Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért irigykednek a sokgyermek...

Miért irigykednek a sokgyermekes ismerőseink, hogy jól élünk, élvezzük az életet és nem akarunk gyereket, ők meg a 2-3 gyerek miatt szinte a nyomorban élnek?

Figyelt kérdés

Soha nem értettem az ilyen, vállaljunk gyereket, majd lesz valahogy -féle párokat, családokat.Mire alapoznak?Meg számolgatja az asszony, hogy most a kisgyerek után még eddig kapok gyest, akkor most kell újabbat csinálni, hogy még megint 3 évig itthon legyek.

Mi eldöntöttük a párommal hogy soha nem leszünk ilyenek, vannak még ilyen gondolkodású emberek itt?

2013. nov. 13. 21:52
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/185 anonim ***** válasza:
85%
Amugy csak hogy tudd,valószínű,h.soha nem lesz olyan meghitt,erős kapcsolatod a pároddal,mint azoknak,akit közös gyermeknek adtak életet,és vésd az agyadba,h.még ha fizetnél érte se cserélnék veled életet.rengeteget kirándulunk most is meg mikor gyerek voltam fél világot bejártam a szüleimmel,meg a testvéreimmel,de ez csak egy emlék,élmény,ami az idő múlásával halványodik.de a kicsi lányom szerencsére itt van nekem,hús-vér tömény szeretet és boldogság,és hidd el,lehet különb helyeken jártam,mint te csak az álmodba,de szó nélkül lemondanék az egész eddigi életemről a lányomért.Ő többet ér a világ összes aranyánál,és ő nem csak múló boldogság mint a nyaralás,aminek örülsz mikor indulsz,meg ott vagy,szomorú vagy ha vége,hanem ő örök,egyedi és utánozhatatlan.
2013. nov. 14. 11:46
 52/185 A kérdező kommentje:

kedves 49es.

akkor te még nem találkoztál azzal a problémával, hogy fúrnak a hátad mögött, vagy kibeszélnek és visszajut hozzád?

de mondjuk ha csak egy adott társadalmi rétegből van ismerősötök mondjuk egy lakókörnyezetre értem ezt, akkor kevesebb a valószínűsége, mert gondolom, nem egy szabolcsi kis faluban tengeted az életed.

2013. nov. 14. 11:47
 53/185 anonim ***** válasza:
78%

Olyan válaszokat kaptál, amilyen kommenteket adtál "kedves" kérdező!

"tudtam én hogy megszólal itt a háziasszonyok színe java, aki épp kavargatja a kifutott pörköltet, meg egész nap takarít, mondván valamit csinálni , kell, mert ha hazajön az ura, megszidja, hogy egész nap csak a tv előtt döglik.

aztán ha letelt a 3 év, újabb csemete gyártás következik, mert megszokott lett ez az életmód, hogy fél órát otthon takarítok, majd a kanapén álmodozok az épp aktuális mexikói sorozat szépfiújáról, josé luis armandóról, hogy milyen lenne, ha a nem is kicsit narancsbőrös testemet végig kényeztetné a borostás arcával..."

2013. nov. 14. 11:52
 54/185 A kérdező kommentje:

51es

én viszont nem akarom tételesen kiírni hogy hol jártam, meg hova megyek most télen,- de látom nálad nagyon kikívánkozik, de a 49 es is ilyen válaszíró lehet, - mert sok háziasszony mérgében a fazekat a földhöz csapná...hogy ezt ma itthon miként engedheti meg magának valaki...

2013. nov. 14. 11:52
 55/185 anonim ***** válasza:
83%
Én csak azt nem értem, a gyerekvállalás miért lenne egyenlő a nyomorral? Nekünk 6 kisgyerekünk van, és átlag feletti életszínvonalon élünk, a két dolg nem zárja ki egymást - itt égsz be nem is kicsit kérdező.
2013. nov. 14. 11:59
 56/185 anonim ***** válasza:
83%
Előző, nem csak itt ég be, égő az egész stílusa, ahogy fröcsögve, kisarkítva meséli más (általa amúgy nem ismert) életét, és azt hiszi hogy ő különb mindenkitől... Különb is, tőlem biztosan különbözik, mert én sosem lennék ilyen, hogy másokat (ismeretlen embereket) a földig alázzak, és ezt élvezném.
2013. nov. 14. 12:02
 57/185 A kérdező kommentje:

az nagyon szép lehet akkor utolsó!

amúgy ne értsen senki félre, mert szeretem sok ember, azt hiszi hogy nem szeretem a gyerekeket.

teljesen jó ha boldogok vagytok egy ilyen nagycsaláddal, de sajnos sok ember nyomorúsága ejt engem kétségbe, hogy nálunk ilyenek az emberek.

van itt pár válaszírók, akik jól élnek és van gyerekük, ők álltak most le vitatkozni, de igazából a kérdés nem hozzájuk intéződött, hanem a szerényebb életkörülményt élő családosoknak, mert az ő problémájukat nem értem.

amúgy köszönöm ezt a sok választ, van köztük egész jó is.

2013. nov. 14. 12:03
 58/185 A kérdező kommentje:
55ösnek címeztem az utolsót
2013. nov. 14. 12:04
 59/185 anonim ***** válasza:
71%

49-es vagyok. Nem így van ahogy gondolod, nem mozgunk olyan társadalmi rétegben, még csak külföldön sem élünk, ahol kevesebben irigyek az ilyesmiért. (hozzáteszem éltünk külföldön is, de nekem ott a legjobb élni ahol születtem, és számunkra ez megoldható). Egy olyan utcában lakunk, ahol átlagos emberek élnek, mindenki normálisan viselkedik velünk, kedves szomszédaink vannak, és nem hallottam még semmilyen összesuttogást, vagy negatív megjegyzést, talán mert mi is átlagos emberként viselkedünk. Nem is szeretek dicsekedni, mint azt már megírtam, de ha már te elkezdted és ezzel kiváltottad is sokak nemtetszését, azért írtam le mindezt. De már elkanyarodtunk a kérdés lényegétől.

Én viszont bármiről lemondanék, legyen az pénz, nyaralás, kényelem, ha lenne még egy gyerekem, de ezt te sosem fogod megérteni ha így gondolkodsz.

2013. nov. 14. 12:05
 60/185 A kérdező kommentje:

56os

neked valami bajod van szerintem.

senkit nem sértegetni akarok, hanem véleményeket, indoklásokat várok egy kérdéssel kapcsolatban, ami sok társadalomkutatónak is megfogalmazódott már az agyában...

ennyi, ha te máshogy látod, és veszekedni akarsz, ne itt tedd, mert nem jó dolog.

én a békét szeretem, az ilyen embereket mint te, messziről kerülöm, mert rossz a kisugárzása.

2013. nov. 14. 12:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!