Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek a szülei vettek ki...

Akinek a szülei vettek ki nevelésbe gyereket, hogy élte meg?

Figyelt kérdés
Anyum egyedülállóként "kapott" most egy kisfiút. Az öcsém elég rosszul veszi a dolgot, 18 éves, de elég érzékeny típus. Apummal lakik másik városban, most alig akar hazamenni anyumhoz. Érdekelne, hogy más hogy élte meg a "fogadott" tesót, mit érzett iránta?
2011. dec. 8. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért 18 évesen ez elég gyerekes és önző hozállás.

Probáljon kettesben ellneni a gyerekkel focizni, túrázni.. ismerje meg akkor remélhetőleg megszünik a 'testvérféltékenység'

gyakorlatilag felnött aki nem lakik az anyával.

2011. dec. 8. 22:17
 2/7 anonim ***** válasza:
72%
Én 8 éves voltam, mikor anyáék "kaptak" egy kislányt, aki akkor 4 éves volt. Meghaltak a szülei egy balesetben, a nagyszülők nem tudták vállalni a gondozását, más rokona nem volt. Én mindig szerettem volna egy kistestvért, és úgy voltam vele, hogy milyen jó, hogy ennek a kislánynak lett családja. Szegény nem nagyon értette, hogy mi lett a szüleivel és, hogy mit keres nálunk, de ahogy nőtt, fokozatosan felfogta. Most 16 éves, és egy tündér, nagyon jó tanuló, szereti anyáékat meg engem is, minket tekint a családjának. Szóval én örültem neki, de én kisebb voltam és előre megkérdeztek, hogy akarom-e. (Anyának kivették a méhét, ezért nem lehetett testvérem.)
2011. dec. 8. 22:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy 18 évestől ez roppant furcsa hozzáállás. Bele kéne gondolnia, hogy mit érez az a szegény kicsi fiú, aki eddig élt valahol, és most kapott egy új anyukát, új lakást, új szobát, új ágyat.. milyen kis rémült lehet szegényke.. :((
2011. dec. 8. 22:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Ó, nekem 4 fogadott tesóm is van :):) Igazából hivatalosan nincsenek örökbefogadna, csak Anyukámék nevelőszülők, úgyhogy a gyerekek nálunk vannak az intézet helyett. Én már nem lakom otthon, de amikor hazalátogatok mindig jól kijövök a gyerekekkel. Játszom velük, tanulok a legnagyobbal (most lett elsős), ők fésülik a hajamat, kiviszem őket a játszótérre, ilyesmi :) Jó, nem mondom, hogy néha nem zavar, hogy 4 gyerek lóg a nyakamon, meg állandóan jönnek utánam, és be nem áll a szájuk, de összességében szeretem őket, csak ugye van olyan, amikor magányra vágynál, és mégis ott virgonckodnak :D A legkisebb születése óta Anyukáméknál van, most lett 2 éves, ááá tündéri kisfiú, imádom. Őt Anyuék örökbe is akarják fogadni, ha úgy alakul. Most alig várom a karácsonyt, mert szegény gyerekek még karácsonyfát se láttak, kíváncsi leszek mit fognak szólni a fához, meg az ajándékokhoz. Szerintem extázisba fognak esni, alig várom már, hogy lássam :D Érdekes, a bátyám elég visszahúzódó típus, de hihetetlen, hogy a gyerekekkel hogy tud bánni, soha nem gondoltam volna :) Szóval nálunk nincs probléma, hogy idegen gyerekek vannak nálunk :) Bocsi ha kicsit hosszúra sikeredett. 23/L
2011. dec. 8. 23:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Anyám gyógypedagógusként dolgozott, a helyi kisegítőben, ami egyben árvaház is volt. Tehát vegyesen voltak enyhén értelmi sérültek és simán árvák. Volt egy roma kissrác, talán velem lehetett egyidős. Sokat volt nálunk, nagyon jó fej volt. Én kérleltem a szüleimet, hogy fogadják örökbe, mert tesóm nem lehetett már.

Végül nem tették meg, pedig örültem volna neki. Ennek már húsz éve, sajnos azóta nem tudom, hogy mi lett a sráccal.

2011. dec. 9. 08:41
 6/7 A kérdező kommentje:
nem önzőségről, vagy féltékenységről van szó, hanem arról, hogy eddig sem volt olyan nagyon jó anyum és öcsém viszonya, és most ez a helyzet csak ront rajta. Nem szeretném, hogy az öcsém nagyon eltávolodjon itthonról, de nem tudom, mit tehetnék.
2011. dec. 9. 22:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Egy fogadott gyerek gyakran jobban tudja értékelni és viszonozni a törődést meg a szeretetet.

Az "érzékeny" nem jelenti esetleg azt öcsédnél, hogy túl önző?

2011. dec. 10. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!