Miért irigykednek a sokgyermekes ismerőseink, hogy jól élünk, élvezzük az életet és nem akarunk gyereket, ők meg a 2-3 gyerek miatt szinte a nyomorban élnek?
Soha nem értettem az ilyen, vállaljunk gyereket, majd lesz valahogy -féle párokat, családokat.Mire alapoznak?Meg számolgatja az asszony, hogy most a kisgyerek után még eddig kapok gyest, akkor most kell újabbat csinálni, hogy még megint 3 évig itthon legyek.
Mi eldöntöttük a párommal hogy soha nem leszünk ilyenek, vannak még ilyen gondolkodású emberek itt?
11es!
Eltaláltad!
De a párom is ilyen, nem hiszem hogy ez megváltozik.
Imádom az ilyen felfogású embereket,komolyan mondom.
Esetleg nem lehetséges az,hogy a "szomszédok" között ti vagytok a két legirígyebb alak?
Most képes voltál kiírni egy kérdést azért, hogy vadidegen emberek előtt dicsekedhess a "jóléteddel"?
Ez annyira szánalmas...
tévedés ne essék, az utolsó 71%-os én voltam, a többi nem, vagyunk jópáran ilyenek.
ÉS mire irigykedjek? NEkem életem is van, gyerekem is van, pénzem is van, munkám is van, nyaralni is voltam, eszem is több van nálad.
Szerintem nem kell mindenkinek gyereket vállalni. Olyan emberek, akik nem bírják a kötöttségeket, és fontosabb számukra a szabad szex, utazás, kötetlenség, stb. az ne is vállaljon, nem neki való.
Mi családcentrikusak vagyunk, min. 3 gyerekünk lesz, és jó anyagi körülmények között élünk, éppúgy megengedhetünk magunknak dolgokat, mint ti, csak épp úgy érzem, hogy több a vidám nap, szeretet családban, mint egy két fős kapcsolatban. De kinek-mi a fontos.
A szomszédok szerintem nem irigyek rátok, csak szeretnétek azt hinni, mert úgy gondoljátok, hogy a ti döntésetek a helyes, az övék nem. Ahogy másoktól elvárjátok, hogy értsék meg a ti értékrendeteket, úgy nyitni kéne mások felé hogy megértsétek, hogy egy gyerek, családi élet lehet érték, lehet boldogság forrása.
és miben nyilvánul meg a nagy irigység? :)
azért te sem gondolhatod komolyan, hogy egy x gyermekes pár pont egy gyermektelen párra fog irigykedni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!