Szerintetek mi visz rá valakit arra, hogy a nyomorra szüljön sok gyereket?
Figyelt kérdés
Tegnap volt a Házon Kívülben,hogy egy 5 gyerekes családnak napi 600 ft jut étkezésre. Ennyiből még üres kenyeret se lehet szinte venni. Vagy ugyanígy 5 gyerekkel 24 négyzetméteren nyomorognak. Szerintem ez olyan borzasztó.2011. dec. 7. 15:26
1/27 anonim válasza:
Mert azt gondolják, hogy a segílyből meg lehet gazdagodni.
2/27 anonim válasza:
Családi pótlék, segély, juttatások. Gyerekek nélkül még ennyi pénzük se lenne gondolom.
3/27 anonim válasza:
Ezen én is sokszor elgondolkodom, hogyan lehet egy szülő annyira szűk látókörű, hogy ilyen életre "kényszeríti" a gyermekét.
Megértem, ha egy-két gyermek után romlik a szociális helyzetük és rosszabbul él a család, de 4-5 gyermeket felvállalni csak felelősséggel lenne szabad.
4/27 zkriszti3 válasza:
Gyerek nélkül el kellene menni dolgozni. Nem azt mondom, hogy ne szüljön, de legyen jövő képe. A gyerekeket iskoláztatni, különórákra járatni, nyelvtanárt fogadni, nem olcsó dolog.
5/27 anonim válasza:
Arra számítanak, hogy mi adófizetők majd eltartjuk őket, ezért kell még a 58 éves nagymamámnak is dolgoznia (20 éves kora óta dolgozik)... Szánalmas egy ország vagyunk. SAJNOS.
6/27 A kérdező kommentje:
Nem cigányok voltak. Vagyis az egyik család nem. De ahogy a környezetemben tapasztalom,nem csak a roma származásúak vállalnak sok gyermeket.
2011. dec. 7. 15:36
7/27 anonim válasza:
Szerintem meg bele sem gondolnak abba hogy meg is kell valamiből élni.
Náluk nincs családtervezés vagy hasonló.
Összebújnak, védekezés nuku, aztán persze hogy jön a sok gyerek.
És azt a sok szerencsétlen gyereket sajnálom, akik talán az óvodában vagy az iskolában kapnak napi 1-szer meleg ételt, mert amúgy a családnak arra se telik... És mennyi mindenről le kell mondaniuk ezeknek a gyerekeknek, ami pedig egy másik családnál természetes.
8/27 anonim válasza:
A 15:35-ös válaszolóval teljesen egyetértek!
9/27 anonim válasza:
Én nem értem ezt. Oké, a segélyekkel több pénzből gazdálkodhatnak, mint gyerek nélkül: na de jóval több éhes szájat is kell etetni. Hol éri ez meg?
10/27 anonim válasza:
Úgy éri meg, hogy nem kell dolgozni menni és nem kell a munkanélküliségtől rettegni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!