Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez jó nevelés?

Szerintetek ez jó nevelés?

Figyelt kérdés
Rokonunk itt voltak nálunk, van egy 6éves kislányuk. A gyerek valami csúnyát mondott az anyjára, erre az apuka lekevert egy pofont. Köpni-nyelni nem tudtunk.Persze jött a bömbölés, már attól tartottunk vinni akarja a zuhany alá. Ti ezt megbeszéltétek volna, hogy nem szabad csúnyán beszélni vagy rögtön a pofon a helyes megoldás?
2011. dec. 17. 17:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/101 anonim ***** válasza:
21%
Bocsi, de én az életben nem kaptam egy pofont se, a konfliktus megoldó képességem jó, talpraesett és sikeres vagyok, mint a munkámban, mint a magánéletemben.És egyébként magyarázza el valaki, mivel én nem tudom, hogy miért jobb egy pofon, mint tudatosítani a gyerekben, hogy rossz, mert fáj, és ha fáj neki többet nem teszi?
2011. dec. 17. 18:33
 32/101 anonim ***** válasza:
65%

Amúgy tök értelmetlen, hogy egy pofon se fér bele a gyerek életébe, nézzél már vissza ezelőtt 100 évre pl., rongyosra verték a gyerekeket (szíjjal, kézzel, amit találtak), mégse halt ki az emberiség és lettek lelkileg szegény, defektes emberek!

A tanárok is üthettek a gyerekre, körmös is volt és, ahogy egy előző válaszadó írta, még otthon is kapott utána, ha jogos volt, mégis a te szüleid (nagyszüleid) is élnek/éltek, nem?! Nem lettek idegbetegek vagy lelkileg taccsok, nem?! (most biztos kitalálsz valami mesét, hogy de igen)

Majd meglátod az eredményed, anyuci pici gyermeke olyan lesz, ne aggódj!

2011. dec. 17. 18:34
 33/101 anonim ***** válasza:
57%
Nem hiszem, hogy testi fenyítéstől lesz ember az ember.
2011. dec. 17. 18:35
 34/101 anonim ***** válasza:
72%
A pofon a mi kudracunk csúcsa hát ez nevetséges...kiváncsi vagyok a Te nevelésednek mi lesz a kudarca majd ha idősebb korodban esetleg lesz..a a fejedet.(ne legyen így de ki tudja.
2011. dec. 17. 18:36
 35/101 anonim ***** válasza:
19%
Gratulálok, szóval, ha nem ütöm meg, akkor majd le.arja a fejem. Valami baj van odabent már bocsi.Azért fog szeretni, mert kap pár pofont mikor rossz.Én se sz.rok le senkit, pedig nem vertek.
2011. dec. 17. 18:38
 36/101 anonim ***** válasza:
63%

ma 18:33

Ne haragudj, de már az is érdekes, hogy te úgy akarsz ellenérveket felhozni a pofon ellen, hogy belinkelsz valami hókuszpókuszt?

Ha ezt 50 évvel ezelőtt, vagy korábban tetted volna, még be is csuktak volna. És most jöhetsz azzal, hogy kommunizmus, meg nácizmus, de akkor is, ez nem ezen múlik.

Nézz már meg egy fiatalt 30-50 évvel ezelőtt, meg egyet ma. 80%-uk kövér, görbehátú, gerincferdüléses, lúdtalpas, pattanásos, nagyfejű hülye gyerek. Nehogy már ez legyen a normális.

Anno, amikor a fiatalokkal kemény kézzel bántak, meg dolgoztatták őket, akkor nem volt ilyen, de nem ám.

Akkor ez kórosnak számított, most ez általánosan elfogadott.

SZÉGYEN!

2011. dec. 17. 18:40
 37/101 anonim ***** válasza:
73%

Arról mért nem keresel ilyen 'tudományos cikket', kedves Tökélyanyuci, hogy a gyerekekben nem alakul ki a megfelelő 'rossz' fogalom, ha sosem éri őket semmi negatív hatás, ezáltal nem tanulják meg kezelni sem az ilyen helyzeteket?

Mellesleg feltételezem, egy gyereked van, aki nyugodt természetűnek született. Legyen mégegy. Legyen egy szeleburdi, neadjisten rossz. Akkor tedd próbára a türelmed és a jó konfliktuskezelő képességed.

2011. dec. 17. 18:42
 38/101 anonim ***** válasza:
26%
Legalább olvassátok el mit írtok, teljesen összefüggéstelen, ha verik a gyereket nem lesz lúdtalpas? Normális vagy.És ez nem hókusz pókusz.Nagyon sajnálom a felfogásotokat.
2011. dec. 17. 18:44
 39/101 anonim ***** válasza:
0%
Szeleburdi a gyerekem, és igen tökélyanyuci vagyok, nem ilyen türelmetlen szánalmas véglény, mint ti.
2011. dec. 17. 18:45
 40/101 anonim ***** válasza:
64%

én is megkaptam a magam pofonjait gyerekként, de ezzel csak annyit értek el, hogy a hülyeségeimet nem nyíltan, hanem titokban csináltam.. a pofontól való félelemtöl.

Kérdem én, mennyivel volt jobb és kinek?

A pofonok által kivívták, hogy féljek. De a félelem nem egyenlö a tisztelettel.

2011. dec. 17. 18:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!