Miért mondja sok anyuka/apuka azt, hogy az ő életük értelme a gyerek? Miért lenne az?
Azért mondja ezt sok anyuka, mert így van, ez az élet rendje. Téged ez miért zavar? Szerintem így a normális, és csak akkor szabad gyereket vállalni, ha az ember megérett arra, hogy úgy érezze, és úgy éljen, hogy ő a leges legfontosabb a világon.
Ha neked a férjed sokkal fontosabb, mint a gyereked, akkor ott szerintem valami nagyon nagy gond van az értékrenddel.
Az a baj, hogy itt mindenki csak végletekben tud gondolkodni. A férjemnek és nekem is a gyerek a legfontosabb, viszont ez nem jelenti azt, hogy egymást elhanyagoljuk. Viszont mindketten nagyon kiakadnánk egymásra, ha valamelyikünk bárkit vagy bármit a gyerek elé sorolna.
Nem, nem írta senki,hogy el kell dobni az életét!
Sőt írták többen a középutat. De az nem középút,hogy a férje sokkal fontosabb a gyereknél!
Nekem nincs fontossági listám(vagyis ahogy korábban írta vki...adott szituhoz alkalmazkodó)
De pl. ha menteni kellene a férjem vagy a gyerekem,a gyereket választanám és ő is.../bár lehet ez is helyzethez alkalmazkodás,hiszen ő a magatehetetlenebb/
Aki azt írta,h a gyerek nem marad ott örökre..Nektek milyen a kapcsolatotok a szüleitekkel?Mert a miénk pl. olyan,h bármit kérhetnek "ugrunk"..a férjem is és én is..Elfogadták,h kirepültünk saját családunk van,ettől még egy életre ott vagyunk egymásnak..
Mert én úgy gondolom, hogy a férjem az, akit én választottam, vele szeretném leélni az életemet, ő is velem. A gyereket is közösen vállaltuk, ő is én is ugyanannyira akartuk, átbeszéltük ki hogy gondolja a gyerek nevelését is. Hogy is fogalmazzam meg, a családban a főszereplők mi ketten vagyunk, a gyereket imádjuk, szeretgetjük, felneveljük, de előbb utóbb a saját lábára fog állni. Utána meg tovább élvezhetjük az életet és egymást a párommal kettecskén. :) Azért tartom rossz dolognak, ha valaki csak a gyerekéért él és ő az elsőszámú, mert ha kirepül, sokan nem tudnak utána mit kezdeni az életükkel, férjükkel, sok ilyet láttam. Tisztelet a kivételnek. És mint írtam korábban, sok nő - van amikor a férfiak is- megszűnnek nőnek lenni, csak anyák lesznek. Ilyenkor szinte biztosan tönkremegy a kapcsolat, hiszen a férfi jogosan érzi magát elhanyagolva. Elfelejtik, hogy a férjük az, akit választottak, nem a gyerek. A gyerek egy döntés volt, egy olyan döntés, hogy végigsegíted egy pár évig, amíg saját lábára nem áll, utána pedig mindenkinek a saját életét kell élni (nem, nem azt mondom, hogy utána le se kel tojni a gyerekedet, ne forgassátok ki. :))
Én elsősorban nőnek érzem magam, akinek van egy férfi az életében. Másodsorban vagyok anyuka, aki midnent emgad a gyerekének. A férjem is így gondolkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!