Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondja sok anyuka/apuka...

Miért mondja sok anyuka/apuka azt, hogy az ő életük értelme a gyerek? Miért lenne az?

Figyelt kérdés
Főleg az anyukáktól hallom ezt miután szültek, hogy életük értelme a gyerek. De miért? Az én életem értelme saját magam vagyok és az amit felépítettem magam körül. Van gyerekem, nagyon-nagyon szeretem, de a férjem sokkal fontosabb nála például. A munkámat is nagyon szeretem, hamar vissza is mentem. Sok ember miért gondolkodik ilyen furán?
2013. dec. 16. 14:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/133 anonim ***** válasza:
100%
én azt gondolom, hogy egyik véglet sem egészséges. Nem szabad az apát innentől leírni, és a gyereket sem hátrébb sorolni. Ez két teljesen más kapcsolat, más viszony, más függőség.
2013. dec. 16. 16:43
 22/133 anonim ***** válasza:
76%
Értelek,nekem is fontos a gyerekem akit nagyon szeretek,de a férjem szintén ugyanannyira fontos,tehát a fiam szeretem a férjembe szerelmes vagyok pl sosem hanyagoltam a férjem a gyerek miatt és nem a fiam van az első helyen hanem mindketten.Nem hiszem,hogy az életértelme a gyerekszülés hanem az élet része,persze van akinek nem,mert nem akar gyereket.Én is szeretem a munkám és a hobbijaimat,és így egészen van értelme az életemnek fiammal,párommal,a munkámmal a hobbijaimmal, a barátaimmal,a szórakozással.
2013. dec. 16. 16:46
 23/133 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem még mindig jobb, ha egy anya/apa azt mondja, hogy a gyereke az élete értelme, mintha azt hogy a házastársa sokkal fontosabb neki.

Nekem a gyerekem és a férjem is fontos, de bizonyos helyzetekben a gyerek elsőbbséget élvez és ezt a férjem is így gondolja. Ennek viszont nem az az oka, hogy ő a fontosabb, hanem az, hogy egy gyerek még nem tud bármit egymaga megoldani, ránk van szorulva, mi pedig felelősek vagyunk érte.

Nekem is van jó munkám, amit szeretek, meg hobbim, nem csak a gyerekről szól az életünk, de ő a legfontosabb. Úgy is fogalmazhatok, hogy a gyerekkel/családdal töltött időnek sokkal több értelme van, mint bármi másnak, ez pedig már nem áll messze attól, hogy ő az élet értelme. Nem is az, hogy bemenjek dolgozni és elintézzek egy ügyet egy vadidegen ügyfélnek. Szerintem te gondolkozol furán.

2013. dec. 16. 16:48
 24/133 anonim ***** válasza:
22%
Azt még megjegyzem normális esetben az ember az élete végéig választ párt a gyereke viszont nem lesz ott mellette örökre mert felnő,és saját családja lesz,tehát az a nő aki így áll a dolgokhoz,hogy a pasi megcsalhatja meg elválhatnak az eleve megmérgezi a kapcsolatot.
2013. dec. 16. 16:48
 25/133 anonim ***** válasza:
39%

Az én életemben voltak időszakok, amikor a férjem és olyanok is, amikor a gyerek volt a fontosabb. Szülés utáni hetekben a gyereké volt az elsőbbség, amikor a doktoriját írta a férjem akkor ő volt fontosabb. Tudnám még sorolni.

De mindkettejüket ugyanúgy szeretem, velük teljes az életem.

2013. dec. 16. 16:49
 26/133 anonim ***** válasza:
43%
Kamuszagot érzek! Mekkora pocsék anya vagy, úristen! Egoista, önző alak. Neked kár volt szülni!
2013. dec. 16. 17:16
 27/133 anonim ***** válasza:
33%
Az szép,gratulálok utolsó,hogy beszélhetsz így a kérdezőről?? Te meg egy pocsék ember vagy aki idegeneket elítélsz,csak mert leírta őszintén,Ő hogy érez,látom én is szépen le vagyok pontozva csak mert nem a gyerekemért élek,hanem Őt "csak" az életem részének tartom,és a gyerekem és a férjem ugyanolyan fontos.Szerintem az nem normális ha valakinek semmi más nem fontos,és a saját élete nem is érdekli csak a gyerek körülugrálása,nevelése,sajnálom az olyan nőt aki lenézi a másikat mert mást is fontosnak tart,é azt is sajnálom,hogy azt hiszitek az,hogy fontosabb a férje azt jelenti,hogy a gyereke nem fontos kár,hogy ennyi csökött agyú tyúkanyó gyűlt itt össze,majd ha a párod elhagy kedves utolsó gondolj vissza erre.
2013. dec. 16. 17:27
 28/133 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem is furán gondolkozol kérdező,de ki így,ki úgy.Én azt mondom hogy nekem a fiam az életem értelme.Mióta megszületett már semmit nem tartok fontosabbnak annál,hogy belőle egy boldog,jó embert neveljek és hogy a lehetető legnagyobb szeretetben nőhessen fel. Szülés után nekem is volt egy rövid időszak,amikor attól féltem a kicsi majd közénk áll.Furcsa volt,hogy már 3-an vagyunk,és meg "kell" osztani a szeretetem köztük. Ez hamar elmúlt,és rájöttem hogy egyszerre két ember is lehet igazán fontos az életemben.

Nem helyezném a párom soha előtérbe a gyerekkel szemben,ahogy ő sem engem.Mert ő nem csak az én,hanem a MI életünk értelme mostmár.

Ebből kifolyólag nem is kell hogy rangsort állítsunk,hiszen mindkettőnknek egyformán fontos a másik és a kicsi is.

Azt viszont,hogy munka,karrier,pénz,hobbi bármikor is fontosabb legyen mint a fiam,az ki van zárva.

2013. dec. 16. 18:11
 29/133 anonim ***** válasza:
67%
csak ne felejtsd el, kedves kérdező, h majd a gyereked lesz az, aki 60-70-80 évesen àpolni fog, aki a halàlos àgyadon fogja a kezed!!!!!
2013. dec. 16. 23:38
 30/133 anonim ***** válasza:
100%

Középút!

Hogy nálam mit jelent? Azt,hogy a két éves fiam mellől simán elmegyünk egy hétvégére a férjemmel félévente min. egyszer, csak kettesben, de pl. nem hagynám ott egy éves kora előtt két hétre a maminál, mert én hajóútra akarok menni!

Azt,hogy havonta egyszer elmegyünk kettesben színházba, moziba, vacsorázni, vagy barátokkal szórakozni, de nem minden szombat este.

Azt,hogy bár imádom a munkám, nem azért szültem a gyereket,hogy pár hónapos korában már fejvesztve szaladjak dolgozni, mert ilyenkor még rám van szüksége. Ha tetszik,ha nem, ez így van! De, nem is maradok otthon vele 3,4,5 éves koráig!

Azt,hogy reggel normálisan felöltözöm, felrakok egy kis sminket, eljárok sportolni, havonta egyszer kozmetikushoz, de nem abból áll a hetem,hogy csupán magamra, a külsőmre órákat áldozom.

És lehet,hogy velem van baj, de akármennyire is imádom a férjem,és természetesen vele akarom leélni az életem, eszembe jutott,hogy mi,ha máshogy alakulnak a dolgok. Ez nem azt jelenti,hogy tudom,hogy el fogunk válni. Ezt senki nem írta. Csak azt,hogy láttam akár 30 évnyi házasság után is embereket, aki különmentek, és sajnos nem lehet teljesen kizárni,hogy mi is beleesünk!

2013. dec. 17. 05:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!