Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez jó nevelés?

Szerintetek ez jó nevelés?

Figyelt kérdés
Rokonunk itt voltak nálunk, van egy 6éves kislányuk. A gyerek valami csúnyát mondott az anyjára, erre az apuka lekevert egy pofont. Köpni-nyelni nem tudtunk.Persze jött a bömbölés, már attól tartottunk vinni akarja a zuhany alá. Ti ezt megbeszéltétek volna, hogy nem szabad csúnyán beszélni vagy rögtön a pofon a helyes megoldás?
2011. dec. 17. 17:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/101 anonim ***** válasza:
64%

ma 18:44

Attól lesz lúdtalpas, hogy burokban neveled, és hogy elkényezteted.

És elég érdekes érvelési készséged van, ha egy pillanatra nem neked áll följebb, akkor már én nem vagyok normális.

Hát köszönöm, én nem lennék a te gyereked.

2011. dec. 17. 18:47
 42/101 anonim ***** válasza:
78%

"Szeleburdi a gyerekem, és igen tökélyanyuci vagyok, nem ilyen türelmetlen szánalmas véglény, mint ti."

Hát Neked is van bent valami bibi az biztos!Befejeztem a vitát mindig is lesznek hülye emberek.Itt egy pofont lelki terrornak neveznek ugyanmár..

2011. dec. 17. 18:48
 43/101 anonim ***** válasza:
15%
Nem burokban nevelem, nekem megadatott szerencsére, hogy pofon nélkül nevelkedjek, sajnos nektek nem, így nem is értitek és viszitek tovább.
2011. dec. 17. 18:49
 44/101 anonim ***** válasza:
69%
Mi az hogy csúnyát mondott az anyjára??Még szép hogy kapott egy taslit!!
2011. dec. 17. 18:50
 45/101 anonim ***** válasza:
88%

Tudni kell, hogy mikor megoldás a pofon, és mikor nem. Ha a gyerek lebukik, mert cigizik, azért megverni nem jó ötlet, mivel feltehetőleg ugyanúgy folytatja majd, de titokban.

Azonban, ha egy 3-10 éves gyerekről van szó, aki szemtelen, visszaszól, trágárul beszél, annak bizony lehet adni a tockost (azt ugyebár nem fogja titokban folytatni.. :) ). Nem egy tinédzser neveléséről van szó, hanem egy kisgyerekéről.

Ez az ócsárolás pedig baromira szánalmas, 78%-os "tökélyanyuci", ahogyan neveztek téged. Szíved joga eldönteni, hogy te hogyan neveled a saját ivadékod. De egy tény: ha velem tiszteletlen lesz egy gyerek, olyat mond, vagy éppen cselekszik, akkor bizony akár az anyja szeme láttára fogok a seggére húzni, vagy elrángatni mosdóba kimosni a száját.

22/L

2011. dec. 17. 18:52
 46/101 anonim ***** válasza:
82%

ma 18:49

És miből gondolod, hogy a te gyereked ezáltal felsőbbrendűbb?

Én pl. kíváncsi lennék a te gyerekedre, hogy milyen a testalkata, mennyi izom van rajta, no meg arra is, hogy szoktatok-e vele valami munkát végeztetni vele, mert a leírtakból nem úgy néz ki.

2011. dec. 17. 18:53
 47/101 anonim ***** válasza:

Felesleges ezen vitázni, mert ez tényleg gyerekfüggő.

Párom unokaöccse 5 éves, s elég rossz. Verekszik, ordít, szembeköpte a nagyanyját, nem érti és nem is akarja megérteni azt a szót, hogy -nem-

Én is próbáltam neki szépen mondani egy eset kapcsán, hogy miért nem lehet, de mintha meg se hallaná, csak fetrengett az ágyon, s hisztizett, hogy neki akkor is az kell.Neki megy szinte az embernek, ha nem kapja meg. Az anyja türelmes hozzá, sokat foglalkozik vele, mégis ilyen a gyerek, s nem érti meg a szép szót.

2011. dec. 17. 18:54
 48/101 anonim ***** válasza:
64%

ma 18:54

Na ide való a pofon. Mi az, hogy szembe köpi a nagyanyját, és utána az anyja még beszélgetéssel akarja megoldani? Ez a gyerek így nem fog megjavulni...

2011. dec. 17. 18:56
 49/101 anonim ***** válasza:
6%
A tökélyanyucira volt az ócsárolás a reakcióm, képzeld pofon nélkül sorra nyertem az iskolai sportrendezvényeket, leigazolt kosaras voltam. És azért, mert másképp látom, nem kell gúnyolódni.Nekem mindegy mit csináltok, de én egyikötök gyerekét se ivadékoztam le, elég szánalmas vagy már ne haragudj. Most szidjam anyucidat, hogy ilyen értelmes gyereke van?
2011. dec. 17. 18:57
 50/101 anonim ***** válasza:
83%

" képzeld pofon nélkül sorra nyertem az iskolai sportrendezvényeket, leigazolt kosaras voltam"

De ezt ki kérdezte, már ne haragudj? És különben is, nem rólad van szó, hanem a gyerekedről.

A szó elterelése, és a fenyegetés pedig szintén a rossz vitakészségre vezethető vissza

2011. dec. 17. 18:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!