Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért irigykednek a sokgyermek...

Miért irigykednek a sokgyermekes ismerőseink, hogy jól élünk, élvezzük az életet és nem akarunk gyereket, ők meg a 2-3 gyerek miatt szinte a nyomorban élnek?

Figyelt kérdés

Soha nem értettem az ilyen, vállaljunk gyereket, majd lesz valahogy -féle párokat, családokat.Mire alapoznak?Meg számolgatja az asszony, hogy most a kisgyerek után még eddig kapok gyest, akkor most kell újabbat csinálni, hogy még megint 3 évig itthon legyek.

Mi eldöntöttük a párommal hogy soha nem leszünk ilyenek, vannak még ilyen gondolkodású emberek itt?

2013. nov. 13. 21:52
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/185 A kérdező kommentje:

79es

akkor miért vagy itt?

mégis válaszolgatsz?

pedig dolgozhatnál is, otthon, gondolom valami nagy kertes házban laktok, lenne mit csinálni...

de megválaszolom, azért vagy itt mint pl én is mert szeretsz azért okoskodni, másoknak véleményt írni, ami lehet negatív vagy pozitív is.

2013. nov. 14. 12:48
 82/185 A kérdező kommentje:

az, hogy valaki akinek van véleménye ebben az adott kérdésben, ami bármilyen lehet, az előfordulhat hogy a véleménykülönbség miatt egy másik embernél okoz egyfajta negatív képzelet társítást, és azt hiszi valaki ismeretlenül is sértegetni akarja, de nem ez a helyzet, elvileg, csak erről a kérdésről beszélgetünk, és pontosan ezért tettem fel, hogy írjanak rá válaszokat.

amiket köszönök is még egyszer, attól függetlenül ha hasznos számomra, ha nem!

jó étvágyat az ebédhez a sok válaszolgató háziasszonynak!

remélem finom lett a pörkölt:)

2013. nov. 14. 12:53
 83/185 anonim ***** válasza:
91%

"pedig dolgozhatnál is, otthon, gondolom valami nagy kertes házban laktok, lenne mit csinálni..."

Isten mentsen engem a kertes háztól. Mellesleg azért vagyok ezen az oldalon, mert most éppen ráérek, alszik a fiam, ebéd megvolt, köszi szépen finom is lett (egyébként kifutott pörköltet még életemben nem láttam, pedig nem vagyok egy konyhatündér) és ma úgy döntöttem nem tanulok a szakvizsgámra. A brazil sorozatokat nem szeretem, itt sokkal jobbakat lehet olvasni. Te vagy az élő példa rá.

2013. nov. 14. 13:01
 84/185 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom, hany eves vagy, hogy igy gondolkozol, te dolgod, de majd meg kerdeznelek egy 20-30 ev mulva, hogy hianyzik-e egy gyerek.
2013. nov. 14. 13:11
 85/185 anonim ***** válasza:
71%
Mi egy 3 gyerekes család vagyunk. Én nem vagyok irigy senkire sem. Nekünk sincs hitelünk, járunk nyaralni is. De nagyon nagy boldogságot adnak a gyerekek, főleg hogy sok olyat látni ahol nem lehet.. Tudod az egyik rokonomnak is ez volt az életszemlélete! Nyaralni, jól élni akarok, költekezni szabadon, sosem kell gyerek. Sok év után változott a véleményük,de most kiderült sosem lehet gyerekük.. Lombiksorozaton is túl vannak, több milló forintért, de nem sikerült! Most örökbefogadnak egy árvát! Szép tőlük, de látod ők megbánták a könnyelmű kijelentésüket. Nekem pedig olyan szép, hogy évek múlva jönnek az unokák. Ti ebből is kimaradtok majd. Én nem ítéllek el, ha most tényleg így gondoljátok, addig jobb ha nem is vállaltok gyermeket!
2013. nov. 14. 13:15
 86/185 anonim ***** válasza:
76%

Az ilyen emberektol irtozom, mint te. Eld az eleted, utazz, szorakozz, de ne mondd azt, hogy egy gyerek csak nyug. Lehet valakinek 5 gyereke, es nem szenvednek hianyt semmiben, nyaralnak stb. Es egy haziasszony nem csak foz, mos, takarit es szulejmant nez. Gyerek mellett is lehet elmenni barhova, Geza, ha megerto nem fog hisztit csapni, ha hetente 1-2 alkalommal nincs meleg kaja!

Az ilyen emberek pedig, mint te, egy oregek otthonaban fog megoregedni, egyedul, senki le se sz..rja, mert nincs senkije.

2013. nov. 14. 13:25
 87/185 A kérdező kommentje:

az előző válaszírókkal már leboxoltuk a dolgot, de feltűnt egy újabb háziasszony a színen:)

szóval talán a kérdés, vagy annak tartalma, érint téged olyan módon, hogy érzelmi világodat befolyásolja és ezért hajlandó voltál ezt a szép gondolatsort ide le is írni??

hm?

2013. nov. 14. 13:42
 88/185 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mi bajod van neked a pörkölttel ? :D Ezzel jössz egyfolytában meg a lábosokkal. Ez nagyon megragadt neked. Anyukád gyerek korában rosszul csinálta vagy mi van. Akarsz róla beszélni? :D

A viccet félretéve 30 éves diplomás nő vagyok, jelenleg gyed-en. Eddig a szakmámban dolgoztam jó fizetésért. Imádok itthon lenni a kisfiammal. Sajnos másfél éves korában vissza kell mennem dolgozni munkahely megtartás miatt. Sajnos sokan várnak a helyemre. Ha egy pici lehetőséget látnék rá, itthon maradnék 3 éves koráig. Pedig nagyon szeretem a munkám és a kollégáim is. Imádok a férjemnek a pörköltet készíteni galuskával és uborkával, a kisfiamnak pedig boldogan kevergetem a lábasban a tökfőzeléket, mert tudom hogy mennyire szereti. Minden nap felporszívózok, mert a kisfiam mindent összeszed a földről és megeszik. Persze vannak nehéz napok, de azok gyerek és család nélkül is vannak.

Ez az én családom, ez az én életem, imádom őket. Szóval sok tekintetben a mindennapjaim megfelelnek az általad leírt képnek (igaz, tesót jelenleg nem tervezünk és gyed-et kapok nem gyest) de irigyelni nem irigyellek. Mert ez az élet az én döntésem és a saját választásom ! Engem ez tesz boldoggá. A család és a barátok és mellette majd a munka. Egyiket se hagynám ki az életemből egy szebb autóért.

2013. nov. 14. 13:45
 89/185 anonim ***** válasza:
86%

Húúúúú, bakker! Ezt nem bírtam végigolvasni. Az elején még kezdtem neked igazat adni. Igen, sok nő van, aki,bár szereti a gyerekét, és mindent megtesz érte, mégis egyfajta kötelességből szült. Én is ismerek nem egy ilyet, aztán persze nyekereg minden miatt. De nem minden nő ilyen! Ha nektek ennyire jól megy, és nem vágytok gyerekre, akkor ne legyen gyereketek. Szabadon döntsétek el, mit akartok! Ha valaki irigykedik, akkor azzal beszéld meg ezeket!De az, hogy ilyen stílusban itt, ahol zömmel anyukák vannak, parasztkodsz, az felháborító!

Ideje, hogy töröljenek téged a kérdéseddel együtt.

2013. nov. 14. 13:46
 90/185 A kérdező kommentje:

kedves 78 as

olvasd végig az elejétől kielemezve hogy ki mit írt.

és meglátod, hogy ki parasztoskodik, ahogy te fogalmaztál.

nehogy már, ha valaki ír, ne lehessen válaszolni, és én szépen kulturáltan megfogalmazom a véleményem a hozzád hasonló egyénnek meg sértegetéseket irkálnak.

ha nem tudsz hozzászólni érdemben, akkor maradj csendben és olvasgass!

2013. nov. 14. 13:50
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!