Miért elfogadott, ha 2-3 évesen cumizik egy gyerek és miért nem, ha ilyenkor még szopik?
Mert azt hiszik, ha a gyerek napjában vagy 8szor lóg az anyja mellén és követeli a cicit. Pedig a gyakorlatban ez nem így van. De ezt leírtam már az előző kérdésnél is, (gondolom amiatt írtad ki most ezt, mert felötlött a kérdés benned.)
Nem vagyok lelkes szopiligás, de pártolom az anyatejet. Nekem az az érzésem, hogy a sok "frusztrált" anyuka, aki "kudarcként" éli meg hogy tápszerhez kell nyúlnia, azt hiszi hogy mindenféle megerősítéssel az anyatejet le lehet "fokozni".
Már egy ideje érdekel a kérdés, csak most jutottam odáig, hogy ki is írjam.
Én ezt a hosszú szoptatást nem terveztem egyáltalán, nálunk így alakult. Eredetileg 1 éves korig gondoltam,de a gyerek másképpen. Aztán rájöttem ilyen kicsinek még szüksége van valamire, ami megnyugtatja és mivel születése óta hiába próbáltam megkedveltetni vele a cumit vagy a cumisüveget maradt a szopi. Csak kicsit furának találom azokat a véleményeket is, amikor azt írják, hogy az anya saját maga miatt szoptat sokáig. Ezt nem is értem, hogy gondolják. Aki nem csinálta miért beszél olyanról amit nem ismer?
A barátnőm 2,5 éves lánya még éjszaka is 3-4szer kell szopni,nappal ha unatkozik szopni akar,evés után szopni akar,10 perc játék után rohan az anyjához hogy CICI CICI..
ennyit egy újszülött nem szopik.....a barátnőm persze állandóan panaszkodik,hogy megőrjiti a gyerek ezzel,hogy állandóan rajta lógna,meztelenül nem mutatkozhat előtte ,mert szintén robban a bomba.Éjszaka nem tudnak normálisan pihenni,a gyerek a saját szobájából járkál át éjszaka és szolgálja ki magát..
Kérdeztem tőle,hogy miért nem választja el? a válasz: mert lelkisérült lesz a gyerek
aha..biztos.
Hát, én pl. eléggé kiakadok, hogyha egy 4 éves gyereket látok cumival az utcán. 1,5 éves fiamat szoptatom, mindenki megszól érte, szóval igazad van. De szerintem is annak a válaszolónak van igaza, aki azt írta, hogy sok anyuka nem tud szoptatni, ezért leszólja azt, akinek sokáig sikerült.
Hogy nincs tápértéke az baromság. Nem azért szoptatsz egy 2 éves gyereket, hogy jóllakjon vele, hanem azért, hogy erősítsd az immunrendszerét, nem utolsósorban, hogy megnyugodjon tőle. Az én fiam sem fogad el se cumit, se cumisüveget, de napi 1-3 alkalommal szopik. Engem nem érdekel, ki mint mond. Megvan a rituáléja, otthon a szopiságyban összebújunk, szóval nem hoz ciki helyzetben a szupermarketben. Akkor meg kinek mi köze hozzá? Szerintem sokkal cikibb, ha egy 4 éves gyereknek nap közben is lóg a cumi a szájában.
"Miért kell szégyellnem magamat?"
Igy is feltetted a kerdest, hogy elmondhatsd, hogy meg szoptatsz.
Valaszoltam ott is.
Egy 2 eves cumizo gyerek elfogadottabb, mint egy 2 eves cicin logo gyerek.
Az elso 6 honap szoptatas nagyon fontos, jo ha ez elhuzodik mondjuk 1 eves korig. Na de utana....???
(gyermekorvos vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!