Lopott a gyerek. Mi tegyek? 6 éves Van értelme büntetni?
Figyelt kérdés
Boltban vásároltunk, a kis oldaltáskája rajta volt. Láttam, hogy turkál benne, megkérdeztem mi az, és tagadta, azt mondta az övé. Voltak még benn olyan dolgok is,amit az előző üzletben rakhatott el.Azt nem vittem vissza, azt kellett volna, hogy szégyenlje magát. mikor hazaértünk mondtam adja oda, hogy visszavigyük, és azt mondta már kidobta, még a kukát is kitúrattam vele. Nem akarta visszaadni, eldugta. Szépen elmagyaráztam rosszat csinált. Drasztikus büntetés kell, lássa rajtam, hogy nagyon haragszom, vagy nem tudom mi lehet a jó megoldás. Elváltam, mostanában sokat van az apjánál, egész nap dolgozom, nem tudok vele lenni oviig. Nála mindent lehet, büntetést nem kap, reggeltől-estig mozi. Nem érdekli semmi, csak szeresse a gyerek. Így, hogy a másik fél nem érdekli van egyáltalán értelme a büntetésnek? Inkább mamánál legyen, ahol be lehet ezt tartattni? Vagy még kicsi ehhez?2013. aug. 10. 21:50
1/6 anonim válasza:
muszáj hogy nagyon ideges legyél rá, mert ha nem szídod le akkor máskor is lopni fog, és senki nem akarja hogy buckalakó legyen a gyerekből (rézbőrű) szóval szídd le jól, üss rá a kezére és ennyi.. lehet megsértődik, de ha mégegyszer arra gondolna hogy lopna visszafog gondolni erre
2/6 anonim válasza:
Sajna ez nálunk is előfordult...:-(
Kislánykám 4 éves ugyan, de van már annyi esze hogy ez nem jó..
Ráadásul nem egyszer történt.Először nem is én vettem észre hanem az eladó....Majd elsüllyedtem..Aztán hosszas monológ után átmentünk a gyógyszertárb,ahol szőlőcukrot vett el.Visszavitettem vele és bocsánatot kérettem vele...Itt is égett a képemről a bőr.Kérdeztem hogy nem kap meg mnindent amit a száján kiejt...stb stb stb....Azóta eltelt 1 év és nem történt még semmi....De napokig éreztettem vele hogy mérges vok rá.
3/6 anonim válasza:
Ugye a büntetés meghatározása előtt azt kellene kideríteni, mi okból lopott. Sok oka lehet, és szerintem ennek fényében kellene megszabnod a büntetését is, méghozzá a gyerekeddel együtt. Vagyis, én így csinálnám.
4/6 anonim válasza:
Az en gyerekem is lopkodott, főleg az iskolában, az osztalytarsaitol, ráadásul olyan dolgokat, mint pl félig rágott alma, radirdarab, törött ceruza, stb. A tanár a megszégyeníteses módszerrel élt, en meg a magyarázóssal. Aztan a gyermekpszichologus lett a megoldás: a legtöbb ilyen gyerek tobb figyelemre vágyik, keves neki amit kap es ugy van vele, hogy ha rossz, akkor legalább törődnek vele. A tanár ellenkezésének ellenére, a pszichologusi javaslattal végül is az igazgató ugy döntött, hogy megpróbálják a jutalmazás módszert. Ha a gyerek bármit jol csinált, azonnal dicsérték, a legapróbb dologért is. A módszer bevezetése utan mar nem fordult elő többször lopás es ennek mar pár eve. En is dicsértem persze mindenért otthon es beszélgettünk is négyszemközt arról, hogy miért nem szabad elvenni, ami a másé.
5/6 anonim válasza:
Az enyém is épp hatévesen akart lopni csokit egy boltból. Már a pénztárnál álltunk, és láttam, hogy nagyon szöszmötöl valamit a polcnál és túl közel áll. Vártam, mi sül ki belőle, nem akartam idő előtt közbelépni, hátha tévedek. Hát nem tévedtem. Egy rágót suvasztott volna épp a zsebébe, amikor rászóltam, hogy azt most azonnal visszateszed. Egyből bekönnyesedett, hogy tetten értem. A fizetés után nagyon szigorú hangon mondtam el neki, hogy meg ne lássak ilyet még egyszer, mert nagyon kikap, milyen dolog ez? Talán nem vettem meg neki, amit eddig kért. De - volt a válasz, és mondta, hogy többé nem tesz ilyet. Persze ki tudja? Régen volt, már el is felejtette a sztorit. Magamból és a testvéremből kiindulva (szegények voltunk) lehet, hogy később meg fogja próbálni, mert nekem is nagyon fájt a fogam egy kihúzós filcre, amit el is csentem a boltból. Azóta is furdal a lelkiismeret. :( Soha nem vinne rá a lélek, hogy lopjak, és remélem, ő is ilyen lesz.
6/6 anonim válasza:
Igen kell a büntetés mégis mi alapján jön rá,hogy ilyet nem lehet egy ejnye-bejnyéből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!