenul hogy az ember "vere" legyen. Nalunk a csalad parombol a gyermekebol es belolem all. Igy akotunk egeszet ugyanolyan aranyban. A szeretetet viszont nem lehet normal esetben felosztani ugyanugy szeretem es tisztelem mind a kettojuket feltetel nelkul nincs kulonbseg nincs rangsor. Ugyanolyan fontos mindenki ugyanugy en is elvarom viszont a torodest mindkettojuktol
2014. jan. 29. 15:37
 103/133 A kérdező kommentje:

Miért ne alkothatna két ember egy családot? És akinek nem lehet gyereke, annak sose lesz ebben az értelemben családja?

Ezzel nem értek egyet. Nem a gyerek teszi családdá a családot.

2014. jan. 29. 16:08
 104/133 anonim ***** válasza:
49%
100-as neked nyilván pikk-pakk összejöttek a gyerekek (vagy még nincsenek is, mert én kb 15-16 évesen gondolkodtam pontosan ugyanúgy, ahogy te). Szerencsére nekem is egyből sikerült, de ha belegondolok aoknak a helyzeébe, akik hónapról hónapra azt várják mikor fogan már meg szerelmük gyümölcse, azok egyből átlátják, hogy ez igenis csoda. Méghozzá a világmindenség legnagyobb csodája, amit én személy szerint az ég egyet a világon semmire sem cserélnék el.
2014. jan. 29. 18:17
 105/133 anonim ***** válasza:
Egyik véglet sem jó se az ha valaki előrébbre helyez dolgokat mint a saját gyereke, de az sem ha valakinek máson se jár az esze mint a gyerekén. Ha magammal nem foglalkozok nem lesz aki a gyerekemmel foglalkozzon. Attól hogy valakinek van egy gyereke még nem áll meg az élet szerintem. Én például nem úgy tekintek a gyerekre, mint aki kettőnkből összerakott kis lény. Én úgy gondolom egy gyermek aki ide jön a világra azt a gyermeket én és az apukája segítjük hogy világra jöjjön, egy életet elkezdjen. Az a baj, hogy sokan birtokolják a gyereküket pedig ő nem egy tulajdon, ő a születése pillanatától egy önálló, saját akarattal rendelkező kis ember. Ilyen nézőpontból az élet értelme lehet ha egy ilyen kis emberkének életet adhatunk, segíthetjük, de attól még más dolgok is ugyanolyan fontosak lehetnek. Sokan egyébként mindenféle tartalom nélkül mondogatják, szinte már csak ilyen elszólás hogy az életem értelme. Én például páromnak azt szoktam mondani, hogy "életem értelmetlensége" :)
2014. jan. 29. 21:27
 106/133 anonim ***** válasza:
100%
A testvérem meghalt. Ha mi nem lennénk (4-en voltunk tesók), nem tudom édesanyámék hogyan tudták volna feldolgozni. Azóta tudom mi az élet értelme.
2014. jan. 30. 12:05
 107/133 anonim válasza:

Bocsi az off-ért!

Szia 104-es 100-as vagyok ( de fura igy leírva:D)

Igen, számomra valóban gyorsan ( pár hónap alatta) összejötta gyermek.De ettől függetlenül is magam végtelenül reális embernek tartom.Soha semmire nem tudtam úgy nézni hogy ez egy csoda. A szerelmet is kémia folyamatnak tartom...

A végére egy idézetet írnék Albert Einstein-től ami szerintem nagyzsrűen példázza kettönk állás pontját:

Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy nincsenek csodák. Vagy pedig abban, hogy a világon minden egy csoda.”

2014. jan. 30. 14:34
 108/133 anonim ***** válasza:
28%
kérdező hány abortuszod volt?
2014. febr. 6. 20:51
 109/133 anonim ***** válasza:
54%
Nyilván csak egy buta troll vagy, de még a kamukérdés miatt is: szégyelld magad!
2014. febr. 6. 20:58
 110/133 anonim ***** válasza:
Mostebben a kerdesben mi a kamu?
2014. febr. 6. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!