Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért irigykednek a sokgyermek...

Miért irigykednek a sokgyermekes ismerőseink, hogy jól élünk, élvezzük az életet és nem akarunk gyereket, ők meg a 2-3 gyerek miatt szinte a nyomorban élnek?

Figyelt kérdés

Soha nem értettem az ilyen, vállaljunk gyereket, majd lesz valahogy -féle párokat, családokat.Mire alapoznak?Meg számolgatja az asszony, hogy most a kisgyerek után még eddig kapok gyest, akkor most kell újabbat csinálni, hogy még megint 3 évig itthon legyek.

Mi eldöntöttük a párommal hogy soha nem leszünk ilyenek, vannak még ilyen gondolkodású emberek itt?

2013. nov. 13. 21:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/185 anonim ***** válasza:
44%

Mondjuk azért az is sok mindent elárul, hogy neki estettek a kérdezőnek.

Kérdező én bevallom igenis néha irigylem a gyerektelen nők szabadidejét, ez sem bűn.

2013. nov. 13. 22:42
 22/185 anonim ***** válasza:
68%
Nekem is van ilyen ismerősöm, teljesen megvan győződve róla, hogy irígykedünk rájuk és még sokmindeni rajtunk kívül. Pedig csak szánalommal nézek rájuk. Pont emiatt. Ha nem akar ne legyen gyereke, ez rendjén van, de érzelemszegény életét ne színezze már ilyen h@lyeségekkel, hogy irígykedik rá valaki.
2013. nov. 13. 22:49
 23/185 anonim ***** válasza:
100%

Biztos van aki rátok irigykedik. De mondok jobbat. Több ismerősöm is van, akinek nem lehet babájuk, pedig nagyon szeretnének. Szerintem ők inkább élnének kevesebb pénzből, boldogan gyerekekkel.

Amúgy nekem 3 gyerekem van, nem gyestől gyesig élünk. Kicsi korkülönbség van köztük, úgyhogy csak az egyikre kaptam sokáig ellátást, mert hiába 3 év alatti mind a kettő, nem járt. Megvan minden amire szükségük van, és nyaralni is voltak. Egyáltalán nem vágyok gyerek nélküli életre, még ha több pénzem maradna akkor sem.

2013. nov. 13. 22:50
 24/185 A kérdező kommentje:

aki nem éri mire irigykednek?

többször egy évben pár hétre mindig elmegyünk nyaralni, nagyon jó fajta élelmiszereket veszünk, drága ruhákat tudunk vásárolni, szép autónk van mindkettőnknek.

sok ismerősöm akár a melóhelyen, vagy az életebn szinte nélkülözi mindezt, csak azért hogy elmodhassa, jaja a gyerekem megint beteg, miből lesz neki gyógyszer, de kéne új cipő is, meg lassan itt a tél,kabát is kellene, de már tej sincs otthon, a géza meg olyan keveset keres, a gyes meg semmire sem elég, de jaj annyira lefáraszt a házimunka, meg a szulejmán nézése, hogy lusta vagyok elmenni dolgozni, mert akkor az otthont ki tartja rendben mikor a géza hazaér, és nem elsz meleg kaja az asztalon...

na pl ilyenekre gondoltam.

2013. nov. 13. 22:56
 25/185 anonim ***** válasza:
92%
kérdező, veled valami nagyon nincs rendben...
2013. nov. 13. 23:13
 26/185 anonim ***** válasza:
92%
ŐŐŐ, és arra nem gondolsz esetleg, hogy ezen a világon olyan is létezik, bármily meglepő, hogy valakinek van pénze IS, meg gyereke IS és a kettő nem zárja ki egymást? Mert szerinted kb. akinek gyereke van az egy utolsó nyomorult, aki nyomorog és még ennie sincs mit. A két dolog nem zárja ki egymást és azért, mert valaki szülő, még nem kell teljesen lemondania a kikapcsolódásról sem. Én biztos nem lennék rátok irigy, elég szegényes életetek lehet, és ezt nem a pénzre értem...
2013. nov. 13. 23:16
 27/185 anonim ***** válasza:
92%

Vajon ha annyira hiper-szuper életed van, hogy mindenki irigy rád, miért van arra szükséged, hogy egy anonim netes oldalon "irigylést" és pozitív visszajelzéseket kapj?

Mit akarsz ezzel kompenzálni, ha állítólag tökéletes és mindenki által irigyelt az életed?

Te tényleg szánalmas vagy, a kommentjeidből úgy tűnik, ha valaki nem simogatja folyton a buksidat, hogy "ügyes vagy, kisfiam, az összes szomszéd kisfiú téged irigyel", már rosszul érzed magad.

2013. nov. 13. 23:21
 28/185 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem senki sem irigykedik rátok, mindenkinek joga van eldönteni akar-e, és ha akar mennyit. Attól, hogy valakinek gyereke van nem törvényszerű, hogy nélkülöz vagy nyomorog, gyerek nélkül is lehet az ember ilyen helyzetben, ahogy gyerek melett is élvezheti az ember az életet, nyaralhat, szórakozhat, jól élhet.
2013. nov. 13. 23:22
 29/185 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem Neked üldözési mániád van.Ellenben nekünk 3 gyerekünk,tehermentes kertes-családi házunk,mindkettőnknek saját vállalkozása,saját autója(nem is vacak,5 év alatti VW Passát),a nyáron nyaralni is voltunk(szerencsésre még pont időben,utána már nem indítottak utakat abba a bizonyos országba),és bizony SENKIRE sem irigykedünk.Csinálja mindenki úgy,ahogy akarja.És nem azért lett az 1. után 2. a 2. után 3 gyerek,hogy még x ideig itthon legyek.Meg sem engedhetném magamnak a vállalkozásom miatt.Mi szimplán SZERETJÜK a gyerekeket.Ennyi
2013. nov. 14. 00:15
 30/185 anonim ***** válasza:
90%
Hát kérdező te aztán szépen kivágtad a rezet:):)Én egyátalán nem vagyok mindezekért irigy rád,egy kicsit sem....csak azért mert te veszel egy 100dik cipőt ,és epret télen?én sajnállak ,hogy ennyire sekélyes és felszínes vagy....te dolgod de kérlek ezzel a gondolkodással ne is szülj......jó vagy te így:)még akartam írni,de rájöttem felesleges,úgy élsz ahogy akarsz ,aztán vén nyanya korodban beadod magad meg a dugi pénzed egy otthonba és a kutya se nyitja rád az ajtót:)sok sikert és szép tartalmas életet kívánok ....én és a 2csodás gyermekem
2013. nov. 14. 05:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!