Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez jó nevelés?

Szerintetek ez jó nevelés?

Figyelt kérdés
Rokonunk itt voltak nálunk, van egy 6éves kislányuk. A gyerek valami csúnyát mondott az anyjára, erre az apuka lekevert egy pofont. Köpni-nyelni nem tudtunk.Persze jött a bömbölés, már attól tartottunk vinni akarja a zuhany alá. Ti ezt megbeszéltétek volna, hogy nem szabad csúnyán beszélni vagy rögtön a pofon a helyes megoldás?
2011. dec. 17. 17:31
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/101 anonim ***** válasza:
4%
"Régen megtanultam már, hogy kinek a véleményére kell adni :)" Egy-két pofon biztos segített megtanítani. Hát' igen valakinél nem megy máshogy.
2011. dec. 18. 20:38
 92/101 anonim ***** válasza:
68%
Azért arra kíváncsi vagyok honnan veszed, hogy bárki vert engem :) Soha meg sem suhintottak. Nem értem miért függ össze ez a véleményemmel, mely szerint a jól időzített pofon nem verés.
2011. dec. 18. 20:43
 93/101 anonim ***** válasza:
79%
Mondjuk jobb is ha nem válaszolsz, kb. annyi értelme lenne, mint amennyire nagy a szókincsed és amennyire jó a helyesírásod :)
2011. dec. 18. 20:44
 94/101 anonim ***** válasza:
0%
tipikus szánalmas Gyik-os...nem tud egy normális érvet felhozni maga mellett így beleköt a helyesírásba..muhahahah
2011. dec. 18. 20:46
 95/101 anonim ***** válasza:
100%

Tipikus vagy sem, ez az alapvető műveltség része, ha ezt sem volt képes valaki elsajátítani, az azért elég szomorú.

A még szomorúbb az az, hogy légből kapott baromságokkal kezd el valaki érvelni, a maga gyenge kifejezőképességével.

Rendben van, hogy valaki nem ért egyet, de ha ezt képtelen értelmesen, személyeskedés nélkül kifejezni, az már inkább vicces, mintsem bosszantó.

Az még röhejesebb, hogy felnőtt emberről van szó.

2011. dec. 18. 20:50
 96/101 anonim ***** válasza:
75%

Figyelj már, muhahah.

Neked is szelektív ám az olvasásod, világosan leírta nem egy, nem kettő ember, hogy pofon és verés közt van külömbség. EZT NEM AKAROD/TUDOD FELFOGNI. Akik az indokoltan kiosztott pofon mellett érvelnek, NEM VERIK VÉRESRE A GYEREKET, NEM LESZ LELKI SÉRÜLÉSÜK, MINT AHOGY APÁINKNAK SEM VOLT, A MAI VILÁG NYÁMNYILA TINIJEI KÖZT TERJEDT EL A "VAGDOSOM MAGAM, ÉS SZAR AZ ÉLETEM"-FELFOGÁS.

/A helyesírásod meg magasról le van ejtve, mert csak olyan, mint az átlagé: fekália(másnéven sz@r)./

2011. dec. 18. 20:54
 97/101 anonim ***** válasza:
69%
Bírom ezeket a dramatikus megaanyákat. Ha már valaki emeltebb hangon szól a gyerekhez, akkor az az emberiség szégyene és a kis drágából lelki sérül gyógyszerfüggő lesz. Aztán mennek sírni a híradóba,, hogy "jajj, a kis drágám nem rossz gyerek, csak véletlenül keveredett bele". Festem a céltáblát a hátamra, lehet jönni, hölgyeim. :D
2011. dec. 18. 20:55
 98/101 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kár ezen az egyszer-egyszer 1-2 pofon témán így összveszni.

Ez a nevelésnek csak egy bizonyos részét képezi. Nem a pofonokon vagy azok hiányán fog egyedül múlni, hogy valaki milyen felnötté fog késöbb válni. Ezen kívül még annyi sok befolyásoló tényezö van! Például, hogy mennyire foglalkoznak azzal a gyerekkel.

Csak egy példa:

tegyük fel, van egy szülö, aki ritkán, de ad a gyerekének taslit, ha megérdemli, mert mondjuk szemtelen volt. De ugyanakkor minden másban elhanyagolja a gyerekét, nem ruháztatja rendesen, nem foglalkozik a tanulásával, nem beszélget vele, annyit se kérdez, hogy "kicsim, mostál ma már fogat?" satöbbi satöbbi.

Nos ez a gyerek, lehet, hogy sosem lesz senkivel szemtelen, de ugyanakkor sok hiányossága lesz az életben, amit késöbb kell majd pótolni saját erejéböl.

Most akkor ez mennyivel jobb szülö, mint az, aki azt az elvet vallja, hogy pofonok nélkül nevel? Helyette mondjuk büntetéseket alkalmaz. és mind emellett rengeteget foglalkozik a gyerekével, olvas neki kicsiként, késöbb segít a háziban vagy legalább ellenörzi, hogy kész van-e, odafigyel a gyerek ruházatára, ápoltságára, testi-lelki problémáira satöbbi satöbbi.

Természetesen nemcsak ezek a szülötípusok vannak, csak így próbálom szemléltetni, hogy nem kell annyira azokat a pofonokat sem isteníteni, sem teljesen felháborodni rajtuk.

2011. dec. 19. 11:04
 99/101 anonim ***** válasza:
73%

Van egy ismeros csalad ahol 1,5 es 3,5 eves kislanyok vannak.

Az O elvuk,hogy nem utik a gyerekuket.

A 3,5 eves annyira neveletlen,hogy mar nem tudnak vele mit kezdeni. Es a kicsi masfel eves is verekszik!!! mar. Pedig a szulo ugye nem utik oket.

A mi kisfiunk 2,5 eves es bizony ha butasagot csinal amiert mar lett raszolva kap a kezere vagy a fenekere. Tudja is,hogy mit szabad es mit nem. A kozos ismeroseink szerint megdobbento,hogy O tudja ,hogy mit szab es mit nem a kislany meg mennyire nem.Pedig a mi fiunk is egy hihetetlen eleven gyerek.

Epp tegnap hallottam,hogy panaszkodott az anyukajuk egy masiknak,hogy nem bir mar a naggyal mert mar O ra(anyukara) is csunyakat mond vagy meguti.

Gondoltam magamna: egy jo iranyzott pofon az kene neki.

Es igen,en is mindig a mai fiatalsagra hivatkozok. A facebbokon elik az eletuket= semmi hasznosat,normalisat nem csinalnak az eletbe. Bukdacsolnak, 13 evesen mar elvesztik a szuzesseguket,fuveznek stb... Es Ok epp a mai oly divatos nevelesnek az eredmenyei,hogy nem szabad megpofozni mert lelki serult lesz.

Ezzel pedig (gyengebbek kedveert) hangsulyozom:hogy nem a hulyere verest tamogatom de igenis amelett vagyok,hogy nem art nehany pofon ha indokolt es szerintem a fent emlitett esetben nagyonis indokolt volt. Nem szoktam ezen az oldalon a Bibliara es a hitemre hivatkozni de a Tizparancsolat is irja,hogy "Tisztelt Apadat es Anyadat". Apuka ezzel a pofonnal ezt a torvenyt melyiti a gyermeke szivebe.

2011. dec. 20. 07:33
 100/101 anonim ***** válasza:
100%

7-33! Maximális egyetértéssel olvastam soraidat.

Nem összekeverendő 1-1 popsira, kézre ütés, esetleg pofon a GYERMEKBÁNTALMAZÁSSAL, véresre veréssel!!!

2011. dec. 20. 08:22
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!