Mi lenne a helyes ilyen esetben? Női vagy férfi öltözőbe vigye apuka a kislányát?
Rendszeresen járok úszni, szaunázni.
A múltkor belefutottam úszásoktatásba.
Egy apuka a kislányt a női öltözőbe vitte.
Már benn voltak, így a zuhanyzóban! vettem fel a fehérneműt!
Így is a nadrágot, pólót úgy, hogy benn volt szinte mellettem!
Ha már nyugodtan pucérkodom és akkor jön be, akkor mindent látott volna!
Baromi kellemetlen!
Nem akartam balhét, nem szóltam - a többi anyuka sem, de ők nem is öltöztek! - de nagyon felháborított.
Az öltöző ajtajára fel van festve a jel, hogy ellenkező nemű nem léphet be!
Ezért gondolom a felnőtt neme számít!
Nők sem a férfibe viszik a kisfiút!
Mit gondoltok erről?
Nem gondoltam, hogy perverz. Ő sem tudta mi tévő legyen. Így döntött.
Arra vagyok kíváncsi mi lenne a helyes!
20, a szülő neme akkor számít, ha ő is öltözik.
Nőként simán bemegyek én a fiamnal a férfi öltözőbe is, ha őt már zavarnák a nők ÉS én nem öltözök.
De ha én is átöltözök, akkor bizony jön a nőibe a fiam is.
Fordítva ugyanez. Úszni ugyan nem hordja, de gyógytornára igen a férjem a lányunkat. Koedukált öltöző van és természetesen bemegy vele. Nem bámulni, hanem öltöztetni megy.
@20: Nem értetted meg a #3-ban leírt problémát.
Én apuka vagyok, van egy kislányom. És határozottan NEM szeretném egy rakat meztelen, öltözködő pasi közé bevinni. Ugyanakkor nem szeretnék egy rakat meztelen, öltözködő nő közé sem bemenni vele. Megfázatni autóban öltöztetéssel meg végleg nem szeretném.
Szerencsére nem járunk ilyen edzésekre, de ha ilyen helyzetbe kerülnék, bajban lennék, mert mindegyik megoldás szar. Nem is kicsit. Ő a sok szar közül az egyiket választotta. Ez van.
Még egy gondolat.
A kislányomat, ha meztelen pasik közé viszem be, neki okozok esetlegesen kellemetlenséget. Ha autóban öltöztetem, akkor őt veszélyeztetem. Ha idegen nők közé megyek vele pasiként, azokat az idegen nőket hozom kellemetlen helyzetbe.
Szülőként pedig a gyerekünket vagyunk kötelesek védeni, minden esetben és minden mással szemben. Ennél nincs fontosabb szempont. Szóval az apuka jól döntött a sok rossz lehetőség közül. És kedves kérdező, ha egyszer szülő leszel, remélem, te is így fogod majd látni.
Öltöztesse egy semleges helyen. Üres helyiségben, néptelen folyosón stb. Egy kvázi csecsemőt láthat meztelenül bárki. Egy óvodás meg át tud öktözni egyedül is.
Fura elgondolás hogy egy csecsemő gyereket nem láthatnak öltözés közben pl.a medence meleltt vagy egy máaik helyiségben, de egy házas férfi bámulhat felnőtt nőket meztelenül. Anyuka biztos örül neki.
Azért nem mindegy, hogy valóban a nőket kukkolni ment be - a gyerek öltöztetését kihasználva ürügyként -, vagy tényleg csak a gyerekkel foglalkozott odabent, és csak a szükséges ideig tartózkodtak ott.
Amúgy én ezt útálom a magyarokban, mindenki rögtön kapásból a legrosszabbra gondol, meg a legrosszabbat feltételezi. Miért nem lehet optimistán megközelíteni a dolgokat?
Én az apuka helyében mindenképp bekopogtam volna és a benti hölgyeknek vázoltam volna a helyzetem. Majd megkérdeztem volna, hogy van-e olyan része az öltözőnek ahol tudunk a gyerekemmel kettesben öltözni. Pl. Zuhanyzó, ahonnan nem lehet rájuk látni stb. Ha igennel válaszolnak akkor a padlót bámulva végig rohantam volna a gyerekkel a relytett zugba.
Ha nemmel válaszolnak és a gyerekem nagyobb (4-5 éves) akkor megkértem volna, hogy menjen be egyedül, kint megvárom és ha bármi baj van szóljon nyugodtan.
4-5 éves tud egyedül öltözni, de már egy 3 éves is.
Ha előre tudják hogy apcival fog menni akkor felelős szülők megtanítják, hogyan kell átöltözni.
Persze könnyebb bemenni a női öktözőbe, csak akkor nem kell meglepődni ha mennek a panaszok meg a feljelentések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!