Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vállalnátok gyereket, ha így...

Vállalnátok gyereket, ha így éreztek?

Figyelt kérdés
1,5 éve vagyunk házasok a férjemmel, Ő már szeretne babát, de én még nem tudom, hogy mit akarok. Szeretném még, ha egy kicsit kettesben lennénk, világot látnánk, szórakoznánk. És még dolgozni is szeretnék egy kicsit, mielőtt gyermeket vállalok. Egyrészről elkap egy furcsa vágy, mikor látom például a férjem nővérének kisgyerekeit, vagy a barátaink babáját, de másrészről meg ott az a másik érzés, amit fent említettem, hogy mi mindent szeretnék még gyerekvállalás előtt. Viszont a férjem úgy érzi, neki most lenne alkalmas, mert már régóta szeretne gyereket és megérett rá teljesen. Anyagi helyzetünk jó, van egy nagy családi házunk, bőven elférne benne egy gyerek. Nem tudom, hogy mi lenne a helyes döntés, nem akarok önző lenni és ráerőltetni a férjemre az akaratomat. Én 27 éves leszek, férjem 32. 30 éves korom előtt szeretnék szülni, de talán még várnék 1-2 évet, a férjem viszont már akár most is elkezdené a babaprojektet, ha beleegyeznék.
2011. dec. 4. 21:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
így utólag (van kettő) nem. A férjed dolgozni fog, egész nap te leszel a gyerekkel, neked kell elsősorban akarnod. És a helyedben megkérdezném a férjedet, hogy azonkívül, hogy szeretne babát, ő mit fog csinálni vele? Pelenkázza, viszi sétálni, kel hozzá éjjel? Játszik vele? Mert ha igen, akkor ok, de ha a gyereknevelés a nő dolga, ő meg csak "besegít", akkor még várjatok.
2011. dec. 4. 21:46
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

Nem.

Természetes, hogy számít a párod hozzáállása, de te fogod megszülni. Itt most a párod szeretné az akaratát rád erőltetni, úgy látom.

2011. dec. 4. 21:46
 3/12 anonim ***** válasza:
85%

Gondolj bele:

Ki fogja végighordani a terhességet, ki fogja megszülni, ki fogja szoptatni, pelenkázni, ki fog felkelni hozzá éjjel, ki fog vele otthon maradni?

Na ugye... Szóval nem fontosabb, hogy TE mit akarsz?

2011. dec. 4. 21:51
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én is önzőnek tartom magam, amiért még kicsit világot akarok látni, vagyis ilyenkor már nem ennek kéne az első helyen állnia, nem? Részben igaza van a férjemnek, mert már mindketten tanultunk, dolgoztunk és éltünk külföldön, lehet, hogy felelősségteljesebbnek kéne lennünk, csak még ott van bennem az a kicsi vágy, hogy a be nem teljesült álmaimat megvalósítsam.
2011. dec. 4. 21:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
először az álmod, aztán ha úgy érzed, minden megvan, vagy bekattansz, hogy kell a gyerek, akkor jöjjön. Később, gyerekkel már nehezebb lesz. Az az egy év már nem számít, szerintem, ha neked ez hiányzik. Várjatok még, legyen kompromisszum.
2011. dec. 4. 22:02
 6/12 anonim ***** válasza:

Én nem mondok véleményt, de egy dolgot tarts szem előtt..

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy csettintésre jön a baba! Lehet, hogy éveken àt pròbàlkoztok majd eredmény nélkül (ne így legyen, nem kívànom).

2 baràtnőm szeretne 2 éve babàt, de nem jön össze. Egyiküknél megvan a gond, de nem egyszerű a történet. Màsikuknàl az ég vilàgon minden rendben van mindkettejükkel, ők már annak örülnének, ha talàlna vmit az orvos és tudnàk mi a következő lépés. De nem, semmi gond nàluk, "egyszerűen" nem jön össze.

Ezt is vedd szàmítàsba, amikor döntesz.

2011. dec. 4. 22:15
 7/12 anonim ***** válasza:
Én se vállalnék. Én egyetemista vagyok, a párom már dolgozik, most lesz 30. Párom nagyon szeretne babát (jól keres, az anyagi biztonságra hivatkozik), de még el se jegyzett... Én is nagyon szeretnék babát, de bőven elég az egyetem meg a munka, egy gyerek már nem férne be a 24 órába... Meg nekem fontos az is, hogy előtte legalább eljegyezzen... 3,5 éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Szóval én is azt mondom, hogy te fogod megszülni, szoptatni, babusgatni, stb., az a kérdés, hogy készen állsz-e rá. Ha nem, akkor még várj 1-2 évet.
2011. dec. 5. 00:05
 8/12 zokniszörny ***** válasza:

Ha nem akarsz gyereket, ne vállalj. Ha úgy érzed, egyenlőre az egyetem és a munka bőven elég feladattal ellát, akkor egy gyerek nem fog beleférni az idődbe, márpedig egy gyerek minden időt és figyelmet magának követelne. Valamint te vagy a nő, valóban úgy van, ahogy több válaszoló írta: te fogod kihordani, megszülni, etetni, pelenkázni, sétálni vele, játszani. Ezek csak az alap dolgok, ideális esetben. De mondok mást: lehet a gyerek picinek hasfájós, rossz alvó, vagy nagyon sírós, és bizony könnyen elképzelhető, hogy hónapokig nem fogsz tudni tőle aludni, mert 10 percenként felsír. (Párom édesapja állítólag ilyen volt - 4 éven keresztül.) Amikor az ember rápillant egy kisbabára, akkor általában csak a szép és jó dolgok jutnak róla eszébe, de egy gyerek borzasztóan problémás is lehet.

Ha úgy vállalsz gyereket, hogy nem akarsz, akkor egész életedben bánni fogod, és minden bizonnyal sok örömmel fog a helyzet megajándékozni, de a tüske akkor is benned marad. Éld ki magad, ha jó anyagi lehetőségeitek vannak, utazzatok el a vágyott helyekre, és csak utána vállalj gyereket.

2011. dec. 5. 00:19
 9/12 anonim ***** válasza:

Szerintem (fontossági sorrendben) az alábbi két dolognak kell teljesülnie, hogy jó döntés legyen a gyerekvállalás:

1. Mindennél jobban szeretnél gyereket

2. Nem fog senki éhen halni a családból az új családtag érkezésével

A második teljesült nálatok, az elsőhöz még időre van szükséged. Szerintem pont az a felelős gondolkodás, ha a saját vágyaid alapján szülsz és nem külső elvárások alapján.

Amit az ember nem akar igazán, az nyögvenyelősen megy. Ha ez egy egyetemi szak, akkor még lehet váltani, de gyereket nem lehet visszavinni, vagy "új gazdit keresni", mert mégsem tetszik.

2011. dec. 5. 07:51
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem 1 évet még simán várhatsz, addig éld ki magad, legyetek ketten minél többet, ha még vannak ilyen kétségeid, szerintem ne vágjatok még bele. Ezt próbáld a férjeddel is megbeszélni.
2011. dec. 5. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!