Miért irigykednek a sokgyermekes ismerőseink, hogy jól élünk, élvezzük az életet és nem akarunk gyereket, ők meg a 2-3 gyerek miatt szinte a nyomorban élnek?
Soha nem értettem az ilyen, vállaljunk gyereket, majd lesz valahogy -féle párokat, családokat.Mire alapoznak?Meg számolgatja az asszony, hogy most a kisgyerek után még eddig kapok gyest, akkor most kell újabbat csinálni, hogy még megint 3 évig itthon legyek.
Mi eldöntöttük a párommal hogy soha nem leszünk ilyenek, vannak még ilyen gondolkodású emberek itt?
Hány éves vagy?
Hidd el, nem minden otthon lévő anyuka irigykedik ám rátok. 4 éve itthon vagyok, a kisebbik gyerekünk 1,5 éves lesz és igencsak jó fizetést hagytam ott. És majd gyesen is leszek, pontosan a fizetésem 10%-áért. (Tudom, hogy mennyi munka vár rám, ha visszamegyek, pont ezért nem is rohanok most bölcsibe adni a kicsit. Majd 3 évesen megy oviba.) És nem irigykedem rátok. Imádom a gyerekeim, tudatosan vállaltuk őket 10 év házasság és sok-sok munka után. Van a házunkon hitel, de tudunk mászkálni, autót venni, nyaralni évente 2x. Miért is kéne téged irigyelni? 10-15 év múlva lehet, hogy te is másként fogsz gondolkodni.
tudtam én hogy megszólal itt a háziasszonyok színe java, aki épp kavargatja a kifutott pörköltet, meg egész nap takarít, mondván valamit csinálni , kell, mert ha hazajön az ura, megszidja, hogy egész nap csak a tv előtt döglik.
aztán ha letelt a 3 év, újabb csemete gyártás következik, mert megszokott lett ez az életmód, hogy fél órát otthon takarítok, majd a kanapén álmodozok az épp aktuális mexikói sorozat szépfiújáról, josé luis armandóról, hogy milyen lenne, ha a nem is kicsit narancsbőrös testemet végig kényeztetné a borostás arcával...
kb ez a színvonal gondolkodásban, aki itt írt választ, de tisztelet a kivételnek, mert jött pár jó válasz is, de többségében olyan válaszok jöttek, mint azoktól az emberektől akik a környezetünkben vannak, és csak a gyerek lebeg a szeme előtt!
Hogy főz az asszony, hogy kifut a pörkölt???
Arra nem válaszoltál, hogy hány éves vagy, érdekelne, komolyan. (35.vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!