Mi lenne a helyes ilyen esetben? Női vagy férfi öltözőbe vigye apuka a kislányát?
Rendszeresen járok úszni, szaunázni.
A múltkor belefutottam úszásoktatásba.
Egy apuka a kislányt a női öltözőbe vitte.
Már benn voltak, így a zuhanyzóban! vettem fel a fehérneműt!
Így is a nadrágot, pólót úgy, hogy benn volt szinte mellettem!
Ha már nyugodtan pucérkodom és akkor jön be, akkor mindent látott volna!
Baromi kellemetlen!
Nem akartam balhét, nem szóltam - a többi anyuka sem, de ők nem is öltöztek! - de nagyon felháborított.
Az öltöző ajtajára fel van festve a jel, hogy ellenkező nemű nem léphet be!
Ezért gondolom a felnőtt neme számít!
Nők sem a férfibe viszik a kisfiút!
Mit gondoltok erről?
"eszközként használnál egy gyereket."
Te tudod miről beszélsz egyáltalán? Magadtól vagy ilyen hülye vagy szedsz valamit?
103
kivéve, amikor szükség törvényt bont...
#105! Volt hol öltöztetni. Senkit nem zavart, amíg a kérdező be nem ment.
#106! Mivel ők már bent voltak, simán lehet, hogy ez bevett szokás. Az úszásoktatás idején nincs akkora forgalom, tehát, csak a gyerekek szoktak ott lenni a SZÜLEIKKEL, akik lehetnek férfiak és nők is.
Amúgy érdekes, hogy azon hisztiztek, hogy a "kukkoló" direkt bement, nem kopogott előtte, miközben nem is volt kinek, de annyi eszetek már nincs, ha a kérdező UTÁNUK megy be, megkérhette volna, hogy menjen ki, vagy esetleg vár 2 percet, amíg apuka befejezi az öltöztetést. Ennyi erővel én is mondhatom, hogy a kérdező direkt apuka előtt akart sztriptízelni, mivel nem felelt meg neki semmi ésszerű megoldás.
Azért nonszensz ez a másik uszoda keresés dolog. Vidéken sokszor nincs másik uszoda. És az is nonszensz, hogy ha nincs családos öltöző, akkor ne vigye oda a gyereket. Mi van, ha elérhető távon belül olyan uszoda, ahol van családos öltöző?
Ne vigye úszni a gyereket? Ugye csak vicceltek? Mi van, ha valami gyógyúszás, ami a gyerek egészségének az érdeke? Vagy mi van, ha "csak" a gyerek szeretne sportolni? Ne járjon, ha nem oldható meg, hogy anyuka vigye? Nonszensz. Minden normális szülő a legjobbat akarja a gyerekének. És ebbe beletartozik az is, hogy ha van uszoda, anyagilag belefér, a gyerek is szeretne menni, akkor elviszi.
Nem tudom mi lenne a jó megoldás. Én kinda sok uszodában jártam, a legtöbb helyen nem láttam családos öltözőt, sőt, amúgy a legtöbb nyilvános helyen, nem csak uszodákban a pelenkázó helységet is a női öltözőbe/mosdóba teszik. Egyszerűen társadalmi szinten nem vagyunk tekintettel arra, hogy mi van akkor, ha az apuka van a gyerekkel, mert nincs anyuka, vagy ne adj isten a pasi nem csak spermadonor meg nagyra nőtt óriásbébi a párjának, hanem tényleg szülőként viselkedik, így csomó közösségi tér nem ehhez van kialakítva.
Igazából ahová járok legtöbbször, ott úgy néz ki, hogy belépsz egy helyiségbe, ahol tudsz belépőt váltani/bemutatni az uszodabérleted, és akkor onnan mehetsz vagy a férfi vagy a női öltözőbe, amin belül van a külön helyiség a zuhanyzóknak és a mosdóknak, van az öltözőnél a rohadt nagy tér, amit a szekrénysorok osztanak folyosókra, meg oldalt van pár fülke, de már magán a női öltözőn belül(gondolom a férfi is így néz ki). Meg van még az öltözőkön kívül 1 női meg 1 férfi mosdó, mind a kettő ilyen kis szűk, egy fülkés dolog, de ez abból a térből nyílik, ahol a jegyet veszed, tehát befelé menet elvileg át tudod ott öltöztetni a gyereket(mondjuk nem hiszem, hogy egy felnőtt meg egy óvodás befér oda, lévén, hogy egy személynek is szűkös), de ahhoz, hogy bejuss az uszodai medencébe vagy a férfi vagy a női öltözőn át kell kelned. Kifelé szintén át kell menned valamelyik öltözőn, viszont nem öltözhetsz az előtérből nyíló mosdóba, mert a házirend tiltja, hogy végigfolyasd a vizet a nem arra való helyeken, tehát nem mehetsz be oda vizes fürdőruhában.
Ha a rendelkezésre álló körülményeket nézem, én ha gyerekkel mennék egy ilyen uszodába és nem lenne olyan öltöző, ami se nekem, se a gyereknek nem kellemetlen, én arra törekednék, hogy a saját nememnek megfelelőbe menjek és ott azon belül keressek valami elkerített helyet, elkerített fülke, mosdó, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!