Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondja sok anyuka/apuka...

Miért mondja sok anyuka/apuka azt, hogy az ő életük értelme a gyerek? Miért lenne az?

Figyelt kérdés
Főleg az anyukáktól hallom ezt miután szültek, hogy életük értelme a gyerek. De miért? Az én életem értelme saját magam vagyok és az amit felépítettem magam körül. Van gyerekem, nagyon-nagyon szeretem, de a férjem sokkal fontosabb nála például. A munkámat is nagyon szeretem, hamar vissza is mentem. Sok ember miért gondolkodik ilyen furán?
2013. dec. 16. 14:55
 81/133 A kérdező kommentje:
A "kölcsönt" azért ne így értsük. :) Korábban már írtam, hogy nyílván nem "dobom" ki a saját gyerekem amint el tudja tartani magát. De azért teljesen más minőség a gyerekem, aki havonta hazalátogat és a párom, aki nap mint nap mellettem van. A párommal fogom megosztani a napi apró-cseprő dolgokat. Én nem ellensége vagyok a saját gyerekemnek, hogy ne látogasson. :)
2014. jan. 18. 15:15
 82/133 anonim ***** válasza:
70%

62. válaszoló vagyok.

Kérdező, az rendben van hogy te így gondolod, de hadd gondolják mások máshogy. Én pl szeretem, imádom a szakmámat (agrármérnök vagyok), és úgy gondolom, hogy a gyerekek mellett - igaz, nem pont úgy ahogy tanultam - de a szakmámban is ki tudok teljesedni. Nem akarok karriert csinálni, de pl sok mindent tudok az egyetemen tanultakból hasznosítani a saját gazdaságom felépítésében. Magyarán, nálam megfér együtt a gyerek és a szakma.

Azaz, nem kell rögtön leírni, lenullázni azt, akinél átmenetileg vagy tartósan a gyerek, gyerekek születése után megváltozik a dolgok prioritása. Hadd ne kelljen lelkiismeret-furdalásomnak lenni azért, mert nem a modern, fogyasztási társadalom által elárt viselkedésmintát követem, hanem a régit, vagy mondjuk úgy, egy hagyományosabbat. Én pl nem azért vállaltam gyerekeket, hogy idegenek neveljék bölcsiben, oviban - nekem, nekünk (a férjemnek is) az a fontos, hogy minél többet együtt legyünk, nem mindenki máshol, és naponta csak pár óra közös időre korlátozódjék a családi élet.

2014. jan. 18. 15:51
 83/133 anonim ***** válasza:
82-es! ++++++++++!!! :-) Totalisan igazad van!!!
2014. jan. 18. 17:22
 84/133 anonim ***** válasza:
65%

"Az anyaság alázat. Szolgálat és lemondás. Élethosszig tartó aggódás. Önismereti lecke. Kétkedés és hit magadban. A hited őbenne. Az ő hite tebenned. Bizonytalanság és bizonyosság egyszerre. Könnyek a zuhany alatt. Végtelen fáradtság. Végtelen káosz és mindent elsöprő harmónia. Ismeretlen szívelszorulás. A szeme a szívedben. A hangod az övében. A mosolya mindenhol. Az illata a lelkedben. Szövetség vele.

Az anyaság kötelék. Ragaszkodás és elengedés. Kérdések magadnak, válaszok magadtól.

Az anyaság áldozat. És mindenek előtt hála. Hála annak, akit megszültél; és annak, aki téged megszült."

- Kőváry Anett -

2014. jan. 18. 18:44
 85/133 anonim ***** válasza:
54%
Kicsit furcsa, hogy állandóan a pároddal való kapcsolatodat hasonlítod a gyerekkel való kapcsolatodhoz. Olyan, mintha a párod választásra kényszerítene. Sok ilyen férfi van amúgy, aki féltékeny a saját gyerekére, nem bírja elviselni, hogy már nem ő az egyetlen, akit ajnároznak. Soha nem választanék ilyen párt magamnak, aki ilyen ultimátumot ad.
2014. jan. 18. 19:01
 86/133 anonim ***** válasza:
Szerintem azzal kene kezdeni, hogy atgondolja mindenki, hogy mit jelent szamara az "eletem ertelme" fogalom. Pl szamomra azt, hogy ha azt az adott dolgot elvesztenem, akkor keptelen lennek tovabb elni. Ezert ha valaki leulne elem es megkerdezne, hogy nekem mi az eletem ertelme, akkor gondolkodas nelkul ravagnam, hogy a gyermekeim. Es ezt nekik sosem mondtam es nem hiszem, hogy valaha is azt mondanam nekik, hogy "Fiuk, ti vagytok az eletem ertelmei!" De attol meg igy van.
2014. jan. 18. 23:12
 87/133 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó megfogta a lényeget, szerintem is az az életünk értelme, aminek az elvesztése a legjobban fájna.

És szerintem az a természetes, hogy egy szülőnek az fájna a legjobban ha a gyermekét veszítené el. És például karrier elvesztése ehhez képest eltörpül(igen, akkor is, ha az illető sikeres a munkájában és szereti is csinálni).

2014. jan. 18. 23:20
 88/133 anonim ***** válasza:
39%
Nos ha így is vesszük,hogy kit fájna a legjobban ha elveszíteném akkor a férjem elvesztése is ugyanannyira fájna,mintha a gyerekem,vagy még jobban.
2014. jan. 19. 10:16
 89/133 anonim ***** válasza:
59%
*ki fájna
2014. jan. 19. 10:17
 90/133 anonim ***** válasza:
73%

Na ez az, ami mar nekem is fura: hogy a ferj elvesztese fajdalmasabb, mint a gyermeke. El sem tudom kepzelni, milyen is lehet ez. Hiszen a gyermekeim belolem lettek, egy reszem bennuk van. Kihordtam oket, megszultem, es gondoztam. Mellettuk ultem ejszakakon at, hogy vigyazzak rajuk, amikor betegek, honapokon at ulve aludtam veluk a mellkasomon, hogy tudjanak aludni a hasfajastol. A ferjem is volt beteg, ot is honapokon at apoltam, es a mai napig izgulok az egeszsegeert, de ez akkor is mas. Vegtelenul szeretem a ferjemet es nagyon szoros a kapcsolatunk. Epp mult heten hozodott fel a tema egy baratnommel, hogy hogyan mennenek tovabb a dolgok, ha elvalnank, ha meghalna a parunk. Es teljesen komolyan mondom: ha most meghalna parom, akkor sem lenne senkim meg 30 ev mulva sem. Keptelen lennek barki massal elni, barki massal szerelembe esni, vagy beengedni mast a haloszobamba. Pedig nem friss a kapcsolatunk, mar 13 eve vagyunk egyutt. DE! Ha paromat elvesztenem, akkor tovabb elnek, mert a gyermekeinkrol gondoskodni kell. Osszetornek lelkileg, de mennek es csinalnam a dolgom, mert ez a kotelessegem. De ha a gyermekrimetet vesztenem el, attol teljesen megzakkannek, es biztosan belehalnek a kinba.

Szoval en tenyleg vegtelenul szerelmes vagyok a ferjembe (egyszer azt almodtam, hogy meghalt es elmentem egy parhuzamos vilagba az alteregojaert, es magammal hoztam a sajat vilagomba... beteges, tudom), de a gyermekeimet egeszen maskeppen szeretem, ami meg ennel is sokkal melyebb es szorosabb kapocs. A hivatasom pedig megint olyan, hogy sxeretem csinalni, tenyleg szeretem, de sem a ferjemhez, sem a gyermekeimhez nem foghato.

2014. jan. 19. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!