Szoptatás alatt nem javasolt, de a gyerek meg ihatja közvetlenül? Van ennek értelme?
A szoptatási tanácsadók által használt (nemzetközi) hatóanyag útmutatóban az ambroxol a nullás rizikócsoportba tartozik.
Egyébként szedhetsz más köptetőt is, Elixiruum Compositum Thymi (gyógyszertári), vagy ACC, vagy Lándszás utifű szirup
Nekem személyesen az ACC 200 granulátum jön be leginkább. Megnéztem, az is veszélytelen. Annak a felezési ideje kevesebb, mint az ambroxolé.
Nem tudom, hány óránként szoptatsz, de ezt is mérlegelheted a táblázat segítségével.
Alul van, hogy mennyi idő alatt éri el a csúcsát a hatóanyag a szervezetedben, a felezési idő pedig ehhez hozzáadva kiadja, hogy annyi óra múlva már csak fele menyniség van jelen stb.
Jobbulást!
Épp ezért lehet Neked is szedni, mert nem baj, hogy átmegy a tejbe, ugyanis nem okoz semmilyen gondot...
Egyébként lehet, hogy a gyerek adagban kevesebb a hatóanyag, akár töredéke a felnőttnek.
(Pl ACC-nél ez így van, a felnőtt ACC 200-at, míg a gyerekek ACC 100-at kaphatnak, eleinte annak is csak a felét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!