Szerintetek mi visz rá valakit arra, hogy a nyomorra
szüljön sok gyereket?
Most baromira utálni fogtok, de nem tudom sajnálni őket, mert előre gondolkodni nem tudnak és számolni sem, tehát buták. A gyerekeket sajnálom, mert megcsinálják őket a semmire, aztán éheznek és lenézik őket az iskolában a ruházatuk végett. Értelmes, előre látó ember, akinek bizonytalan a jövője nem csinál ennyi gyereket. Ha meg a támogatásokra alapozott akkor baromira elszámolta magát. Igazad van, az emberi hülyeség valóban borzasztó.
2011. dec. 7. 15:46
Ismerek néhány több gyerekes családot,akiknek még jó munkahelyük volt,amikor a gyerekek születtek. Azóta viszont munkanélküliek lettek. Vagy olyan anyukát,akitől a gyerekek születése után vált el a férje. Az anya a gyerektartáson kívül, (ami sokszor kis összeg),csak a családi-pótlékot kapja. Munkát nem tud vállalni,mert gyerekes anyát nem vesznek fel sehova. Akkor sem,ha diplomája van. Az Önkormányzat pedig legfeljebb a tankönyveket és az iskolai étkezéseket fizeti.
Ma azt is felelőlennek kellene nevezni,aki csak egy gyereket vállal. Nem tudhatja,hogy mikor lesz munkanélküli,és a fizetések egyre csökkennek.
Nem mindenki volt felelőtlen,amikor gyereket vállalt.
2011. dec. 7. 15:47
13/27 A kérdező kommentje:
Nem egy-két gyerekről van szó! Ha nincs saját lakás,és tudja hogy albérletbe szül és az is plusz kiadás,akkor minek szüli a 3.-4. -x. gyereket?
A "pujapénz". Itt, ukrajnában a cigányok fő megélhetési forrása. A 3-ik gyerek után kb. 10 000 usd-nak megfelelő ukrán pénzt kapnak 3 éven keresztül apránként az államtól. ebből élnek. 25 évesen már akár 5 gyerekük is van, egy csomó támogatást bezsebelnek az államtól, természetesen még sehol nem dolgoznak így adót sem fizettek soha.
2011. dec. 7. 15:51
Írtam már! Azért mert BUTAAAAAAAA! Ilyen marha egyszerű. Arra alapoz, hogy majd valaki megszánja, sőt ha bekerül a Házon Kívül műsorba, majd biztos lesz egy-két jótét lélek aki megsegíti. Alap magyar természet panaszkodni és mástól várni a megváltást, hát még ha számolni sem tud. Nem hogy 5-ig, de 1-g sem. Hiába a segélyre való alapozás, az nem fedezi a gyermek étkeztetését és ruházkodását.
2011. dec. 7. 15:54
Én ismerek a környékemen nem is egy nagyon rendes családot, az egyiknél 6 gyermek van, a másiknál 7.(nem kisebbség) Példaértékűen nevelik őket a szerény körülményeik között.
De a gyermekeik közül egyik sem akar nagy családot.
Abban egyetértenek, hogy szeretik a testvéreiket, jó, hogy sokszor nincsenek egyedül, de azt is mindig megjegyzik, hogy nagyon sokszor kellett lemondani a dolgokról, ezért nem terveznek 1-2 gyereknél többet.
2011. dec. 7. 16:22
Unokahúgom osztálytársa 4. gyerek. Nagyon szegény család, szegény kislánynak nincs tornafelszerelése, ezért megbuktatják belőle, a rajztanár állandóan megszégyeníti, mert ott sincs felszerelése, a szülők nem járnak fogadóórára, így kislányon csapódik minden, a sógornőm kifizeti neki az osztályfényképet, 1-2 egynapos kirándulást. De a szívem szakad meg szegényért, hogy az iskola egy ennyire negatív dolog neki, mert mindig megalázzák egy olyan dolog miatt, amiről nem tehet. A tanárok se normálisak, de a szülők se, hogy nem gondolkodtak, milyen gyerekkora lesz szegénynek.
2011. dec. 7. 16:35
A megélhetési szülőket én sem értem. De nagyon jól írta 13-as, bárki kerülhet ilyen helyzetbe akár munkahely elvesztése, akár betegség, akár válás miatt. Nekem 5 gyerekem van. Nem élünk rosszul, de éppenséggel oda kell figyelnünk a kiadásokra. És egy ilyen létszámú családnál már 1 hónap munkanélküliség is komoly gondot okoz. Tehát alapból nem ítélek el senkit, mert nem tudhatom, mik az előzmények.
Még egy dologra szeretnék reagálni. Szerintem nem mindenhol igaz, hogy a nagycsaládban felnövő gyerek nem akar maga is nagycsaládot. férjemék 5-en testvérek, nekünk is 5 gyerekünk van. És a már kamasz srácaink is azt mondják, hogy nagy családot szeretnének. ez persze még a jövő zenéje.
Arról a tanárról meg, aki megbuktatja a szerencsétlen gyereket, mert nincs felszerelése, vastagon megvan a véleményem.
2011. dec. 7. 17:41
Nem tudom, hogy mi viszi rá őket, de ez rémes. Szerintem azok a szülők nem érzik a súlyát, hogy mekkora károkat okoznak lélekben is a gyermeküknek. Azok a szülők nem érzik rosszul magukat. Elfogadják. Néha elmondják, hogy milyen rossz nekik, de ennyi. Helyettük MI érezzük rosszul magunkat, nekünk lesz szinte lelkiismeretfurdalásunk, hogy viszonylag normálisan élhetünk.
2011. dec. 7. 18:00
20/27 A kérdező kommentje:
Nem a sokgyerekesekkel van bajom,ha megtehetném lenne vagy egy tucat gyerekem. De egy napra 7 embernek 600 forintból kaját készíteni? Nem térek napirendre felette :( Én a lányomnak adok két napra ennyi zsebpénzt az iskolába.
Kapcsolódó kérdések: