Szerintetek ez jó nevelés?
Amúgy tök értelmetlen, hogy egy pofon se fér bele a gyerek életébe, nézzél már vissza ezelőtt 100 évre pl., rongyosra verték a gyerekeket (szíjjal, kézzel, amit találtak), mégse halt ki az emberiség és lettek lelkileg szegény, defektes emberek!
A tanárok is üthettek a gyerekre, körmös is volt és, ahogy egy előző válaszadó írta, még otthon is kapott utána, ha jogos volt, mégis a te szüleid (nagyszüleid) is élnek/éltek, nem?! Nem lettek idegbetegek vagy lelkileg taccsok, nem?! (most biztos kitalálsz valami mesét, hogy de igen)
Majd meglátod az eredményed, anyuci pici gyermeke olyan lesz, ne aggódj!
ma 18:33
Ne haragudj, de már az is érdekes, hogy te úgy akarsz ellenérveket felhozni a pofon ellen, hogy belinkelsz valami hókuszpókuszt?
Ha ezt 50 évvel ezelőtt, vagy korábban tetted volna, még be is csuktak volna. És most jöhetsz azzal, hogy kommunizmus, meg nácizmus, de akkor is, ez nem ezen múlik.
Nézz már meg egy fiatalt 30-50 évvel ezelőtt, meg egyet ma. 80%-uk kövér, görbehátú, gerincferdüléses, lúdtalpas, pattanásos, nagyfejű hülye gyerek. Nehogy már ez legyen a normális.
Anno, amikor a fiatalokkal kemény kézzel bántak, meg dolgoztatták őket, akkor nem volt ilyen, de nem ám.
Akkor ez kórosnak számított, most ez általánosan elfogadott.
SZÉGYEN!
Arról mért nem keresel ilyen 'tudományos cikket', kedves Tökélyanyuci, hogy a gyerekekben nem alakul ki a megfelelő 'rossz' fogalom, ha sosem éri őket semmi negatív hatás, ezáltal nem tanulják meg kezelni sem az ilyen helyzeteket?
Mellesleg feltételezem, egy gyereked van, aki nyugodt természetűnek született. Legyen mégegy. Legyen egy szeleburdi, neadjisten rossz. Akkor tedd próbára a türelmed és a jó konfliktuskezelő képességed.
én is megkaptam a magam pofonjait gyerekként, de ezzel csak annyit értek el, hogy a hülyeségeimet nem nyíltan, hanem titokban csináltam.. a pofontól való félelemtöl.
Kérdem én, mennyivel volt jobb és kinek?
A pofonok által kivívták, hogy féljek. De a félelem nem egyenlö a tisztelettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!