Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi visz rá valakit...

Szerintetek mi visz rá valakit arra, hogy a nyomorra szüljön sok gyereket?

Figyelt kérdés
Tegnap volt a Házon Kívülben,hogy egy 5 gyerekes családnak napi 600 ft jut étkezésre. Ennyiből még üres kenyeret se lehet szinte venni. Vagy ugyanígy 5 gyerekkel 24 négyzetméteren nyomorognak. Szerintem ez olyan borzasztó.
2011. dec. 7. 15:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__csaladfa_..

Azt hiszem, a 23. választ írtam én. Ide is ezt tudnám elmondani.

2011. dec. 7. 20:50
 22/27 anonim ***** válasza:
A segély miatt, sok esetben.
2011. dec. 7. 22:28
 23/27 anonim ***** válasza:
91%

Még szomorúbb, hogy ez nem csak a hungaronegrókról mondható el. Hány 'anya' szüli meg a 4. gyerekét a harmadik élettársának, és csapja ki a kölköket az utcára, no meg a nagyja neveli az apraját, az ilyen viselkedéshez nem is kell cigánynak lenni. Hátrányos helyzetű vagy, ha születik egy sérült gyereked, de utána te még bevállalsz hármat, aztán az Isten megsegít - avagy az adófizetők...

Egyetemen a jóléti államokról tanulunk, és arról, hogy milyen nehéz is igazolni azt, hogy az emberek magántulajdonának(jövedelmének) egy részét elvonják azért, hogy a 'hátrányos(?) helyzetűeket' megsegítsék.

Segítsen mindenki magán, ha tud. Azt kell felmérni, hogy az adott szülők képesek-e gondoskodni a gyerekekről. Nem pedig azt, hogy hajlandóak-e és ha nem, akkor majd kisegítjük őket. Ha valaki eleve a nulláról indul, ne lépjen már minuszba azzal, hogy még szaporodik is, mikor magát sem képes/hajlandó eltartani.

Más kérdés, hogy mindezt a büdös életben nem tudjuk beleverni azok fejébe, akik ilyen életvitelt folytatnak.

A linkelős voltam.

2011. dec. 7. 22:57
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Egy másik országban élek,nálunk ugy oldoták meg a támogatási rendszert hogy 3gyerekig jár.Ha szülsz 1.2.3.gyerekig az összeg folyamatosan nő,a 4.ik gyerekre már semmit nem kapsz,a segély összege is csökken.

A faluban több romacsalád él(mondjuk a normálisabb fajta)és szinte kivétel nélkül 3gyerekesek,szoval ha akarnak tudják szabályozni a gyerekek számát.

Néztem a h.kivült,felháboritó volt számomra és nem is tudtam megsajnálni őket.szép a nagy család ha megvan az anyagi háttér és nem éheznek a gyerekek.

2011. dec. 8. 08:23
 25/27 anonim ***** válasza:
#26. Melyik ország az? :) Hát költözök oda menten!
2011. dec. 8. 08:25
 26/27 anonim ***** válasza:

Nem védeni akarom őket, de azt azért ne felejtsük el, hogy sajnos nem 2 Ft a fogamzásgátló... És azoknak az embereknek legtöbbször fogalmuk sincs róla, hogy mi az.

Olvastam egyszer egy nagyon jót az afrikaiakról, ott is probléma ugye a túlnépesedés. Azt írták, hogy akik az igazi mély szegénységben élnek, tehát sokszor még enni sincs mit vagy nincs ivóvíz, nekik a szex jelenti az egyetlen örömöt az életben. És mivel tanulatlanok és tudatlanok is, ezért születnek sorra a gyerekek a nagy semmire...

2011. dec. 8. 14:27
 27/27 anonim ***** válasza:

18-as vagyok.

Jól lepontoztatok, pedig csak azt próbáltam meg leírni, hogy sok az önhibáján kívül elszegényedett család, akik nem ilyen körülmények közé vállaltak több gyereket.

Nekem személy szerint azért nagyon fáj, hogy rengetegen alapból hülyének nézik a nagycsaládosokat. Mi normálisan élünk, mindene megvan az 5 gyereknek, amire szükségük van, mégis megtalálta egy anyuka a kiskamasz lányomat az iskolában azzal, hogy kapnak-e Karácsonyra ajándékot, mivel ennyien vannak. A gyerek meg sírva jött haza. Nem értem az ilyen embereket. Az én gyerekeim külsejüket tekintve nem lógnak ki a sorból, jó tanulók, és mégis megkülönböztetésben van részük.

Beteg dolog ez.

2011. dec. 8. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!