Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondja sok anyuka/apuka...

Miért mondja sok anyuka/apuka azt, hogy az ő életük értelme a gyerek? Miért lenne az?

Figyelt kérdés
Főleg az anyukáktól hallom ezt miután szültek, hogy életük értelme a gyerek. De miért? Az én életem értelme saját magam vagyok és az amit felépítettem magam körül. Van gyerekem, nagyon-nagyon szeretem, de a férjem sokkal fontosabb nála például. A munkámat is nagyon szeretem, hamar vissza is mentem. Sok ember miért gondolkodik ilyen furán?
2013. dec. 16. 14:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/133 anonim ***** válasza:
87%

Azért mondja ezt sok anyuka, mert így van, ez az élet rendje. Téged ez miért zavar? Szerintem így a normális, és csak akkor szabad gyereket vállalni, ha az ember megérett arra, hogy úgy érezze, és úgy éljen, hogy ő a leges legfontosabb a világon.

Ha neked a férjed sokkal fontosabb, mint a gyereked, akkor ott szerintem valami nagyon nagy gond van az értékrenddel.

Az a baj, hogy itt mindenki csak végletekben tud gondolkodni. A férjemnek és nekem is a gyerek a legfontosabb, viszont ez nem jelenti azt, hogy egymást elhanyagoljuk. Viszont mindketten nagyon kiakadnánk egymásra, ha valamelyikünk bárkit vagy bármit a gyerek elé sorolna.

2013. dec. 17. 07:08
 32/133 anonim ***** válasza:
62%
Attól,hogy valakinek gyereke születik nem kell eldobnia az addigi életét.Teljesen értem a kérdezőt,nagyon gáz,hogy így letámadjátok,és leszóljátok,teljesen érthető amit ír,és ha nem elvakult módon értelmeznétek amit ír rájönnétek,hogy teljesen jól gondolkodik.Elég nagy baj,ha semmi más értelme nincs valaki életének minthogy nevelje a gyerekét.A gyerek az ember életének a része,egy külön ember,aki ahogy felcseperedik külön családot alapít,miközben éli az életét,onnantól nem a szülei lesznek a legfontosabbak,nem velük fog élni,külön élete lesz.Normális esetben az ember ugyanannyira fontosnak tartja a párját,mint a gyereket,nyilván az első időben a gyerek eléggé magatehetetlen semmit nem tud egyedül így jobban szüksége van a szüleire,de egy idő után egyre önállóbb,és már nem lesz annyira szüksége a szüleire,ezzel együtt a szülők is emberek ,igényekkel,vágyakkal,álmokkal,ráadásul egy pár nekik is szükségük van egymásra közösen töltött időre.Ezen kívül nem mindenki 40 évesen szül gyereket,bár nem mintha minden 40 éves elérte volna a céljait,vagy megvalósította volna az álmait,csak azért írom,mert páran megjegyezték,hogy akinek gyereke van annak a gyerekért kell élnie. Szerintem ez súlyos tévedés.Persze neveled a gyereket,szereted a gyereket,és ha az a kérdés,hogy a gyerekeddel elmenj moziba vagy otthon könyvet olvass nyilván elviszed a gyereket az Ő kedvéért,de ezt a párodért,barátnődért,testvéredért is megteszed.Szerintem másféleképpen de ugyanolyan fontos a férj és a gyerek is,nem tudnék választani köztük,inkább magam áldoznám be,de az is biztos,hogy annyira szeretem a férjem,hogy bizonyos esetekben Őt helyezem előtérbe pl igenis megölelem előbb és csak utána hozok a gyereknek teát.A gyereknek is meg kell tanulnia,hogy várni is kell,hogy a szülő nem egy szolga aki azonnal ugrik ha csak kíván valamit.Nekem az életem értelme elég sok minden együtt, a családom,a barátaim, a hobbim, a szórakozás, a munkám és az egészség.
2013. dec. 17. 20:24
 33/133 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem írta senki,hogy el kell dobni az életét!

Sőt írták többen a középutat. De az nem középút,hogy a férje sokkal fontosabb a gyereknél!

2013. dec. 18. 06:11
 34/133 anonim ***** válasza:
0%
En februärban szülök, de en se leszek ösanya.
2013. dec. 20. 10:40
 35/133 anonim ***** válasza:
65%
Ez az "ősanya" gondolkodás annyira bosszantó...ismerek ilyet, sajnos a családomban is, és látom, ahogy napról napra omlik össze minden körülötte (a házassága, az emberi kapcsolatai) mert megrekedt azon a szinten, ahol csak a gyereke létezik, csak őérte él, és minden más csak másodlagos, vagy még lényegtelenebb. Az ilyen nőknek szerintem az önbizalma nincs a helyén, mert talán, ha nem csak a gyereknek élne, nem érezné magát jó anyának, nem érezné magát annyira "20 méter magasan" másokhoz képest. Van gyerekem, imádom, de komolyan, a rajongásig, de a férjemet ugyanannyira. Vannak barátaim, foglalkozom a családommal, és TUDOM, hogy jó anya vagyok, a folyton kacagó, elégedett, tiszta, jól táplált csemetém a legjobb bizonyíték erre. Nem kell megveszni totálisan, ha megszületik egy gyerek, és minden mást sem kell lesz4rni, mert a vége az lesz, hogy a férj csak "apa" lesz, stb... Az életem értelme a családom, és nem a gyerekem kizárólag. Ezek az ún. ősanyák meg folyton okoskodnak, minden gyerekekkel kapcsolatos fogalmat bemagolnak, a házasságuk meg szép lassan elsorvad, és majd pár hónap, vagy év mulva jönnek panaszkodni, hogy " a szemét férjem elhagyott". Hadd kérdezzem már meg, mi a fenéért van az, hogy van olyan nő, akinek bár egész embert igénylő gyereke van, aki éjjel 10szer is felkel, mégis megoldja a háztartást, a főzést, és a párjára is van ideje, ellenben az olyanokkal, akiknek a "gyerek" az atyaúristen, és minden más le van sz4rva, pedig a kicsi semmivel sem problémásabb egy átlagos gyereknél? Minden csak akarás kérdése..ha csőlátással vagyunk a gyerek felé, akkor nem kell utána nyavajogni, hogy egyedül végezzük!
2013. dec. 20. 10:51
 36/133 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ő(k) az egyetlen(ek), aki(k)ért annyi áldozatot meghozunk, ráadásul "önként". Mindenki értelmezheti máshogy azt a két szót, hogy mit jelent az "életünk értelme", de az tényleg számomra is furi, hogy hogy lehet úgy érezni, hogy a férjem sokkal fontosabb a gyermekemnél?
2013. dec. 20. 11:30
 37/133 anonim ***** válasza:
88%

Nekem nincs fontossági listám(vagyis ahogy korábban írta vki...adott szituhoz alkalmazkodó)

De pl. ha menteni kellene a férjem vagy a gyerekem,a gyereket választanám és ő is.../bár lehet ez is helyzethez alkalmazkodás,hiszen ő a magatehetetlenebb/

Aki azt írta,h a gyerek nem marad ott örökre..Nektek milyen a kapcsolatotok a szüleitekkel?Mert a miénk pl. olyan,h bármit kérhetnek "ugrunk"..a férjem is és én is..Elfogadták,h kirepültünk saját családunk van,ettől még egy életre ott vagyunk egymásnak..

2013. dec. 20. 11:40
 38/133 anonim ***** válasza:
0%
...de ha anyud és apud elváltak volna, akkor este az ágyban egyedül lenne, nem?! A saját életedet nem a gyerekeddel éled le, hanem a pároddal, nem?! A gyerek, ha felnő önálló életet kezd, aminek jóesetben "csak" a rész maradsz, de az már nem a te életed!
2013. dec. 20. 11:44
 39/133 anonim ***** válasza:
27%
Én 6 gyereket szültem gyors egymásutánban, ha valakit le lhet üsanyázni, akkor az én vagyok. Mégsem mindanám azt, hogy azon a képzeletbeli fontossági sorrendet tartalmazó papiroson Ők lennének a legelsők. A férjem a mindent jelenti számomra, és a mi kettőnk egésze bővült a gyerekekkel. Őt szeretem a legjobban, amióta megismertem, és a gyerekek születésével folyamatosan tudok megint - megint szeretni. De nem jobban szeretni.
2013. dec. 20. 11:58
 40/133 A kérdező kommentje:

Mert én úgy gondolom, hogy a férjem az, akit én választottam, vele szeretném leélni az életemet, ő is velem. A gyereket is közösen vállaltuk, ő is én is ugyanannyira akartuk, átbeszéltük ki hogy gondolja a gyerek nevelését is. Hogy is fogalmazzam meg, a családban a főszereplők mi ketten vagyunk, a gyereket imádjuk, szeretgetjük, felneveljük, de előbb utóbb a saját lábára fog állni. Utána meg tovább élvezhetjük az életet és egymást a párommal kettecskén. :) Azért tartom rossz dolognak, ha valaki csak a gyerekéért él és ő az elsőszámú, mert ha kirepül, sokan nem tudnak utána mit kezdeni az életükkel, férjükkel, sok ilyet láttam. Tisztelet a kivételnek. És mint írtam korábban, sok nő - van amikor a férfiak is- megszűnnek nőnek lenni, csak anyák lesznek. Ilyenkor szinte biztosan tönkremegy a kapcsolat, hiszen a férfi jogosan érzi magát elhanyagolva. Elfelejtik, hogy a férjük az, akit választottak, nem a gyerek. A gyerek egy döntés volt, egy olyan döntés, hogy végigsegíted egy pár évig, amíg saját lábára nem áll, utána pedig mindenkinek a saját életét kell élni (nem, nem azt mondom, hogy utána le se kel tojni a gyerekedet, ne forgassátok ki. :))

Én elsősorban nőnek érzem magam, akinek van egy férfi az életében. Másodsorban vagyok anyuka, aki midnent emgad a gyerekének. A férjem is így gondolkodik.

2013. dec. 20. 11:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!