Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez jó nevelés?

Szerintetek ez jó nevelés?

Figyelt kérdés
Rokonunk itt voltak nálunk, van egy 6éves kislányuk. A gyerek valami csúnyát mondott az anyjára, erre az apuka lekevert egy pofont. Köpni-nyelni nem tudtunk.Persze jött a bömbölés, már attól tartottunk vinni akarja a zuhany alá. Ti ezt megbeszéltétek volna, hogy nem szabad csúnyán beszélni vagy rögtön a pofon a helyes megoldás?
2011. dec. 17. 17:31
 61/101 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nem attól lesz valaki rossz szülő,hogy évente egyszer ad egy taslit a gyereknek,hanem attól,ha mindent rá hagy,ha nem érdekli mit mond. Most komolya,egy 6 évesnek hogy magyaráznád el,hogy nem szabad anyut lek*rvázni? Azt se tudja mit jelent. Ha kap egy sallert (persze nem akkorát,hogy a feje is leszálljon),akkor tudni fogja,hogy ja,ezt tényleg nem szabad. Egy pofont fél perc alatt elfelejt valaki.
2011. dec. 17. 19:47
 62/101 anonim ***** válasza:
62%

nem olvastam el mit irtatok, de lmondom hogy engem anyám mindenért agyonütött ezért én megfogadtam hogy soha nem ütök a gyerekemre!

hiába vert, a világ legbutább anyjának tartom, olyannak aki nem érdemel gyereket, nálam nem ezzel vivta ki a tiszteletet.attól még azt csináltam amit akartam, csak megtanultam hazudni és szinészkedni hogy olyannak lásson amilennek akar és ne dühitsem fel. nos szerintem nem megoldás veréssel fenyiteni.

2011. dec. 17. 19:54
 63/101 anonim ***** válasza:
100%

Az én húgom, mikor 6 évesen csúnyán beszélt, sőt lopkodott az óvodából stb., nem kapott egy pofont sem. Mára a szüleim tízezreseit lopkodja és folyamatos illegális dolgokban van benn: okirathamisítás, illegális szerek fogyasztása stb. Kellett volna neki 6 évesen az a pofon... most már hiába.

Szóval ha durva dologért kapja, úgy gondolom, megérdemli és még javára is válhat. Az azonban, hogy megalázzák, az nem helyes.

2011. dec. 17. 20:39
 64/101 anonim ***** válasza:
77%

Nem olvastam el, hogy ki mit írt. Szerintem:

Lehet, hogy már sokadszorra csinálta a gyerek....

Nem tartom megoldásnak, ha valakit vernek, de hogy valami büntetést megérdemel, az biztos.

A tiszteletre meg kell tanítani. 6 évesen már pontosan tudja, ha elmondták neki korábban, hogy nem lett volna szabad csúnyát mondania.

Lényegében: a cél helyes volt, az eszköz talán túlzás.

2011. dec. 17. 21:07
 65/101 anonim ***** válasza:
31%

Nem olvastam végig de látom kisebb vita alakult ki. Nem voltam ott mikor a pofon elcsattant de abból ítélve, hogy "Köpni-nyelni nem tudtunk " arra következtetek, hogy nem egy kisebb nyevelési célú tasli volt. Arrol nem is beszélve, hogy "már attól tartottunk vinni akarja a zuhany alá" erre meg már nem is tudok mit írni! Szánalom, talán ez a legjobb jelző.

Sokan elfelejti, hogy egy 6 éves GYEREKRŐL van szó. Pont azért gyerek mert még nem érzi a tettinek a súlyát. A nevelés nem egyenlő a megszégyenítéssel/megalázással. Lehet, hogy ez álltal a gyerek tartani/félni fog a szüleitől de ennek a tiszteletnek semmi köze sincs. Sokan felhozták nagyapáink "nevelési" modszerét és, hogy milyen tisztességes emberekké váltak pedig nem 1-2 pofont kaptak a szüleiktől. Én erre azt mondom, hogy ugyan olyan emberek lettek volna akkro is ha nem verik meg őket. Föleg ugy, hogy abban az idöben az emberek egy része írni-olvasni nem tudott de ütni azt annál jobban. Primitív dolognak tartom föleg, hogy a XXI. században élünk és sokan még mindig ezzel a "nevelési modszerrel" élnek föleg vendégségben!

2011. dec. 17. 21:09
 66/101 anonim ***** válasza:
35%
Én nem tartom helyesnek. Főleg nem vendégségben, mások előtt brutálisan lekeverni a gyereknek. Rohadt megalázó. Én egy 6 éves gyereket még kicsinek tartok. Ha már büntetni akar, más módja is van. Először is elmagyarázni neki, hogy miért helytelen, amit mond, másodszor elmagyarázni, hogy ezért most bünti jön, pl. nem tévézhet egy hétig, vagy valami hasonló. Bár ez az a típus, akitől a gyerek tanulja a csúnya szavakat. Sőt, azt is, hogyha gond van, ütni kell. Gratulálok apukának!
2011. dec. 17. 21:43
 67/101 anonim ***** válasza:
81%

Következetesen kell nevelni!Nem csak ígérni, hogy 1 hétig nem nézhet TV-t, hanem be is tartani.

Írtam előbb párom unokaöcsét, aki le is köpte a nagyanyját, pedig szépen van nevelve. Neki magyarázhatsz szépen, hogy nem szabad.Én próbáltam, amikor itt volt.

1. Vagy kiröhög.

2.Vagy nem érdekli, amit mondok, s hisztizik tovább.

Nem tudtam vele mit csinálni.A szülő dolga, hogy megtanítsa mi a helyes és mi a nem.

Én akkor akadtam ki, amikor a háziállatainkat akarta elvinni,mert az tetszik neki. Szépen elmondtuk neki, hogy az a miénk, s szeretjük őket, meg hiányoznának nekünk. S ha nagyobb lesz, s tud gondoskodni állatokról, biztos fog kapni.

A gyerek meg se hallotta amit mondunk, csak hisztizett, hogy neki ezek akkor is kellenek.

2011. dec. 17. 22:04
 68/101 anonim ***** válasza:
24%

A pofon nem garancia arra, hogy valaki késöbb tisztességes felnötté váljon. (Amerikában se rettenti el a bünözöket a halálbüntetés!)

Ugye ma már az iskolákban tiltva van a verés. érdekes módon, van olyan tanár, aki annak ellenére, amint belép, egy mukkanás sincs (soha nem emelhetett kezet egy diákra sem), nemhogy szemtelenkedés. Hogy hogyan csinálja? Van tekintélye, amit pofonok nélkül vívott ki magának!

Szerintem a pofon az a tekintély nélküli szülök utolsó mentsvára, semmi több!

2011. dec. 17. 22:13
 69/101 anonim ***** válasza:
73%
Mert annak aztán nagy tekintélye van (lesz) aki mindent ráhagy a gyerekre...
2011. dec. 17. 22:34
 70/101 anonim ***** válasza:
18%
Ki mondta, hogy mindent rá kell hagyni a gyerekre?
2011. dec. 17. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!