Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért irigykednek a sokgyermek...

Miért irigykednek a sokgyermekes ismerőseink, hogy jól élünk, élvezzük az életet és nem akarunk gyereket, ők meg a 2-3 gyerek miatt szinte a nyomorban élnek?

Figyelt kérdés

Soha nem értettem az ilyen, vállaljunk gyereket, majd lesz valahogy -féle párokat, családokat.Mire alapoznak?Meg számolgatja az asszony, hogy most a kisgyerek után még eddig kapok gyest, akkor most kell újabbat csinálni, hogy még megint 3 évig itthon legyek.

Mi eldöntöttük a párommal hogy soha nem leszünk ilyenek, vannak még ilyen gondolkodású emberek itt?

2013. nov. 13. 21:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/185 anonim ***** válasza:
100%

:D banyek, megmondanád miért irrtál téged ennyire mások élete? HOgy ennyire ki legyél akadva? Az nem lehet hogy inkább nem jött össze az a gyerek és most itt éled ki magad? Egyébként elárulom - bár sok közöd nincs hozzá, hogy a munkahelyemről írok... egész jól keresek, és van gyerekem is mindezek ellenére, igaz, csak egy.

Ennek ellenére továbbra is szánalmas faroknak tartalak! Én nem nézem le azokat a nőket, családokat, akik igen is több gyermeket vállalnak... miért is tenném? Én elégedett vagyok az életemmel, tehát NEM FOGLALKOZOM A MÁSÉVAL, AZZAL MEG PLÁNE NEM HOGY KI IRIGYKEDIK ÉS KI NEM. Magasról és vastagon... valószínű azért mert én boldog vagyok a bőrömben!

2013. nov. 14. 10:39
 42/185 anonim ***** válasza:
100%
Az előbbi irományaidat nem tudom kritikának venni, mert nem ismersz. Neked van egy elképzelésed, hát, éld annak megfelelően az életedet. Mi meg úgy a férjemmel, ahogy mi gondoljuk. És ehhez hozzátartozik az, hogy van két gyerekünk én meg jelenleg itthon vagyok velük. (És szétunom magam, ahogy te gondolod, de szívesen látlak hétközben egy napra, kipróbálni, mennyire fáradsz el velük :) ) Nálunk ez most ennek az ideje. Volt kettesben utazgatásé, vasárnap étteremben ebédelős időszakunk is volt, meg éjszaka menjünk sétálnié is, de ez most nem az. Ha ti ki akarjátok hagyni a gyerekkérdést az életetekből, szíved joga, csak ne fogalmazz meg ennyire sarkos véleményt arról, amit nem ismersz. De szívesen mesélek, ha érdekel.
2013. nov. 14. 10:40
 43/185 anonim ***** válasza:
83%
De tényleg érdekelne miért tetted fel ezt a kérdést? Erre vered? :D Vagy mi? :D
2013. nov. 14. 10:48
 44/185 anonim ***** válasza:
100%
Dolgozom drága,főzés meló utánra marad,meg a takarítás is,és képzeld,míly meglepő lehet számodra,de a kislányunkkal is fogok foglalkozni,nem is keveset,sőt,kapaszkodj meg jól,a páromra is van időm,és irtó boldogak vagyunk.illetve egy dolog beárnyékolja.az,h.a tesó nehezen akar jönni.de bármennyire hihetetlen egy ANYA, meg egy APA többfunkciós.a mi kapacitásunk nem korlátozódik le a munkára,meg a utazási irodák ajánlataira,mi több dologra is képesek vagyunk.és az elméletem továbbra is fenntartom,csak kérlek,ha bekövetkezik(lehet 1-2 év),akkor emeld ki a kérdést,és legyen vér a pucádba kiírni,h.igazatok volt,párom lelépett,és boldogan él új férjével,és közös gyermekükkel.különben sose mondtam,meg nem is gondoltam még ilyent,de nem is baj,h.így vélekedsz a babáról,mert ilyen embernek nem is kell szaporodnia,mert annak csak az az ártatlan gyermek inná meg a levét.minden jót kívánok
2013. nov. 14. 10:55
 45/185 A kérdező kommentje:

kb ilyen válaszokra számoltam.

mondhatni akkor, teljesen jól érzékeltem ezt a dolgot, és várakozásomnak megfelelően jöttek is a válaszok, amilyenekre számoltam.Úgy is fogalmazhatnék, hogy sokfajtája van annak, hogy egyes emberek a másik életét szeretnék, mert az övékből hiányzik valami.

De még mindig úgy gondolom, ahogy tegnap írtam, hogy az olyan családok, akik erőn felül vállalnak gyereket, és utána szó szerint nyomorognak, sok az ismerőseim közül is ilyen, pont azok fúrnak hátulról, mert jaj ennek jól megy, de bezzeg nekem van 2-3 gyerekem és az viszi a pénzt, etetni , ruházni kell, és ezért nincs nyaralásra, meg hasonlók.

én meg mikor mesélem hol voltam nyaralni, látom a szemükben, hogy legszívesebben a világ végére kívánnának, mert megtehetem.

2013. nov. 14. 11:10
 46/185 anonim ***** válasza:
88%

Akkor te most tulajdonképp ezt szeretnéd kb. hallani?: Ó, igen, úgy irigyellek, olyan rossz az életem, mert gyerekem született, ennek következtében én nem tudok nyaralni, de enni is csak száraz kenyér van itthon, a ruháinkat a kukából szedjük ki, de nem szeretek dolgozni, ezért hamarosan újabb babánk lesz, mert hát ez sokkal kellemesebb mégis, mint hogy visszamenjek dolgozni. Neked annyira jó, olyan tökéletes lehet az életed, bárcsak a te életedet élhetném, milyen szerencsés vagy!!!

Komolyan kérdezem, mert nem értem mi célod ezzel a kérdéssel? Amúgy szerintem több helyre eljutottam fiatal életem során mint te és nagyobb élményekben volt részem, ja nem várj, a te életednél senkinek nem lehet jobb!

2013. nov. 14. 11:16
 47/185 anonim ***** válasza:
88%

Figyelj csak! Akinek van gyereke, soha de soha, semmi pénzért nem vágyna gyermektelen életre, de ezt ugye Te nem tudhatod. Nekem felkínálhatnák a lottó ötöst is akár, akkor sem mondanék le a gyerekemről, aki számomra sokkal nagyobb boldogság, mint akármennyi pénz. Nekünk pl megvan mindenünk, tehát a kérdésed nem nekem szántad... csak felháborít, hogy hogy lehet valaki ekkora paraszt mint amilyen Te vagy.

Miért írtad ki a kérdést? Miért bántasz ismeretlen embereket és alázol meg?

2013. nov. 14. 11:17
 48/185 anonim ***** válasza:
100%
Nem ártana,ha látna orvos...és ezt most rosszindulat,meg bántás nélkül írom.eddig támadtalak,de most rájöttem,h.te beteg vagy.ki irigyelte a válaszolók közül az életed.én százszor elolvasom se látok benne még csak utalást se,h.bárki irigykedne.ez a viselkedés nem egészséges emberé.és itt nem a gyerek miatt mondom,hanem amiatt,ahogyan támadod az embert,és meg se hallod amit a másik mond,mert a saját tökéletesnek vélt világodba gubózol,és csak az a helyes,hibátlan,ha valakinek más a véleménye,akkor azt te "támadásnak" veszed.ami nálad most abban nyilvánul meg,h.úgy érzed,h.mindenkinek a te életed kell,rád irigy.ez később csak súlyosbodni fog.a saját,és a környezeted érdekében szakembert keress fel.minden jót:egy pszichológus anyuka
2013. nov. 14. 11:23
 49/185 anonim ***** válasza:
100%

Elmondom hogy messze elbújhatnál mögöttünk a vagyonoddal és egzisztenciáddal??? együtt. Több vállalkozásunk van, 3 országban, 3 házunk Nyugat Európában, mindent megvehetünk magunknak amire csak vágyunk, oda utazunk ahova csak akarunk, egy drága kocsi számunkra csak egy eszköz amit arra használunk hogy eljussunk a-ból b-be, nem státuszszimbólum. Mindezt a saját erőnkből valósítottuk meg, nem kaptunk semmilyen segítséget v. támogatást. Van egy gyerekünk és vele együtt boldog család vagyunk, másra nem vágyunk mint még egy gyerekre, mert attól lenne teljes az életünk. Senki nem irigykedik ránk, mert valószínű nem verjük a nyálunkat a világnak hogy mennyire jól megy, pedig láthatják. Most sem írtam volna le mindezt, ha nem verte volna ki nálam a biztosítékot az alpári stílusod, számomra ez lealacsonyodás hozzád hogy az anyagi helyzetünkről beszélek neked, mert sosem voltam dicsekedős fajta. A különbség te és én köztem pont ez a stílus, ne is haragudj, de egyáltalán nem irigylem a sivár életedet, és a való életben messze lenézem az ilyen embereket.

És még mielőtt azt gondolnád hogy kamuzok, és mit keresnék itt - ahogy te fogalmaztál - a többi "ostobával", ezen az oldalon, hát elmondom, nekem is vannak kérdéseim amire kíváncsi vagyok, így hát szívesen veszem más nálam tapasztaltabb véleményét a gyereknevelésben.

2013. nov. 14. 11:27
 50/185 A kérdező kommentje:

48as

üdv én is pszichológiát tanultam és végeztem is, de egy rokonszakmában dolgozom, szintén emberekkel foglalkozva.

nem volt érdekem itt senkit megbántani, csak a vélemények érdekelnek, amúgy megalázás?

ha visszaolvasol a válaszok közül, a válaszadók írtak sértegető válaszokat, és nem én.

én szimplán a véleményem fogalmaztam meg.

és a környezetemben lévő furcsaságokra kerestem a választ egy olyan oldalon, ahol azért az egész országból írnak, hátha nem lokális jellegű a probléma, de ahogy látom, ez egy magyar sajátosság lesz.

Amúgy a véleményem fenn tartom, szerintem meg indolkova is meg van, de nem úgy azok, aki csak sértegetést írtak, mert valószínűleg náluk az önkritika eltorzult egy kicsit.

2013. nov. 14. 11:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!