Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért irigykednek a sokgyermek...

Miért irigykednek a sokgyermekes ismerőseink, hogy jól élünk, élvezzük az életet és nem akarunk gyereket, ők meg a 2-3 gyerek miatt szinte a nyomorban élnek?

Figyelt kérdés

Soha nem értettem az ilyen, vállaljunk gyereket, majd lesz valahogy -féle párokat, családokat.Mire alapoznak?Meg számolgatja az asszony, hogy most a kisgyerek után még eddig kapok gyest, akkor most kell újabbat csinálni, hogy még megint 3 évig itthon legyek.

Mi eldöntöttük a párommal hogy soha nem leszünk ilyenek, vannak még ilyen gondolkodású emberek itt?

2013. nov. 13. 21:52
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/185 A kérdező kommentje:

ha nincs legalább 5 olyan női ismerősöm aki otthon ugyanezt csinálja, és ez csak a szűk környezetem, akkor nem írtam volna...

akkor mi lehet ebben az országban...

ugyanez!

az igazság szerintem nem bántó!

2013. nov. 14. 12:30
 72/185 anonim ***** válasza:
77%

Örülök, hogy csak rám vártál, ettől máris hasznosabbnak érzem magam :-)

Annak, amiről a kommentedben írtál semmi köze nincs ahhoz, amiről én írtam. Lehet, hogy azt gondolod, hogy magasröptűnek szánt gondolataidat fel sem fogom, de sajnos melléfogtál. Hiába beszélsz mellé, egyértelmű, hogy neked valami gondod van az életeddel, ha ennyire fontos idegenek véleménye.

2013. nov. 14. 12:35
 73/185 anonim ***** válasza:
83%
Azért mert van 5 ismerősöd aki ezt csinálja, nem jelenti azt, hogy minden kisgyermekes anyuka aki otthon van a gyerekekkel, és nem telik nyaralásra ilyen lenne. Mondjuk én egy ilyet sem ismerek, mint amilyet leírtál. Az hogy valaki számolgatja hogy mikor jöjjön a tesó, természetes, nyilván aki kis korkülönbséget szeretne a gyerkőcök között, az kiszámolja hogy hogyan és mikor járnának a legjobban, de nyilván nem azért vállal még egy gyereket hogy még három évig otthon tudjon maradni... ezt én elképzelhetetlennek tartom... érdekes ismerőseid vannak... de ez nem az átlag magyar háziasszony!!!
2013. nov. 14. 12:36
 74/185 anonim ***** válasza:
83%
Szóval az igen is bántó, ha az átlag kisgyermekes anyukákat bekategorizálod ebbe, amit le is írtál.
2013. nov. 14. 12:38
 75/185 A kérdező kommentje:

72es

neked is fontos a vélemény, mert jellemet formál.

minden embernek fontos.

te is valószínűleg azért vagy ezen az oldalon, hogy okoskodjál, véleményt írjál, vagy amihez kedved van, olyan válaszokat írsz.

ez az oldal célja, különböző embereket összehozni akinek kérdése, van, vagy válaszra vár, itt egy egész országot átfogó oldal segít abban, hogy mindenki megtalálja amit keres.

2013. nov. 14. 12:38
 76/185 A kérdező kommentje:

74es

sajnálom ha bekategorizáltnak érzed ami le van írva, de ez csak akkor lehet, ha számodra fellelhető benne valami igazság, mert akkor magadra veszed...

és akkor van az amit régebben írtam, nem bírják az emberek a kritikát, és az önkritikát gyakorolják nehezen.

2013. nov. 14. 12:41
 77/185 anonim ***** válasza:
83%

Sógorom és barátnője 10év után házasodtak. Egyikük sem akart gyereket, amiatt hogy nem akarják feladni luxus életüket, a nyaralást, a márkás ruhákat.

Aztán a házasság 8. évében a feleség elkezdett gyerekre vágyni, sógorom nem akart. 9. évben elváltak, majd a csaj szült egy másik férfinek gyereket, akivel mai napig boldogok.

2013. nov. 14. 12:44
 78/185 A kérdező kommentje:

73as

ha összeszámolnám, több ilyen ember is lenne.

és igen, ha már valamilyen szinte így számolgatja valaki, akkor trükközik, magyarul valami célja van ezzel.

nagyon de nagyon sok pártól hallottam ezt az anyuka eldöntötte, hogy akkor így lesz, és a férfi csak bólogatott.

ez a legrosszabb dolog, mert lehet a férfi máshogy akarná, de belekényszerül ebbe az egészbe, mert az adott nővel él együtt, ővele van közös családja, is így a továbbiakban, csak helyeselni tud.

2013. nov. 14. 12:44
 79/185 anonim ***** válasza:
78%

"neked is fontos a vélemény, mert jellemet formál.

minden embernek fontos."

Igen, azoknak az embereknek a véleménye fontos, akik számítanak nekem. De csak az ő véleményük. Itt a különbség kettőnk között, amit Te nem fogsz fel. Te itt most idegen emberek véleményén húztad úgy fel magad, hogy nevetséges, pitiáner sértegetésbe kezdtél. Ez pedig nem normális, bármennyire is próbálod úgy beállítani. Továbbra is az a véleményem, hogy ilyen emberre nincs miért irigynek lenni.

Én elégedett vagyok az életemmel, a férjemmel, a fiammal és a munkámmal, nem is keresek megerősítést ezen vagy bármilyen oldalon.

2013. nov. 14. 12:45
 80/185 anonim ***** válasza:
71%

Nézd, rám ez annyiban lehet igaz hogy van egy gyermekem és pont. Talán abban hogy számolgatni kell, hogy mikor jöjjön a kistesó... de én jelenleg dolgozom a 2 éves gyermekem mellett... szóval... és egész jó munkám van, tisztességes fizetéssel. Egyszóval, nem igazán illek bele az általad átlag magyar háziasszonynak nevezett kategóriába.

Csak felháborít, hogy hogyan tudsz így írni az átlag kisgyermekes anyukákról!

2013. nov. 14. 12:46
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!