Szerintetek ez jó nevelés?
Ha én valaha csúnyát mondtam volna az anyámra, engem is megpofozott volna, sőt, most is simán megtenné, pedig lassan 20 éves vagyok. Kaptam párszor, de 100%-ban megérdemeltem. Viszont egyáltalán nem félek tőle, kifejezetten jó a kapcsolatunk. Nem vagyok lelki sérült, tök érdekes, nem? :D De majd most diagnosztizál majd pár ősanya, hogy de biztos az vagyok, mert agyonvertek...
Egy hat éves szerintem már elég idős ahhoz, hogy tudja, ilyet soha nem tehet. Pont ez a baj, hogy sokan úgy állnak hozzá, hogy "jajj, még túl kicsi, nem éééérti" aztán, hoppá hirtelen kamasz, akkor meg "jajj, most kamasz, azok mind ilyenek". Mindig van valami ok arra, hogy miért legyen ráhagyva...
Viszont én pont azokat a gyerekeket tartom nem normálisnak, aki már nagyobbacska, de mindenkit fellök a buszra felszálláskor, visítva rohangál (nem játék közben a kis pajtásaival, hanem pl. az utcán), csapkod stb. anyuka meg csak bájosan mosolyog, hogy milyen kis eleven a drága kis magzata.
Biztos vagyok benne, hogy megérdemelte.
Eleve az milyen már, hogy annyira bömbölt, hogy majdnem be kellett vinni a zuhany alá. Elég akaratos gyerek lehet.
Egy normális gyerek megszeppenve, önmagát szégyellve, csendben sírdogált volna, nem torkaszakadtából bömböl.
Az ilyen gyerekeknek nem olyan fejlett az érzelmi intelligenciájuk (mutatja ezt a beszólás is), hogy értenének a szép szóból, velük alkalomadtán nem szabad kesztyűs kézzel bánni.
Egyszer kaptam pofont az anyámtól. Akkor is jogtalanul.
Egyetemre járok, iszok, igen, tudok szórakozni. Életemben nem cigiztem még. Kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatom van. Főzök, mosok, takarítok. Kettőnkre. Tanulok és folyton képzem magam. A legjobb érettségit írtam az osztályban töriből és magyarból is. Versenyekre jártam, osztályfelelős, kirándulásszervező voltam.
Normális ember lettem, anélkül, hogy vertek volna.
Tudod miért verekszik a bölcsiben meg az oviban sok kis gyerek? Mert anya meg apa is így oldja meg otthon a konfliktusokat. Rosszat csináltál? Durr egy pofon. Gyerek a bölcsiben: elvették az autóját. Durr egy pofon a kislánynak.
Én sem fogom verni a gyerekemet, ha lesz.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!