Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vállalnátok gyereket, ha így...

Vállalnátok gyereket, ha így éreztek?

Figyelt kérdés
1,5 éve vagyunk házasok a férjemmel, Ő már szeretne babát, de én még nem tudom, hogy mit akarok. Szeretném még, ha egy kicsit kettesben lennénk, világot látnánk, szórakoznánk. És még dolgozni is szeretnék egy kicsit, mielőtt gyermeket vállalok. Egyrészről elkap egy furcsa vágy, mikor látom például a férjem nővérének kisgyerekeit, vagy a barátaink babáját, de másrészről meg ott az a másik érzés, amit fent említettem, hogy mi mindent szeretnék még gyerekvállalás előtt. Viszont a férjem úgy érzi, neki most lenne alkalmas, mert már régóta szeretne gyereket és megérett rá teljesen. Anyagi helyzetünk jó, van egy nagy családi házunk, bőven elférne benne egy gyerek. Nem tudom, hogy mi lenne a helyes döntés, nem akarok önző lenni és ráerőltetni a férjemre az akaratomat. Én 27 éves leszek, férjem 32. 30 éves korom előtt szeretnék szülni, de talán még várnék 1-2 évet, a férjem viszont már akár most is elkezdené a babaprojektet, ha beleegyeznék.
2011. dec. 4. 21:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
76%

Én vállalnék. 27 éves vagy, keresztülmentél már egy csomó mindenen.

Konkrétan mit szeretnél még csinálni gyerekvállalás előtt? Arra tuti nem lesz mód utána?

Mert ha ilyen céljaid vannak, hogy leruccanni nyáron egy hétre kettesben Görögországba, azt simán megtehetitek pár év múlva gyerek mellett is. Addig valaki vigyáz rá. Szóval emiatt nem éri meg később szülni.

Szórakozás dettó. Nekem még nincs gyerekem, de a baráti társaságban van olyan, akinek van. Ők átlag kéthetente jönnek csak bulizni, addig meg vigyáz a gyerekre a nagyi vagy a bébiszitter.

Ezeket a dolgokat mind meg lehet oldani. Sőt, meg KELL oldani. Ha gyerekszülés után otthon maradsz és begubózol, nem kapcsolódsz ki, nem szórakozol, azzal magadnak, a kapcsolatodnak és a gyereknek is ártasz.

Gondold végig. Nagyon kevés olyan dolog van, amiben teljesen megakadályoz a gyerek. Talán nincs is. Oké, talán első évben nem nagyon tudtok nyaralni menni, de később egy másfél-két éves gyerekkel már simán elutazhattok szinte akárhova.

2011. dec. 5. 10:27
 12/12 anonim ***** válasza:

„én is önzőnek tartom magam, amiért még kicsit világot akarok látni, vagyis ilyenkor már nem ennek kéne az első helyen állnia, nem?”

Nagyon nem. Most vagy abban a korban, amikor pont ennek van itt az ideje. Mikor kéne világot látni, tizenévesen autóstoppal, híd alatt alvással? :D Az, hogy a férjed megérett rá teljesen, azt jelenti, hogy pár év múlva is érett lesz rá, nem? Akkor semmi gond, ha halasztotok még :) (ezt a "30 alatt kell szülni" mániát se értettem soha...)

2011. dec. 6. 03:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!