Nem értem,5 hósom miért "cirkuszol" szopi közben? -csak szopizó gyerek, cumisüveget sem kap -
Az elsö napokban voltam ugy a korhazban, hogy 1-2-öt szopizott (tehat par mp) es utana "belealudt". Kesz voltam, es csak az nyugtatott meg, amikor megmertek a sulyat: kiderült, hogy azzalaz 1 "szoppantassal" 10 g-ot nött a sulya, ami a koranak megfelelö. :))
Kesöbb se szopizott sokaig, idöben az also hatarokat surolta. Inkabb 1 eve skora utan huzodott csak ki 15-20 percekre, gondolom, akkor mar a komforterzet miatt, nem eves miatt.
A Te esetedben csak talalgatni tudok. Esetleg kenyelmetlen neki? Tulsagosan erdekli valami? (De eredetileg az eves a Maslow-piramisban is alapszükseglet... azaz ha ehes, akkor az az elsö...) Ha gyakrabban kap cicit, mint ehes? A ciciddel setleg jatszik?
Akarhogy gondolkodom, en csak erre tudok gondolni, amit leirtam. Ha valoban ehes, akkor azt sirassal jelezni fogja. Ugy es addig sir, amig nem kap cicit. Es szerintem akkor, ha ehes, megha közben el-el is tekintget, egyertelmüen az evessel foglalkozik.
Javasolnam, hogy merd le a sulyat eves elött-utan, ebböl megtudhatod, mennyit evett addig, mig elkezdi ezt a "cirkuszt". (Ha nincs merleged, kölcsönözhetö bababoltokban is.) Figyeld egy ideig.
Feltetelezem, hogyha tul gyakran (pl orankent) kap esetleg cicit, akkor ennek a ritmusnak megfelelöen, mindig kevesebbet eszik. (Nappal 3-4 orankent szoktak szopizni.)
elsö
köszi.
3-4 óránként szopizik egyébként, de már nem szoktam mérni. itt-ott mértem meg újabban kíváncsiságból, de előre tudom, hogy keveset fog mutatni a mérleg, és igazam is van. Ennek ellenére szépen gyarapszik és nincs semmi baj a súlyával se semmivel
Az enyém 3 hónapos és ugyanezt csinálja. Én sem tudom, mi az oka, de én is csodálkozom, hogy 5-10 perc alatt jóllakik.
Bocsi, hogy nem tudtam hasznos választ adni, csak írtam, hogy lásd, nem vagy egyedül ezzel a problémával
Az én babám 6,5 hós 4 hónapos kora óta a max szopizási idő 10 perc,de az átlag 5-6 .Újszülöttként 40-50 percet is szopizott.
Lánykám is tekereg, nézelődik folyamataosan. Ilyenkor már kinyílik nekik a világ, minden érdekli őket, szeretnek nézelődni. Szerintem jól tudnak lakni ennnyi idő alatt.
ekkortól az én lányom is minden mással foglalkozott, játszott szopi közben, ellökött magától, de enni akart továbbra is.
szerintem életkori sajátosság, hogy izgágábbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!