Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez jó nevelés?

Szerintetek ez jó nevelés?

Figyelt kérdés
Rokonunk itt voltak nálunk, van egy 6éves kislányuk. A gyerek valami csúnyát mondott az anyjára, erre az apuka lekevert egy pofont. Köpni-nyelni nem tudtunk.Persze jött a bömbölés, már attól tartottunk vinni akarja a zuhany alá. Ti ezt megbeszéltétek volna, hogy nem szabad csúnyán beszélni vagy rögtön a pofon a helyes megoldás?
2011. dec. 17. 17:31
 71/101 anonim ***** válasza:
66%
Azért mert valaki nem pofonnal intézi el a nevelést, az még nem jelenti azt, hogy mindent ráhagy a gyerekre, szóval nem értem a logikát..
2011. dec. 17. 22:37
 72/101 anonim ***** válasza:
87%
Azt sem jelenti h ő a legjobb szülő és egyébként szó nem volt arról h mindent pofonnal intéz el valaki!Nem kell szavakat kiforgatni.Jó éjt!
2011. dec. 17. 22:44
 73/101 anonim ***** válasza:
16%
Akkor legközelebb értelmesebben és érthetöbben kell fogalmazni, hogy ne lehessen mit kiforgatni! Jó éjt!
2011. dec. 17. 22:50
 74/101 anonim ***** válasza:
70%
Azt se mondta senki, hogy az a legjobb szülö, aki soha nem ad pofont. Nem arról beszélünk, ki a legjobb szülö, hanem arról, milyen nevelési eszközök a jobbak (pofon vagy nem pofon?).
2011. dec. 17. 22:53
 75/101 anonim ***** válasza:
82%

Ha én valaha csúnyát mondtam volna az anyámra, engem is megpofozott volna, sőt, most is simán megtenné, pedig lassan 20 éves vagyok. Kaptam párszor, de 100%-ban megérdemeltem. Viszont egyáltalán nem félek tőle, kifejezetten jó a kapcsolatunk. Nem vagyok lelki sérült, tök érdekes, nem? :D De majd most diagnosztizál majd pár ősanya, hogy de biztos az vagyok, mert agyonvertek...

Egy hat éves szerintem már elég idős ahhoz, hogy tudja, ilyet soha nem tehet. Pont ez a baj, hogy sokan úgy állnak hozzá, hogy "jajj, még túl kicsi, nem éééérti" aztán, hoppá hirtelen kamasz, akkor meg "jajj, most kamasz, azok mind ilyenek". Mindig van valami ok arra, hogy miért legyen ráhagyva...

Viszont én pont azokat a gyerekeket tartom nem normálisnak, aki már nagyobbacska, de mindenkit fellök a buszra felszálláskor, visítva rohangál (nem játék közben a kis pajtásaival, hanem pl. az utcán), csapkod stb. anyuka meg csak bájosan mosolyog, hogy milyen kis eleven a drága kis magzata.

2011. dec. 17. 23:12
 76/101 anonim ***** válasza:
73%

Biztos vagyok benne, hogy megérdemelte.

Eleve az milyen már, hogy annyira bömbölt, hogy majdnem be kellett vinni a zuhany alá. Elég akaratos gyerek lehet.

Egy normális gyerek megszeppenve, önmagát szégyellve, csendben sírdogált volna, nem torkaszakadtából bömböl.

Az ilyen gyerekeknek nem olyan fejlett az érzelmi intelligenciájuk (mutatja ezt a beszólás is), hogy értenének a szép szóból, velük alkalomadtán nem szabad kesztyűs kézzel bánni.

2011. dec. 17. 23:57
 77/101 anonim ***** válasza:
38%

Egyszer kaptam pofont az anyámtól. Akkor is jogtalanul.

Egyetemre járok, iszok, igen, tudok szórakozni. Életemben nem cigiztem még. Kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatom van. Főzök, mosok, takarítok. Kettőnkre. Tanulok és folyton képzem magam. A legjobb érettségit írtam az osztályban töriből és magyarból is. Versenyekre jártam, osztályfelelős, kirándulásszervező voltam.

Normális ember lettem, anélkül, hogy vertek volna.

Tudod miért verekszik a bölcsiben meg az oviban sok kis gyerek? Mert anya meg apa is így oldja meg otthon a konfliktusokat. Rosszat csináltál? Durr egy pofon. Gyerek a bölcsiben: elvették az autóját. Durr egy pofon a kislánynak.

Én sem fogom verni a gyerekemet, ha lesz.

19/L

2011. dec. 18. 00:02
 78/101 anonim ***** válasza:
76%
Elmagyarázni, hogy nem helyes, amit mond? Elképzelem: Drága kislányom, már elmondtam 20-szor, hogy anyukádat ne k@rvázd le. Tudod kicsim, anya nem az. Azok a nénik azok, akik pénzért szexelnek bácsikkal. Anya nem szexel mással, csak apával, szóval anya nem k.....va.... Ezt a 6 éves megérti????
2011. dec. 18. 07:53
 79/101 anonim ***** válasza:
53%
:))
2011. dec. 18. 09:47
 80/101 anonim ***** válasza:
71%
Azért azt nem venném ide, hogy oviban, suliban verekszik, az azért van, mert otthon ezt látja. Lányom beszoktatáson volt a bölcsiben, nem volt még 2 éves. Tízórainál Túró Rudi volt, egyik kisfiúnak a kezében volt. Lányom odament, hogy elvegye, a kisfiú nem hagyta, erre a lányom odavágott neki. Pedig ilyet nem látott. Szóval nem kell általánosítani.
2011. dec. 18. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!