Miért mondja sok anyuka/apuka azt, hogy az ő életük értelme a gyerek? Miért lenne az?
Érdekes kérdés ez, mert én sem vagyok olyan, aki majomszeretettel ajnározz a kicsit és CSAK Őt látja a születése után.
Imádom a férjem és sok mást is az életben, de valóban a lányom is a mindenem! Bármit megadnék, megtennék érte, de ha olyan kérdés jönne az életben, hogy az egyiket el kell veszítsem és én dönthetek, abba lelkileg mindkét esetben belerokkannék!!!
HA a férjemet hagynám életben, még lehetne gyerekünk, de csak a lányomat látnám benne... HA a lányomat választanám, ketten maradnánk, nem lenne apukája, de lehetne másik párom.. Mégis hogyan szeressem, ha én választottam, hogy a férjemet dobom el magamtól. tehát egyformán fontosak nekem, nem tudnék dönteni... Tudom, amúgy hülye kérdés, de ebből érzed, hogy mit szeretsz jobban...
Mindenesetre az igaz, hogy a szerelem múlandó lehet és ki tudja egy párkapcsolatban mit hoz a jövő, még ha évekig imádják is egymást, de ha a gyerekeddel jó a kapcsolatod, meghittség, szeretet, bizalom, és minden van, ami számít, akkor Ő sosem fog elhagyni... Mindig haza haza tér... :)
És az nem lehet az életem egyik értelme, hogy a két gyerekemből tisztességes, boldog embert neveljek? Nekem nincs túl jó szakmám, a férjemnek van, nagyon sikeres, jó szakember, de abban egyet értünk, hogy jelen pillanatban az a legfontosabb mindkettőnk számára, hogy a gyerekeinkből a szó nemes értelmében EMBERT neveljünk. Ez most a legfontosabb feladatunk. Fontos a munka is, a hobbi, a barátok, de mindez csak akkor, ha a gyerekeink nem látják a kárát. Mi mindketten úgy gondoljuk, hogy a munkát el tudja látni más is, a barátok is jönnek-mennek, de ennek a két gyereknek az érzelmi- és jellemfejlődéséért egyedül mi vagyunk felelősek. Vannak nagyszüleik, barátaik, ragaszkodnak az óvó nénihez is, de azt gondolom, hogy a szeretet, a bizalmat elsősorban tőlünk tanulják, és az emberekhez való viszonyukat az határozza meg, hogy tőlünk, a szülői házból milyen mintát hoztak.
Így azt mondhatom, hogy akármennyire is nem tetszik, nekünk a két gyerek az élet legfontosabb értelme jelenleg. A legfontosabb célunk, hogy egészséges, kiegyensúlyozott embereket engedjünk ki általuk a nagyvilágba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!