Káros a gyerek egészségére, ha egyáltalán nem kap anyatejet, csak tápot?
Hm, akkor jó:) Viszont nem értem, hogy ha így van, akkor sokan miért csinálnak olyan nagy ügyet a szoptatásból, értem ezalatt annak elviselését, ha már alig bírnak élni a fájdalom miatt...Értem, hogy a legjobbat akarják a gyereknek, de a gyereknek nem egy fájdalomtól síró anya a legjobb. Arról nem is beszélve, hogyan érezném magam felnőttként, ha megtudnám, hogy anyám ennyire szenvedett miattam. Hát nem az jutna eszembe, hogy jaj, de a legjobbat akarta nekem...
Mindegy, csak elmélkedés volt, nem kérek reagálást, mert tudom, mi lenne itt abból:)
Köszi a válaszokat.
17:44 - köszönöm a választ, a magyarázatot, de az utolsó pár szavad miatt egy pár ember konkrétan pszichológushoz tudna kerülni...gondolok azokra, akik bármi miatt nem tudnak szoptatni (pl. nincs tejük egyszerűen, vagy eltörik mondjuk a kulcscsontjuk, vagy bordájuk, vagy olyan csont, ami akadályozza a szoptatást...). Szóval azért óvatosan az ilyen ítéletekkel.
Egyébként amiatt tartom furának azt, hogy kifejezetten káros az anyatej hiánya, mert pl. árvaházakban nem hiszem, hogy kapnak anyatejet.
Tényleg, az esetek elképzelése közben eszembe sem jutott (én ugyanis sokaktól eltérően ítélkezés előtt/helyet elképzelem a lehetséges indokokat...), hogy sok gyerek inkubátorba kerül, mert koraszülött, vagy beteg...
Azt hiszem, ezentúl nehéz lesz elhinnem, hogy az anyatej hiánya káros...És a káros szó alatt nem azt értem, hogy esetleg allergiás lesz, vagy betegesebb (utóbbira biztos, hogy nem garancia a szoptatás, mármint az ellenkezőjére, hogy nem lesz annyira beteges egy szoptatott gyerek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!