Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » MIért káros, ha sok mesét néz...

MIért káros, ha sok mesét néz egy 4éves gyerek?

Figyelt kérdés

Nem öldöklőset, hanem tanító jellegűeket.

Sokan lehordják azokat az anyákat, akik hagyják minden nap vmennyi időt nézni mesét a gyereket.

Nekem a lányom borzasztó nagy szókinccsel gazdagodott, egy cseppet sem látom, hogy kárt okozott volna benne bármilyen szinten is.

Vélemények?

2010. júl. 13. 17:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Azért hordják le, mert azt hiszik, hogy csak ott ül a tv előtt, vagy gyilkolós meséket hagytok neki nézni.
2010. júl. 13. 17:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem csak azt hiszik, hogy egész napra leülteted a TV elé, és azt bámulja egész nap. Az, ha minden nap 1-1 órát nézi a mesét, az egyáltalán nem káros, sőt hasznos, ahogy te is látod. Ha valaki erre az 1-1 órára is azt mondja, hogy sok....nos azzal nem kell foglalkozni. 4 évesen símán nézheti a TV-t. Én azt nem szeretem, mikor a pár hónapos gyereket ülteti a TV elé.
2010. júl. 13. 17:22
 3/7 anonim ***** válasza:
79%
Hülyeség. Engem kiskoromban mindig leraktak a kölyökklub elé (még a kalózos, Jónás Ritával :), mert addig is szemelőtt voltam és nem kellett a szüleimnek velem együtt hajnalban kelni, hanem addig szépen elvoltam, most 19 évesen sem vagyok dühöngő őrült vagy bármi elvont emberke, hogy a TV-re foghassanak bármit is. Minimaxon pl direkt ilyen kicsiknek való dolgok mennek, 1-1 óra ugyan miért ártana, ha anyuka is tudja, mit néz a gyereke.
2010. júl. 13. 17:26
 4/7 anonim ***** válasza:
52%

3 éves lányomat is odarakom a tv elé amég megfőzök,vagy segít nekem,vagy vigyáz rá a nővére.szerintem ez az egy óra nem tesz kárt benne.

36/N

2010. júl. 13. 18:36
 5/7 anonim ***** válasza:
24%

Káros, mert a másodpercenkénti akárhány képfrissítést az agy villódzásnak érzékeli (még ha csak állóképet is mutat a TV maga), és ez sem az idegrendszernek, sem a szemnek nem használ.

Káros, mert a TV nézés passzív cselekvés, ül, és befogad. Holott egy kisgyerek akkor tanul, ha mozog. Az agyi tevékenységek és a mozgás nagyon szoros összefüggésben vannak egymással.

A passzív ülés azért is káros, mert amíg fut, csúszik-kúszik-mászik, önfeledten kiabál, kacározik, játszik mondjuk a játszótéren, kertben, szabad levegőn, sokkal több oxigénhez jut a szervezete, ami ugye szervek, sejtek működéséhez, anyagcseréhez nagyon fontos lenne. De ha csak üldögél, sokkal kevesebb oxigén kering a vérében.

Káros, mert amikor mesét OLVASOL neki, a fejében belső képeket készít, a fantáziája dolgozik.

Ha a mesét nézi, akkor egy előre rajzolt sablont kap, ami nem az ő "képe", az a kép a rajzoló fantáziájának a szüleménye. A gyermeki fantázia pedig annyira gazdag lenne, lehetne egyébként, hogy azt egyik animátor se tudja felülmúlni. A készen kapott képekért nem kell megmozgatni a fantáziáját, ott van, látja és kész. Amikor hallgatja a mesét, sokkal mélyebben hat rá, sokkal több érzékszervével vesz részt benne, sokkal nagyobb agymunka is.

Még lehetne sorolni...

2010. júl. 13. 22:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Káros, nem káros, káros, nem káros...

Mindenki azt épít be az életébe amit tud. Aztán viseli a következményét. Mi minden este 2 órát tévézünk, mivel nem akar ilyenkor játszani és a napi teendők és fáradság miatt muszáj lekötni valamivel, mert szoknyán lógós típus a 26 hós lányom. Viszont ha nem foglalkozunk vele és tiltva a tévé nézés akkor leül játszani, vagy lapozgatja a könyveit és mesél magának. Film megválogatásán van a lényeg és hogy hogy magyarázod. Mert ha beledumálsz a filmbe kommentárt nem is tud figyelni rendesen a filmre.

2010. júl. 14. 09:09
 7/7 anonim ***** válasza:

a tegnapi 22 es re reagálnék.

sokmindenben igazad van.én is azok közé tartozom akik nem mesenézetősek,DE...másfél éves kisfiamnak letöltöttünk egy elmó mesékből áló sorozatot.ezek a kis sorozatok,15 percesek,és tanítanak,kisálatok,játék,bili stb.nagyon imádja.amióta ezt nézi,rengeteget fejlődött a kifejezőképessége,pedig rengeteget játszunk,beszélgetünk,olvasunk.most meg mese alatt,táncol,tapsol,énekel,és utánoz.Nem bántam meg hogy reggel és este megengedek neki nézni 2,3 részt,de mindig vele vagyunk.sosem egyedül nézi,közben modjuk mi történik,mit csinálnak,és egy idő után ő maga unja meg,kel fel és megy el.vagy ha megnézte amit megbeszéltük egyszerűen kikapcsolom.volt már rá példa hogy ment a hiszti,hogy ő még nézné,meg máskor is,de NEM.majd akkor nézi amikor amúgy is szoktuk.igy szerintem annyira nem káros a villogás viszont igen,ezért kell rövidre szabni,de ezek az uj LCD-tv-k már ezt sem csinálják.

2010. júl. 14. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!